Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
ти преди 10 месеца
нищо ново не предложи! Старото, облечено в нова форма. Но има срокове! И непрестанно лъжеш. Но фирмите към плана остават същите, нали, но ти казаха да се махнат? За всичките ти лъжи и отношението към обикновения трудов човек си дайо ставката.
12
5
 
7
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ ЦИГАНИ преди 10 месеца
точно за ромите от Възраждане няма да гласувам никога. преди 5 дена ромите поругаха химна, Костадинов що мълчи. Х8й в устата ли държи?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сл. Трифонов "Няма такава държава ''... Денков пита Зеленски , Славов пък отиде чак в хАМЕРИКА , за да му напишат Конституцията на България ...
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ей мишок, стига с тия терористи преговаря бе! Пращай Горнобанската танкова бригада да ги разчисти, кво се обясняваш пред ми си рките?
9
2
 
4
 
! Отговори
Закривай преди 10 месеца
Като спре тока, ще си монтирам слънчеви панели и тока ще ми е безплатен, ай сиктир.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане! Друго не остана. Другото се видя какво може за последните 70 години.
7
4
 
4
 
! Отговори
бако преди 10 месеца
Академик Ники, пращай отряда да ги сгъне наобратно тия псевдоминьори търтeи
6
1
 
0
 
! Отговори
Tangra преди 10 месеца
вие не може нищо да създадете
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Логическа Мисъл... Ще закъсаш и ти , не е далече времето , тогава друга песен ще запееш !
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моля протестиращите , изчакайте Премиера Денков да попита Зеленски , и за този ваш казус , за зърнарите Зеленски реши проблема , очаква се да реши и вашият !
3
11
 
4
 
! Отговори
Логическа Мисъл преди 10 месеца
Днес е Сряда, тия протестират вече 5 дена. Ток има. Не виждам смисъл от тях.
2
6
 
24
 
! Отговори
Bai Dun преди 10 месеца
Оставка продажник !!!
1
3
 
5
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 10 месеца
На Кокорача, на Кокораача! Нещо в гaщите му скаача, не е книжка, не е мишка, а голямата му ...