ПП не предлагала постове, търси подкрепа по конкретни закони

Актуализацията на бюджета влиза в пленарна зала в сряда
Обновена: 14 юни 2022 13:59 | 14 юни 2022 13:58, Камелия Цветанова
46
ПП не предлагала постове, търси подкрепа по конкретни закони
Снимка: БГНЕС

"Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. "Продължаваме промяната" търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас". Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че "са купили" депутатите от "Има такъв народ", които напуснаха ПГ на ИТН.

Още по темата

Поведението на "Продължаваме промяната" не е фокусирано като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори.

"Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. "Продължаваме промяната" и коалиционните ни партньори от "Демократична България" и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те", каза Иванов.

Той съобщи, че утре в пленарна зала ще бъде обсъдена на първо четене актуализацията на бюджета.
"Призоваваме всеки един народен представител да действа по съвест, а не по партийна принадлежност. Да преценява всеки един текст, който бива внасян от управляващата коалиция, дали е от полза на българските граждани. Изброените законопроекти са такива. Такива ще бъдат и измененията в 22 закона, които ще гарантират 22 млрд. лева да влязат в икономиката на страната по Плана за възстановяване и устойчивост", каза Иванов.
Мирослав Иванов заяви, че от ПП искат да върнат думата почтеност на дневен ред, защото "през последните около 10-15 години тя отсъстваше от политическия живот на страната".

В предаването "12+3" той коментира и темата за Северна Македония и подчерта, че в ПП не са обсъждали внасяне в парламента на точка за сваляне на ветото пред европреговорите на РСМ.

"Не сме обсъждали тази точка да влиза в дневния ред нито за другата седмица, нито до края на месеца. Тази тема не е обсъждана в ПГ на ПП", призна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На два пъти саботираха държавата...-------------------------------------------------------Държавата и изборите ги саботира леля ти Мустафа.
21
5
 
5
 
! Отговори
Няма да плюете по преди 2 години
Кирил Петков,че ако ви хвана, ще ви...Отпред, отзад, навсякъде.... Не се шегувам !!!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миро rогоносецa жив да го ожалиш. :D
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миро не се оФлянквай ами хващай Линда, ем че си върнеш на Кирето, ем Линда като го изплющи в съда че му харчиш откраднатото
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев на едно парламентарно заседание каза , че ГЕРБ за 11 години са взели 19 млрд. заеми , а тези за половин година опукаха 32 млрд. заеми. Тия, които ги подкрепяте замисляли ли сте се на къде ни водят? Това е все едно едно семейство с 2 деца и доход 2000 лв. да тегли заем от 150000 лв. Как се връща такава сума и кой ще ги връща? Хора осъзнайте се , на тия изобщо не им пука за нас!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но при слави всичко се предлага, купува и получава. там всичко е пари и интереси. На два пъти саботираха държавата, на път са да я провалят за 3-ти пореден път!
16
9
 
2
 
! Отговори
Всички честни и преди 2 години
Мислещи хора сме твърдо зад Кирил Петков и Асен Василев, както и за Продължаваме промяната! Миглена Ангелова Ангелова.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съществува никакъв риск за бюджета. Имате си бюджет и ще си карате по стария бюджет. Защо лъжете хората? С министерски постановления могат да се попълват липси от бюджета и да си носи отговорност Асен Василев за действията. Къде се е чуло и видяло бюджет през 3 месеца? Това го няма никъде. Вие заложихте капан в бюджета като решихте да го актуализирате през 3 месеца. Това е бюджетна бомба или бомба в бюджета по-точно. Събирайте си партакешиmе и чупка! 32млрд.изтеглихте за 6 месеца. КЪДЕ СА ПАРИТЕ?
14
2
 
10
 
! Отговори
Съюз на репресирани преди 2 години
Абе пуснете една обществена поръчка за уширяване на вратите в НС, че на това момче му опират рогата в тях и не може да се движи из Парламента !
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога ПАААРРРТИЯ се кодира със звездички? Питам за един приател!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актуализацията на бюджета е заложена бомба в бюджета от Киро и Асен. Никъде не се е чуло и видяло през 3 месеца да се актуализира бюджет. ПП Парите Потънаха източиха 32 млрд. дълг за 6 месеца. До края на годината с това темпо на теглене на кредити дългът може да надхвърли 60 млрд. лева. Това е пълен провал.
11
2
 
7
 
! Отговори
Teo преди 2 години
С такива хитреци управляващи, накрая ще си останат сами да си управляват себе си, и всеки с малко мозък ще напусне България. Управляващите не са нормални хора, не мислят за страната, а в комбинация на предните две, специално тези обслужват и чужди интереси. С какво сме го заслужили като народ това не знам, но 30 години чакам Видовден, и все не идва!
10
1
 
13
 
! Отговори
ПРОМЯНА=МРЪСНА ДУМА преди 2 години
РАДЕВ и НЕГОВИТЕ ПРОЕКТИ НИ ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА......
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП се превърна в най-мразената ***, някога стъпвала в този зайчарник. Дори забравихме за Ел Зоро де лос Балканес и чекмеджето с евраци.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези каквото говорят, винаги е противоположното на истината
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изложихте се! Ама уникално се изложихте! Оставка!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отклонявате се от пътя а той е разправа с борисов и гешев
5
3
 
12
 
! Отговори
Гешев каде си преди 2 години
Гела е за ареста - арестуваха оня дето заплашваше митева за тоя мазник си траятГешев самосезирай се и го прибирай
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната Приключи и не предлагат постове. Държат записи и компромати на любовни афери с кадри от напусналите ИТН. Пари не дават-парите свършили. Само обещават бой и чупене на глави.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз рогоносец на снимката много има още да учи от батко си Кирчо