Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка

Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба, каза вицепрезидентът
17 сеп 2023 12:39, Елка Василева
275
Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка
Снимка: архив, БГНЕС

"Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля". Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
"Сглобката" е тип управление, при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в "сглобката", коментира вицепрезидентът.

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да влезе страната ни в Шенген. Призивът на Фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген, е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

"Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".

"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова..при теб нещата са..че изобщо не трябва да си на тази длъжност....длъжността трябва да се премахне...
27
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич я ненавиждам йотовица, НО в случая е права!!! Тая изцепка на Пинокио Денкоф вчера беше тотална Гаввра с народа. Да наречеш българските производители терористи!!! Не знам какво да напиша, но тая кукла марионетна Денкоф бих го удостоил с три обратнни шАмарра, щото възрастен човек е все пак - не мога да го млаття с тупанници. А това *Не преговаряме с террористи* си е краварски лозунг - явно е имало (за пореден път) инструктаж в пАсолството..Като не преговаряш с *терористи* ще преговаряш с бойй
26
3
 
13
 
! Отговори
змей преди 1 година
Благодарение на т.нар. зърнари престанах да консумирам хляб и хлебни продукти миналата година.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пчеларите ква ви е опорката, и те ли са с бентлита или са путинисти
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков Позор, Оставка и Затвор!
23
4
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Йотова мисли за личния си интерес и това е недостойно и подло! Тя исща президентството пак да дойде на власт със служебно правителство. Нейният интерес не е интерес на целия български народ! Интересът на българския народ е да има редовно правителство и стабилност и да се гласуват законите срещу корупцията! Служебното правителство не може да гласува закони! Явно от президентството искат да има застой и да няма борба срещу корупцията.
22
8
 
6
 
! Отговори
ПП+ДБ+ГЕРБ преди 1 година
Специални благодарности към Американското посолство и фондация Америка за България. Без тяхната помощ не бихме могли да унищожим България.
21
7
 
11
 
! Отговори
akudф преди 1 година
зърнопраизводителите освен че са буквално терористи са престъпна организирана група. защо ? защото залагат изхранването на цяла нация за добив на незаконни печалби не законни са защото не плащат данъци. реколтата на бг производителите е пълна с химия. специално тази година постигната четири жърви за един сезон
20
5
 
13
 
! Отговори
змей преди 1 година
А да си вдигнеш цените двойно, да продаваш на българите фуражно зърно, да искаш да поддържаш монопол и всички данъкоплатци да ти дават още по-голяма субсидия, какво е?!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вицепрезидентка на заплата в руското посолство да не се обажда..
18
8
 
5
 
! Отговори
ПП+ДБ+ГЕРБ преди 1 година
Заедно с общи усилия ще унищожим България. За да живее САЩ и Цар Долар!
17
11
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Няма оставка.Киро,Денко и Тагаренко са на заплата към посолството.На тях им е казано да държат до дупка! Разберете,само силово може да има резултат.Надявам се зърнопроизводителите да бъдат твърди до край,пожелавам им успех!!!!
16
5
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А да подстрекаваш против правителството, е за оставка на вижепрезидент.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тъй като, ако редовното правителство подаде оставка, страната ще се управлява от кръга Радев-Йотова!!! Съд за Йжтова!" - Не, че нещо, ама на едно от "нередовните" правитеслтва, тоя и половината му кабинет не бяха ли от същия кръг? И не бяха ли много радостни, че са от същия кръг?
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Айде бе То и аз съм ИТ и не съм произвел нищо от 9 години, щото всичко е само спекулация и позицийки, ама ... Не се опалквам ;)
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hahaha
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Айде бе - Ам ... "зърнопроизводители никой не произвежда" - Сега, знам че някой думи идвам малко сложни, но ако направиш морфологичен разбор, ще видиш, че зърнопроизводители идва от "зърно" и "производители" :)
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Право на мнение "Йотова е преди всичко вицепрезидент и няма право да иска оставка на редовното правителство, защото е конфликт на интереси!!!" - Тя не иска оставката му. Просто е на мнение, че трябва да си подаде оставката. Нали и денков просто изкзал мнение?
10
5
 
11
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
В града в който живея всички са зърнопроизводители никой не произвежда нищо а се карат lexus-и Land cruiser-и porsche-та, Q7 вие сте прости крепостни селяни вас ви облъчват всички по телевизията
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехехе... Кажи му го!