Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"

Законите на ГЕРБ били по-добри, ПП не можели да командат 240 депутати
Обновена: 22 юни 2023 09:28 | 22 юни 2023 09:27, Камелия Цветанова
462
Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който по-рано днес предупреди, че няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства като повод за това стана приемането на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

"Ясно на тях има беше казано - искате ли да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, така работи демокрацията, те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиера, нарушиха всичко, дадохме им техния мандат, сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", скочи Борисов.

Още по темата
"Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт, същата която беше в служебното правителство на партията с 30 и няколко депутати, нашите са 69, нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях така ли?", упрекна той.

Според него след като избирателите са казали, че тика редовно правителство, ГЕРБ е преглътнало егото си, за да го има.

"Българският народ искаше редовно правителство, ние подтиснахме цялото си его, което Кирил Петков не може или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише СМС – ще счупим сглобката и т.н.. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", каза Борисов.

Той уточни, че Бориславова е изпратила СМС на този, на когото пише Иван Гешев.   

"ПП казаха искат правителство с нашия мандат, с наши министри и това направихме, да не си приемаме закон вчера... Умението да управляваш е да правиш мнозинства така, работи парламентарна република. Надали е било навремето любимото нещо с Реформаторски блок, после с  Патриотичния фронт... ПП как си осигуриха гласовете за правителство, ние само това поехме като ангажимент. С 60 и нещо депутати те искат да командват 240", каза още Борисов.

Той обвини ПП в чистка.

"Навсякъде ходят и подменят хора, върви чистка с поставянето на техни хора, цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби - нямаме нито един човек, в Митниците, където също се сменят поголовно нямаме нито един човек, МВР имат и пак не им стига власт, искат тук в НС да оставим дежурни и да гласуват, а как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ? Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад",
обвини лидерът на ГЕРБ.

"Да се сетят всеки кой каквото е говорил да успокоят топката, да си свършат работа, стига са назначавали хора", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ,не си проигравай късмета.Запътил си се в девета глуха .ПП не са ти врага.Събери го това голямо его.Нямаш ли добри приятели да те посъветват.Доби някаква сила,но тя е измамна.Дяволът си няма работа.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато такива престъпници още шестват по управленските върхове на държавата като стария и компроментиран комунист Борисоф , България ще тъне в мизерия и на опашката на Европа.
42
3
 
4
 
! Отговори
пожелание преди 1 година
Само затвор за теб ,мутро крадлива и лъжлива .
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена шЪ счупи парапета, внимавайте с нея ))))
40
3
 
9
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Младоженците хич не могат да се понасят, но явно се-ксът е необходим. Така казаха от посолствоТО!
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про стия крадец вместо да е в затвора, седнал и акъл да дава. Ама Магнитски ще оправи скоро нещата.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще се скарат.Натам отиват нещата.
37
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
..... Боко: "Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад".... Хахахааааа, евала Бокич!!! Слагай им го с 200 и върти манивелата :)))))))))))))))))))))))))))))))))
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблеяло ми кротко банкянско агънце за още кюлчета и пачки, зер тия са вече на привършване
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайл Гьобелс Денков и Аве Мария! Айн Фолк! Айн Райх! Айн цу цвайн цу фюрери!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквуне, ти управлява 12 години сам, кой ли не ти лаРРа пиSHката. За тези 12 години си останхаме в кал та и бурените, станахме по-зле и от братската ти Русия. Последни във всички класации, без тази за бедност и корупция. Там ни направи първи.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП има макс 3-4 месеца живот.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наближава преглед на чекмеджето от къде са пачките от по 500 евро, кюлчетата и парите за къщата и магазина на "Мис бикини" в Барселона. И къщата на пиарката на Борисов, дето всеки месец ходела със служебната кола да взима подкупите от офиса на Черепа. Това са ясните неща. За какъв Киро питаш?
31
2
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Тези променкаджии са уникални наглеци. Искат винаги всичко да е на тяхното.
30
2
 
4
 
! Отговори
Ще счупим парапета преди 1 година
Щом чистката не може да стане по "демократичен" начин, ще стане по друг начин.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като една полуграмотна мутра успя да сложи динената *** под обувките на лидерите на всички партии в Народното Събрание, значи нещата в държавата са много по- зле отколкото изглеждат!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28...Как да даде Трябва материал .То само от пихтия материал става ли за ДНК.
27
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Борисов ви удря с честоти, СРС техника,манипулира цялата партия ПП, полицаите са най т.ъпите хора на планетата наравно с Джипси но първите имат СРС техника ! Гледат Лена гола със СРС!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е сглобка. Калъп е. На ротационен принцип.
25
3
 
2
 
! Отговори
кой ми ра в ащите преди 1 година
Върли избиратели на ГЕРБ са потресени от капитулацията ти и няма да гласуват и да агитират вече за теб....За втори път на тези им даваш огромно количество превес в министерски съвет, ти не пати ли когато се бяха нарекли Реформа блок, ум царува ум робува ум паткии пасе...