Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости

Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали
22 сеп 2023 08:38, Александър Попов
355
Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости
Снимка: БГНЕС

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта.

"Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости“, казва държавният глава в публикацията.  

Според президента обявяването на независима държава на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.

„От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“, допълва президентът Румен Радев.

Център на националните тържества, посветени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България днес, ще бъде Велико Търново. Председателят на парламента Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в честванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
Вече никой не вярва , че Радев е опозиция на властта, а тя продължава да краде!Радев има пряко дейно участие в сглобката, защото неговия юмрук беше сгънат в юмрук, но вътре никой не видя какво имаше, а там имаше една гъба с която теляците започнаха да чистят кирта от гърба на Бати Бойко!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПРОРУСКИЯТ САТАНИСТ РУМЕН РАДЕВ
74
6
 
10
 
! Отговори
--- преди 11 месеца
бялото около устата на Радев е останало от последната му среща с путин.
73
3
 
0
 
! Отговори
Adlock преди 11 месеца
Adblock, adblock, adblock......и край на .... знаете какво. Действайте колегииии!!!
72
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
ДРУГАРЕ! Както провидя комунистическият Рундьо. Само непроизводителните съсловия са единствените родолюбиви съсловия в България защото КРАДАТ за Родината! Тоест за себе си, но понеже те са родината значи за родината. И секретират пиянски патос по сборищата. ГРАДЯТ БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ КАТО НАБЕЖДАВАТ ВСИЧКИ РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ В ЗАВИСИМОСТ.
71
8
 
10
 
! Отговори
от киреча преди 11 месеца
При всички случаи радев ще направи партия,в това не се съмнявайте!И го чака едно огромно издънване!!!
70
7
 
10
 
! Отговори
Квак-Квак преди 11 месеца
Руски жабок
69
8
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 11 месеца
Г-н Президент! Не на зависимостта от чужди нам интереси! НЯМАМЕ днес повод за празник, а за срам и основание да се замислим като народ накъде ни водят НЕИЗБРАНИТЕ сглобкаджии! Денят в който ги изгоним от власт и ги въдворим н съответните учреждения ще е новия национален празник на БЪЛГАРИЯ! Днес не празнувам - срамувам се!
68
7
 
12
 
! Отговори
Гласуваш за Радев преди 11 месеца
Получаваш говорител на руското посолство вместо президент.
67
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не си спомням България някога да е имала по-слаб президент, който толкова открито да работи против интересите на държавата.
66
7
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 11 месеца
Чуждите интереси са да няма данък русийка и отчисления за петата колона, начело с рундьо зеленият чорап с червена петолъчка и сърп и чук?Кремльб0т 1 все повече и повече говори 1:1 с началниците си от масква, направо повтаря като ехо...
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес и В. Търново ли ще скандира "Радев е позор"? Както беше в Пловдив на 6 септември. Радев не разбра ли, че народа го мрази? Само копейките го подкрепят. Да си ходи по русофилските сборища на яз. Копринка, Бузлуджа, Рожен. Там не го освиркват.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нормално е на 22 Септември руската марионетка Радев да сипва руска пропаганда с големия черпак. Нема измъкване за тоя, каквото каже руското посолство това е.
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отвратителен безродник Страшно нагъл и долен тип. Този е най голямото зло което някога кгб е извършил в българия. Да обвиняваш другите зависимости А всъщност ти да си зависим при това от вражеска държава.Е върха на наглостта и дебелоочието.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МИЛИЦИОНЕРИ, СТАРШИНКИ, ЧАЛГАРИ - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКОТО РОДОЛЮБИЕ
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чакам Авиатора да основе партия и да се провали като партията на Янев, неговият верен русофилски приятел.
60
7
 
13
 
! Отговори
кога ще ги изринем!? преди 11 месеца
В България е пълно със "съветски" генерали и политици!От тях страната няма нормална политика и живот!До като не се изчистят няма да се оправим!Лошото е,че ако стане бъркотия ще има много кръв!В Румъния се изчистиха още на времето и сега са напред!
59
6
 
8
 
! Отговори
ХАХАА преди 11 месеца
САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА ПЕНСИОНИРАНИТЕ ЧЕНГЕТА И ФУРАЖКИ И ЧАЛГАРИ СА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НАЛИ РУНДЬО И ТИКВАТА Е НА СЪЩОТО МНЕНИЕ... ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ ИМАТ СА ПРОВОДНИЦИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ...
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-лошото от всичко е, че наистина има шаранчета които вярват на тези глупости. А истината е следната. Точно Радев е проводника на чужди интереси и зависимости. Не мога да повярвам в каква държава живея. Просто не е истина колко проссти люде крачат из българската земя!
57
6
 
8
 
! Отговори
посолствоТО ? преди 11 месеца
Кирчо да се прибереш за обяд.За да не се караме.