Гьоков иска: Тагарев да каже влизаме ли директно във войната

Прокрадват се идеи за изпращане на жива сила, смята бившият социален министър
21 юни 2023 20:53, Красимир Ангелов
169

Военният министър Тодор Тагарев обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна. Какво следва?

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му България само губи с назначаването на Тодор Тагарев за военен министър.

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има голем зор да дадат вдичко на украинците за да може Турция дза ви стане правителство а Ердоган президент и тогава ще видите прайд, развратт, дилърчетаа, партии, демокрация, Европа ама от обратната страна на луната...само ДЪПЪСЪ ще ви остевтява пътя истинатаи живота.
68
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако набутат малката ни съсипана страна във войната ни чака европейското бъдеще на Сирия и такава демокрация ни чака начело с Тиквов. Тогава ще прогледнете ли през 33 годишния преходен западен лъжлив мираж?
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП категорично осъди руската агрезия но и отчете вината на укрорежима за нея, провокации и збиване на хора в Донбас и българи в Одеса.БСП е за мир, десницата е за война...
66
1
 
9
 
! Отговори
До Знаете ли преди 1 година
Същото, което и сега дири, ветропоказател. Учил е във военновъздушната академия Жуковски.
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха, ха... Милиционерите от БСП са много смешни. Гьоката май е забравил - няма война. Има многоспециална военна операция.
64
4
 
6
 
! Отговори
Знаете ли преди 1 година
Биографията на Магарев?Що е дирил в СССР?
63
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абе туй животно комунистът, пардон, социалистът, е страшно нещо. Разпространява откровенни лъжи и играе със страховете на хората. Сумати държави изпращат на Украйна техника и боеприпаси и не са във войната. Но видите ли ако България изпрати подобни неща, то като единствена и неповторима ще е въвлечена във войната. Направо чупят тъпометъра!
62
3
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ЩЕ ОТКРИЕМ , МАСОВ ЛОВ НА РУСКИ ПОЩАЛЬНЧЕТА С ПАРИ В $ и ---ЗА НАШИТЕ РУСОФИЛЧЕТА ----ТОВА Е ДАЛЕЧ ПО-ДОХОДНО ОТ "ПРЕВОЗ НА МИГРАНТИ И ВЪШКАРИ" ПРЕЗ ГРАНИЦАТА"!...ПЕЧАЛБАТА Е 1000%!!!!
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагаревв ще слути правителството по пътя крив по който истерично върви... западната помощ намалява за сметка на умеличаването на потупванията по рамото на зеленюхин, а нашата ескалира...
60
2
 
15
 
! Отговори
1984 преди 1 година
Обаче в пропагандния филм се изтърваха че руснаците евакуират населението а укрите го ползват за жив щит и им дамат хлебец да стръвчица...
59
13
 
8
 
! Отговори
sd преди 1 година
само заради тагарев си струва новото правителство! слава на украйна!
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русомразите прочетете историята и намалете истерията защото ако не съществуваше руският народ и вие няма как да се родите... само че прочетете доказана истария а не токава от *** Ценов- нациста... и последователи илитерати. Нямаше да има държава и институции, които да яхате.... и да корумпирате.
57
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
..има ви на запис на видео ,бе... знаеме ви и пощальоните!!!
56
4
 
8
 
! Отговори
Бкп преди 1 година
Пьрво не вярвам изобщо , че човек учил в москва а знаете как се учеше там само проверени членове на бкп Като тагарев е атлантик -интересчия да но атлантик то не звучи сериозно даже , но ако е такьв - да даде личен пример като санитар на фронтаНа приказки всички сме кои от кои по големи
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"СА СИ НАПРАВО РУСКИ --ФИНАНСИРАНИ С РУСКИ ПАРИ ...даже не се стесняват да пишат директно на руски език в новините си....ха,ха,хаааа....ЕГАТИ ПРОДАЖНИЦИТЕ..!!!" -------------------------- ------------- Да ти сepа в уcтeнцата сopocoиден дъpт пpoстак - сега всички руски сметки в банки на ЕС са блокирани, дори трансфер от 1 лев ще бъде засечен. Приказвай тези пpocтотии на бабата от съседния вход - тъпaнар!
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на война се краде безотчетно. Коалицията на кражбарите като нищо ще ни хвърлят в огъня. Оставка, беe!
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков.:))
52
12
 
8
 
! Отговори
ГЬОКОВ ВИ ЛЪЖЕ ,БЕ.. преди 1 година
.....ЗАЩО ИЗОБЩО МУ ВЕРВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ ..ХА,ХА,ХААААА...ЛЪЖЕ , КАТО ДЪРТ ИЗКУКУРИГАЛ КОМУНИСТ!!!.....БЪЛГАРИТЕ--ВИНАГИ ЩЕ ПОМАГАТ НА ГЕРОИЧНА УКРАЙНА СРЕЩУ РУСКИТЕ УБИЙЦИ И АГРЕСОРИ--СЪЩО КАКТО ГО ПРАВИ ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска да се включва знаят пътя за Украйна ,най вече управляващите ,а на българите които пострадаха от наводненията кога че помагат
50
10
 
5
 
! Отговори
ДОБРОВОЛЦИ И НАЕМНИ преди 1 година
....ВОЙСКИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЗА ДА СЕ БИЯТ ЗА СВОБОДАТА НА УКРАЙНА--СВИКНЕТЕ С ТАЗИ МИСЪЛ И НЕ ДРЪНКАЙТЕ ГЛУПОСТИ!