Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво стана със сагата Гешев, Бойко, ДПС, зам. главния който щял да бъде ликвидиран от главния прокурор. Това не е ли по-важно от запис между среща на Киро с цялата партия, на който очевадно му куца тактическото поведение и способността да говори правилно каквото и когато трябва. Не е ли пак Радев, Бойко и ДПС печелившата комбинация. Първото показва за погрома в службите на второто говорят, че ще сменят службите...
59
1
 
11
 
! Отговори
КОЛОНИЯ? ОЩЕ НЕ! преди 1 година
От ПП-ДБ искат да ни кажат, че това е "НОВОТО НОРНАЛНО". От ГЕРБ пък това отдавна си го практикуват, така че са ок. Освен това Б.Борисов ще бъде "изпран" и Хр. Иванов е измислил как да е "пази имунитета" на Б.Борисов. А за службите, то си ясно, всякаква независимост и изненади от тази посока трябва да бъдат напълно елиминирани. Това вече не се нарича ВАСАЛИТЕТ, това си модерната форма на КОЛОНИАЛИЗЪМ.
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да отиваме на избори и там кой каквото си е надробил,това ще сърба.Да се свърши с тая мъка.
57
8
 
6
 
! Отговори
140 vs. 20 преди 1 година
Днес в Украйна под контрола на Зеленски са останали между 18 и 22 милиона души. Този брой е приблизително равен на броя на жителите на Холандия. Киев няма какво да противопостави на Русия - 140 милиона - по отношение на мобилизационния потенциал! Украйна има спешна нужда от подкрепления в жива сила!
56
2
 
13
 
! Отговори
НИЩО СКАНДАЛНО ХАХАХ преди 1 година
Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както винаги заглавието няма общо със съдържанието. статията е 'написана' единствено за кликбейт и да събира коментари. но в днеса е така
54
2
 
10
 
! Отговори
ЕВРОАТЛТПАРТНЬОРСТВО преди 1 година
ОТ ЗАПИСИТЕ СЕ ВИЖДА КАК СА ПРИНУДИЛИ БОКО ДА ИМ КЛЕКНЕ И СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА НАГЛОСТТА СИ
53
3
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Програмисте,ако имаше държава Бойко трябваше да е в затвора много преди тях,ама няма.Държавата и прокуратурата бяха в една мафиотска структура.Затова сега сме на това дередже.
52
16
 
0
 
! Отговори
на свяка цена! преди 1 година
Правителство трябва да има на всяка цена. Вече стана ясно, че само с накачване на оръжия и боеприпаси няма да стане и работата върви към провал. Трябва да се изпрати жива сила.
51
3
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 1 година
кой начзначи рзидента?
50
0
 
9
 
! Отговори
Да се чудиш и маеш! преди 1 година
Липсата на вярна и точна информаци е за да може хората да бъдат манипулирани по-лесно,да си повтарят грешните гласувания за омазаните мекерета и шарлатани. Що се какае да медиите,овладяни от НПО-та и олигарси,защо у нас не се спазват " Кодексът за борба с дезинформацията" и "Законът за цифровите услуги",приети от ЕП?Защо всякакви грантояди излизат,лъжат по медиите и не носят отговорност за думите си?А на всичко отгоре същите говорят,че нямаме свобода на словото.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
соросденков, служител на чуждестранна организация получава мандата... по западна статистика сред пенсионерите България по образованост е на 12 място в света, а сред младите с такива образоващи като соросденков сме на 89 място. ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е да бехте дали едно министерско кресло на Руди гела и щехте да продължите с алабалистиките, ама на хем нагли, хем крадливи, хем стиснати:) па сега
47
3
 
13
 
! Отговори
столичан преди 1 година
Мандатът не може да е дискредитиран, не и докато посолството на САЩ не каже. Ако посолството каже, тогава вече ще е, но дотогава всичко е нормално и няма проблеми. Все пак вече 30г. цялата власт и управление идва от там, ние още сме на средата на прехода и реформите, трябва да продължим така до края на прехода. После ще пеем пак по площадите: 45 години СТИГАТ! , само че за демокрацията.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грузинците не искат да бъдат разходен материал във войната срещу Русия - председателят на парламента заяви, че в случай на военни действия западните страни няма да се бият заедно с тях
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про(Да)й България, най-накрая се докопаха до властта и сега когато е на път да им се изплъзне са си активизирали всички плазмодии да ходят да обясняват по телевизии, радиа, форуми, сайтове, че няма нищо лошо в тоя запис. Самият факт, че очевидно са правно и функционално неграмотни, поставя доста въпросителни, наред с най-важната - дали точно такива хора трябва да управляват държавата.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/05/30/mandatyt-na-pp-db-ne-bil-diskreditiran-niamalo-skandalni-neshta-v-zapisite.571328#comment-newest
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи съгласуваме, одобряваме и законно или незаконно сменяме. За такава демокрация мечтае всеки европеец. Честито да ни е новото управление. Изпрано и изгладено.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев била се услаждала властта? А другите са самарянки, така ли? Едни и същи плямпания откакто не успяха да курдисат Цецка Цачева и след това античния професор като пионки. В сличая Радев е далеч по-свестен от цялата сганнн Атанасов. Хр. Ив. Ал, Йорданов (фашиста от СДС), баш корумционера ББ , К. Петков, Асен В., разно Лореловци, Лени, Горановци и т.н.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стягайте си редиците.Я вижте ГЕРБ какъв бетон са.От там нищо не излиза,ако вожда не е разрешил.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички разбраха, само ПП-ДБ не разбраха че се изложиха. На следващите избори ще гледат НС отвън.