Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Руди Терминатора преди 1 година
От всичката жълтопаветна гмеж остана за отстрел умрялото куче БСП. По всяка вероятност килъра Руди ще пропусне за да има на кой Радев да връчи поседния мандат под звуците на Реквием за една неуспяла революция.
39
1
 
18
 
! Отговори
Просто Кирчо преди 1 година
В посолството съм на инструктаж.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната Патерица.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш обратно към азиатските степи, пустини, мизерия и "благодатна" КО-***-ПРОПАГАНДА, радьо-сиромахомили! Дружна напред с РР и яловите му отрочета - я Киро-Кокорчовците, я СлаФчУвите чалгаро-радьовисти, малко не случихме със СтьиФко-яновчетата, ама нищо де - в трепетно "очакване" сме за следващия ***-проекто на "великия" вожд и бащица РР! Нека всички МРЕМ в името на "великия" г..ъз гнус РР!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покажете една държава в Европа с двама главни прокурори, двама премиери, един президент, един цар, няколко капи ди тути капи, двама-трима фюрера, няколко султана и цял оркестър Кукубенд парламент? Не виждате ли, че сте направили пълнаИдиотия, а не държава? Такава държава няма никъде по света, даже в Африка има по-разумна власт.
35
1
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Киро и Асан ще перат Борисов, а мисирките перат ПП.
34
1
 
13
 
! Отговори
хаххаха преди 1 година
НЕ ИСКАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО, ИСКАМЕ ИЗБОРИ!!!
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП = Прокуратура и Пандиз!!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега като връщат мандата, да вземат да си бият шамари с президента пред камерите. Само това не сме гледали още. Ще е интересно за народа. Да види нещо ново.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най- *** е как тия хора ПП ДБ се кълняха как било почтено да изпълнят закръката на избирателите си никога с ГЕРБ.Е, какво стана.Вече са готови на всико да вземат малко власт и истерично очкват Бойко да ги пожали.По-жалки от Янев,ОП,РБ и тн.
30
2
 
10
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 1 година
Ако имаше държава вече трааше да са в затвора ***
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чл. 101. (1) Български гражданин, който напусне страната или откаже да се върне в страната с цел да се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
28
0
 
12
 
! Отговори
Да се чудиш и маеш! преди 1 година
Излизат финансисти и казват,че сме пред фалит,след 10.06.няма да има пари за нищо, излиза Кокорчо и казва,че по-добре не сме били.Излизат политолози,социолози, общественици и казват,че сме свидетели на планиране на овладяване на държавата, службите,институциите(които трябва да са неутрални,без партийни пристрастия), излизат Кирчо,Кокорчо,Гномчо и казват,че това за тях е нормална практика.Къде живеем,кого да питаме за нормалността,като по медиите ни заливат с мега лъжи, къде е истината?
27
2
 
16
 
! Отговори
Орхан Мурат преди 1 година
Какво скандално има да си предател към изжирателите си, да служиш на чижди посолства и да върнеш Борисов на власт? ... не виждам!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много се акцентира върху т.н. "съгласуване" ама мене ако ме питате това е най-малкия проблем, изпирането на Борисов, пазенето на имунитетеа му, алабалистиката на изборите това са истинските скандали в записа
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.(2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта.
23
0
 
16
 
! Отговори
Шегобиец преди 1 година
И нагли, бе! Все едно не го чухме записа сами.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ДБ определено вървят към съдбата на притурката на ГХЕРБ-СДС.Именно това ги чака.Очевидно нямат скрупули и всичко е само в името на едната власт.Ще се натикат накрая даже в листите на ГЕРБ.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е в американското посолство.