Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ейййй тия ПП-ДБ бързат да пуснат документите в ЕС, за да изсмучат парите, после обясняват на протестиращите, че трябвало да се намери решение.МаААйкичката ви крадлива долна.... ГЕРМАНИЯ миналата година е отворила НОВИ 12 ВЪГЛИЩНИ ЦЕНТРАЛИ!!! Само ние не можем да си осигурим енергиен баланс и стабилност, защото ПП-ДБ са крадливи повече и от БОЙКО дори! Продадоха държавата на едно посолство и националните ни интереси, за да откраднат парите от европа за възстановяване и за зеления преход... УРУДИ
52
5
 
2
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 11 месеца
ДАЖЕ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ДОБИВА И РАБОТАТА НА ТЕЦОВЕТЕ- ТИЯ ОТ КАЧАЛКИ ДА СЕ НАДИШАТ ПО- БЪРЗО С КЮ МЮР, ДА СИ ОТИДАТ ПО БИОЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ ОТ СИЛИКОЗА!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков, не разбрах. Създадени ли са 12.000 заместващи работни места в региона и осигурихте ли същото количество зелена енергия на същите цени? Отговори на тези два въпроса и не мисли много за 'ултиматумите от улицата'.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещо се спряга Ковачки , ...лентата е по-назад .По времето на Стефчо Софиянски , като кмет на София , той ПРОДАДЕ на Любо Пъпката , и Огнян Донев / известни скъпарски фармацефти / , над 38 общински АПТЕКИ , на цени за 4 /четири / лева за 1 кв. метър ,... след което пък двамата , донев и Пъпков ги ПРЕ-ПРОДАДОХА на Ковачки , за 2 000 лв. кв/м ... А сега сетете се къде е отишла РАЗЛИКАТА . А защо на Любо Пъпката , защото съпругата на Пъпката , Диляна Грозданова е любовница на Софиянски ...
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков умишлено съсипва бизнеса цяла седмица ще стане като умишлено държи блокадите, отстъпки няма да има и всеки на изборите добре да помисли кой ще подкрепи!
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя стършел нищо не отбира, махайте си пипалата от тецовете, да не фанем и куневица да заколим на площада заради АЕЦ
47
8
 
10
 
! Отговори
То бива ама това ... преди 11 месеца
Протестите се правят в парламента това 50 катила да пият на маса и да мезят насред магистралата никъде по света го няма ... Ако беше Макрон вместо Денков щеше да им начупи кратуните още първия ден,
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В цял свят хората протестират,но сядат на масата и се споразумяват.А тук никой не иска това.Искат оставка.И Манолов каза сутринта,че не е подписал споразумението.Нали знаете на кой господар служи.
45
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ИСКАМ СИ ТЕЦОВЕТЕ! И ДА КАРАМ МОСКВИЧ, КОЙТО ДА ГО ЧАКАМ 15 ГОДИНИ - ПОВЕЧЕ ДАЖЕ ОТ САМОЛЕТИТЕ НА ХАРТИЯ! АКО МОЖЕ И ВТОРА АТОМНА В БЕЛЕНЕ, КАТО ТРЕСНЕ ЗЕМЕТРЪСА ВЪВ ВРАНЧА, ДА ПУ КНЕМ ВСИЧКИ НИСКОЧЕЛИ РУСОФИЛИ В БГ.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Пенсионер-Когато ги изкараш свирни. Освен да цакат карти пред блока и да живеят с лъжата, на тая територия друго не могат.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КВО ЩЕ ПРАВИМ БЕЗ ТЕЦОВЕТЕ? КВО ЩЕ ПРАВИМ БЕЗ ЛУКОЙЛ? БЕЗ РОДНИЦИ! А БЕЗ ГАЗПРОМ? ТВА НЕ СА НИКАКВИ РУСНАЦИ, НАПРАВО НАТОВСКИ ПО ДЛОГИ!
42
11
 
6
 
! Отговори
ЗА ЕС и НАТО преди 11 месеца
Важното е, че академик Денков се справя учудващо добре със създалите се напрежения в държавата. Тихо и мирно с разговори ги разрешава бързо. Истински европейски политик.
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ИСКАМ ТЕЦОВЕТЕ! ИСКАМ БАЙ ТОШО! ИСКАМ ГАРАНТИРАНА РАБОТА 30 ГОДИНИ ДА СИ БЪРКАМ В НОСА И ДА МИ ПЛАЩАТ 50 ДОЛАРА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА!
40
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
започнахме да имаме натоварване и от книгите защото по голямата част от книгите станаха като вестниципо голята част от съдържанието на книгите е за обем
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен--39 .. Е да де , такОв Премиер не сме иМАле , да се допитва до Зеленски за всяко нещо .
38
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 месеца
Утре ще изкарам на улицата всички пенсионери,които получават под 4 бона пенсия.А те са 2,5 милиона.Щом едни могат да блокират държавата,щото ги било страх да не останат без работа,другите ще го направят от страх да не умрат от глад.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 34-Пиши поне грамотно. С тия големи букви освен т.ъп.изми друо не можеш да напишеш.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
АБЕ КОВАЧКИ И БОКО КЪДЕ СА? ЕДИНИЯТ МОБИЛИЗИРА ОР КИТЕ, ДРУГИЯТ ПОДПИСА ДОГОВОРИТЕ С ЕС! СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА УМ РЕЛИ ЛИСИЦИ.
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков е първият смислен премиер от десетилетия насам, тия дето блокират магистрали и пречат на хората са терористи. Да беше Бойко премиер, щеше да ги оправи набързо.
34
5
 
6
 
! Отговори
СОЦЯЛИСТ преди 11 месеца
СЛЕ 3 МАРТ И 9 СЕПТЕМВРИ НИ ВЗЕХА И ТЕЦОВЕТЕ! А КАК ХУБАВО ПУШАТ ТЕ НА СТАРИТЕ БАЙ ТОШОВИТЕ ПЕТОЛЕВКИ! ИСКАМЕ СИ БАЙ ТОШО! ИСКАМЕ ДА КИБИЧИМ НА РАБОТА И МЛЕКОТО 30 СТОТИНКИ КАТО ПРИ БАЙ ТОШО- НАЙ - ВЕЛИКИЯТ БГ ЦАР!