Гьоков иска: Тагарев да каже влизаме ли директно във войната

Прокрадват се идеи за изпращане на жива сила, смята бившият социален министър
21 юни 2023 20:53, Красимир Ангелов
169

Военният министър Тодор Тагарев обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна. Какво следва?

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му България само губи с назначаването на Тодор Тагарев за военен министър.

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СМЕХ...Проблемът са парцелите в гробищата дали има достатъчно за всички.
28
9
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
А когато Импексова продаваше оръжие на Украйна тайно не ни ли вкарва ше във война, или щом е от БКП може? Когато тази партия падне под 4 процента ще има шанс за България
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако започне поредната световна война заради това грандоманско джудже - ще се сражавам от страната на България срещу Путин.3)"..................Войната ще прерастне в световна само ако НАТО обяви влизането си в нея. Ако го направи, ще лежа в затвора, но няма да се бия за тази терористична организация. НАТО не е България.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42. Ще се сражаваш ти...не знаеш от коя страна се държи пушката. Като свирне един куршум и ше ти изтекат водите и ше родиш. Само безмозъчни дрънкала навсякъде.
25
1
 
6
 
! Отговори
dadas преди 1 година
До СМЕХ...Нали знаеш вица са дефакто и реалност...Вица е жено ще се продадеш ли за пари, зор за ман за семейството...Така двете дъщери и дядото..Дефакто сме милионери, а реално имаме 3 коФри и един лГБТ.... същата работа и с Украйна
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който смята Русия за враг и че трябва да бъде унищожена е свободен да докаже това на практика като се запише в някоя наемна част. Не само да пищи от диванчето очаквайки някой друг да му изпълни мечтите. Други няма и мандалото лопна.
23
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 241-во България не е във война, че да ходя да се сръжавам където и да е. Това че Гьоков грачи да плаши, е друга работа.2) Ако започне поредната световна война заради това грандоманско джудже - ще се сражавам от страната на България срещу Путин.3) Аз съм жена, но за разлика от теб вероятно имам поне елементарно военно обучение, освен ако не си от наборите които закачиха и поне година казарма. Така че не ме мисли, аз мога да се защитвам и бих защитила страната си, ако се наложи.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Прокрадват се идеи за изпращане на жива сила, смята бившият социален министър"--------------И точно когато Посолството си инсталира правителство.
21
3
 
14
 
! Отговори
He gиpekтнo, a преди 1 година
Пpeз Пocoлcтвoтo...
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26. Защо трябва да ходим да живеем някъде другаде ?
19
1
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Ти гледай Русия да не взриви Запорожие или Путин да не пусне бомба, че тогава наистина всичко ще приключи.
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партнюорите ни от НАТО не вярват колко способни войници сме ние и как не за първи път в историята си побеждаваме Русия (1916). Иначе досега даса ни пратили на фронта и войната да е приключила. Само ние можем да се справим с руснаците.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23. Ше пратиш да не казвам какво на фронта
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 А путинистите защо не искат да отидат в Русия да живеят?
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ДАДЕМ СНАРЯДИТЕ НА РФ - ТЕ ВОЮВАТ ЗА ДА НАЛОЖАТ МИРА!
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йеее, влизаме във войната. Познайте кой ще пратим на фронта?? Точно така - русопитеците!!!
13
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички държави трябва да пратят и един блицкриг над цяла Русия от всички страни и за 3 дни всичко приключва.
12
3
 
26
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 1 година
Искате ли да ви изпратя снимки на млади, прави и здрави украински мъже в Европа и Америка? От какъв зор българи трябва да зaгинат заради тях!
11
4
 
19
 
! Отговори
Против войната преди 1 година
- Бог да пази българските мъже - да не ни въвличат във войната!
10
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от глупости...САЩ, ГБ, и всички други страни без нас...да не би да са във война.По логиката на Гьоков...да чакаме Путин да ни дойде с армията си на крака и пак да ни освободи с комунизъм и диктатура.Нали я знаете приказката - когато другите искаха помощ аз си мълчах, когато дойдоха за мен - нямаше кой да ми помогне вече.Айде стига плашихте, че ще пращате български войници в Украйна. Гьоков няма думата така че да мълчи какво друг щял да направи.