Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
13
 
4
 
! Отговори
Пропаганда преди 2 години
Русия плаща доста пари за лъжлива пропаганда.Не се ловете на нея.НИКОЯ ДЪРЖАВА В ЕС НЕ ПЛАЩА НА РУСИЯ В РУБЛИ.
77
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 години
До Анонимен 81 За какво са ти тези визи за САЩ ? Комунистите казват че умират и така вече 300 години.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аналена Бербок - Заради действията на Русия се прекратяват доставките и силно растат цените. Не само у нас, но и по целия свят, и заплашват с жесток глад.
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаш да зарадваш народа, можеш да се гръмнеш.
74
0
 
22
 
! Отговори
Не стига преди 2 години
Че си глюпаф, но и се смяташ за Перелман в политиката. Радвай се, защото с Кокорчо ще танцувате едно лято. Наесен с песен - откъдето сте дошли. Народът няма да ви трае вечно.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този турболентен и напрегнат световен преход от едно състояние в друго е необходимо на хората трябва да се обезпечат базови потребности - храна, безопасност да бъдат защитени, енергия да се отопляват. Всичко това Русия го има в изобилие, а на запад го нямат достатъчно, а някои като натовска България са на ръба на оцеляването и през слеващите месеци рязко ще паднат.
72
13
 
4
 
! Отговори
:( преди 2 години
Русия инвестира сериозни суми за да свали Българското правителство и през България да може да наложи вето на бъдещи санкции на Русия, както и да започне плащане в Рубли и така да нулира валутното ембарго.Говорим за десетки милиони за Про-Руски формации като Възраждане и Стефан Янев както и за ГЕРБ и ДПС, които биха се обединили с тях. *** и статии се пишат във всички медии.Ние сме в реална медийна война, целяща Про-Руски партии да сменят Кирил и да променят политиката на България.
71
0
 
9
 
! Отговори
Сармат преди 2 години
Половината крайбрежие на някой континент чиято агресивна политика може да не се хареса на Русия.
70
13
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 години
Най после Петков да каже нещо вярно.
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Кире, само Путин му е в главата!!! За българите кой ще помисли! ОСТАВКА!!!!
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Шенген ще ни пуснат ли визите за Щатите ще отпаднат ли като сме се навели толкова
67
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Ми прав ви път,пусни си тръба от външната тоалетна към кухнята,и изобщо,няма да си зависим,от руската газ.
66
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за руски газ и руски петрол
65
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
плащай на путин, не се пъни като магаре на мост, хич недей чака корабчетата на бай дончо, от умрял писмо, че манджата вече яко загоря!
64
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме му на Путин за Просто Киро и за България. Другите държави от ЕС плащат в рубли и имат газ, а ние ще мръзнем или ще плащаме над 40% по скъпо.
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България можеше да зарадва Путин, но Петков предпочете да разплаче българите.
62
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 години
кире,сякаш и дядо байдън,него зарадвахме много.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 2 години
Помогна да, да мизерстваме, а ти тука Кире само заем след заем, пара се пръска за какво ли не...в парламента тия решетки кой ще ги плати...монтаж, демонтаж...че чак дизайна не бил хубав.
60
20
 
5
 
! Отговори
Ми прав ви път преди 2 години
От къв да купуваме газ от рашистите - за да могат още 50 години да ни газят, ай сиктир бре, викате купували от ЕС ама колко купуват - май ние бяхме дето най-много купувахме , най голям процент спрямо нуждите си, за да може кат свирнат да скачаме и да строим тръба до Сърбия - аре нема нужда, пенсионерката на кораба и в Москва, свърши времето на СССР. Требва пазарни отношения с Русия, не такива дет оная баба в посолството им ги нищи.
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този няма начин да е завършил Харвард. По-скоро е завършил по програма за умствено изостанали, спонсорирана от университета.