Петков: ГЕРБ вкарва риск в политическата система

Ако продължат с плаващите мнозинства, това НС няма как да продължи
Обновена: 22 юни 2023 10:15 | 22 юни 2023 08:45, Александър Попов
154
Петков: ГЕРБ вкарва риск в политическата система
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков отправи и предупреждение и призив към ГЕРБ, че този парламент няма как да продължи по този начин. Поводът за коментара му е вчерашното заседание на правната комисия, където не се състоя изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов. То беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

"Няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства. Това е не само предупреждения, а призив, че те вкарват огромен риск в политическата система", заяви той.

Той вижда притеснителна тенденция.

"От една страна кой се страхува от изслушването на правосъдния министър заради подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, "от която цялото общество е настръхнало. Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокира важни за обществото неща“, попита съпредседателят на ПП-ДБ.

Той добави, че използването на плаващото мнозинство с ДПС и "Възраждане" е проблем за ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоз със специалните потребности бре! Дайте напред някой учил, да изговаря без сричане и да не мека по селски! Не виждате ли, че се бута напред кат дете на геей парад, а хич биля не става! Ама хич! Жалка история Щета за родината. За България, де, за канадите не знам.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време смокиновото листо правеше политиката, а сега памперса прави политиката!
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, сбъркахте, България не понася русофоби и хора провокиращи война вместо мир!
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете Киро министър на "Министерството на всичките работи" и да миряса!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо плеснаха с ръце и се прегърнаха и вече гръмотевична буря. Да бяхте почакали малко, че да свикнем, а то тъкмо да свикнем и вече трябва да отвикваме.
114
0
 
2
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Киро кирльо, лошо смяташ
113
1
 
6
 
! Отговори
Неисторик преди 1 година
Киро,епикризата на всяко противоестествено начинаие обикновено се характиризира от три основни фактора простотия,лъжа,лицемерие.Лекарството е да се практикуват в умерени дози.
112
5
 
3
 
! Отговори
Киро преди 1 година
ДПС и Бойко ще газят още 20 години....а вие скоро ще изчезнете форевър!!!
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Риск в политическата система се внася от ПП. Това е обусловено от съставеното правителство на малцинството на ПП&ДБ. За устойчиво правителство трябва да съществува надлежно подписан договор - коалиционно споразумение! Подкрепата на юнашко доверие е до време. ПП подходиха с намерението да хитруват, но с хитруване не се стига до никъде! Помислиха, че Борисов е уязвим, но изглежда тази версия няма да сработи. Сигнали за това има от различни страни - президента, бсп, възраждане, дпс!
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не виждам никакъв проблем продажниците от ПП/ДБ постоянно да бъдат блокирани.
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев вече не е главен прокурор. Защо трябва да ви се подчинява? Променливият Боко и Промяната разбират съдебната реформа по различен начин. Искахте съдебна реформа - ето ви съдебна реформа от Пеевски. Искахте смяна на Гешев - ето ви смяна на Гешев със Сарафов. Гешев излезе от Мафията и започна да разкрива Мафията - заедно го спряхме, ние от страх, вие от доверие в Променливия Боко и неговите моментни интереси.
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ има две патерици - ДПС и Възраждане. Ще ходи, където си иска.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсулата да удари шамар на Мутромафиота, с отказ да приеме калинката му. Тъкмо се измъквахме от хватката на Мафията, разкриха се далавери, направиха се самопризнания, свидетели започнаха да говорят, Мафията се уплаши и започна да бяга в чужбина, но се върнахме обратно в Мафията заради лъжите на Променливия Боко. Както излъгаха Чалгарите заради Македонията, така излъгаха и Промяната за съдебната реформа. Гешев беше съюзник срещу Мафията, те го свалиха. Трябваше да се използва докрай.
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интресно ми е как татко му Петко по професия обикновен учител по биология е купил къмпинг Арапя под Лозенец заедно със сина си , снаха си и негови приятели партньори съпартийци .СОБСТВЕН КЪМПИНГ,там други хора , къщи и коли не се допускат ,забранено е ! Всичко това се води защитена територия от екологична катастрофа . Да споменавам ли, че обикновенния учител по биология финансира ДА БЪЛГАРИЯ без и обяснение от къде има пари за това? Да споменавам ли, че обикновенния учител по биология преговаряше от името на сина си за доставки на руски газ от американски големи компании прекупвачи
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов посочи: Избягвам да коментирам думите на Крил Петков, откакто нахълта в нашата стая. Смятам, че най-доброто, което може да направи за себе си и държавата е да потърси квалифицирана психологическа помощ.
104
1
 
13
 
! Отговори
Дарина преди 1 година
Киро през очите ни не преминават параходи Разклати ви се електората с 5 % надолу и ГЕРБ ,,почнаха да вкарват риск в политическата система" Айде бе не на нас тия номера..
103
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП в доминираното от тях и свалено с вот на недоверие правителство, нарушиха няколко пъти конституцията. Манипулираха машинния вот. ПП са пример за мързеливата и самонадеяна младеж на една държава, която умее за лъска биографии и да си надува ПиАр- а, а на дело, нищо, кръгла нула. Само бла, бла и плачевни резултати. Кариеризъм и шуробаджанащина, похот. Омраза и изчегъртване. Никога няма да се променят.
102
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Бедни,бедни,Про100 Киро.Кратуната ти дрънчи на кухо,а ББ е много хитър.ГЕРБ ще управлява,а ПП ще служи за прикритие.Накрая ПП ще отнесе всички негативи,а ти ще стоиш до вратата на тоалетната.
101
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
105 Значи не си живял последните 2 години в България, щом не познаваш ПП. Те хвърлиха държавата в хаос, направиха я огъната и непредвидима, сътвориха поредица от гафове, включително и на секс основа, задлъжниха държавата с 13 млд, напомпаха инфлацията допълнително и вдигнаха цените. Влязоха в корупционна сделка с руски посредници в полза на Газпром. Манипулираха машинния вот. ПП не заслужават дори второто място.
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ДБ отпадат от сцената на следващите избори. Много голяма грешка беше с това изпиране на Борисов и другите части от сценария които се сбъдват. Да не се правят че няма запис. Записа съществува и са разобличени, от което следва че те приключиха с политиката.