Добрев отсече: Който не дойде в НС, подкрепя "Лукойл"

Правителството не работило за хората, а за "Лукойл" и "Газпром"
Обновена: 27 окт 2023 22:16 | 27 окт 2023 09:21, Камелия Цветанова
192
Добрев отсече: Който не дойде в НС, подкрепя "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

„Който не дойде днес в пленарната зала, е от тези, които подкрепят „Лукойл”. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова телевизия по повод днешното извънредно заседание, на което депутатите трябва да вземат решение за президентското вето върху промените в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, „Възраждане” и БСП вече обявиха, че няма да влязат в зала.

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората. Той показа данни за разликата в цените между петрола – сорт „Брент” и „Уралс”. По думите му рафинерията на „Лукойл” купува евтино и продава скъпо.

„1,65 млрд. долара са ни взели в повече. Това е въпросното левче”, заяви Добрев и попита защо кабинетът не изпълнява закона, който е приет януари.  

„Хората ги интересува не толкова кой е премиер и финансов министър, а колко плащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 млрд. долара, има закон, който казва, че 70% трябва да се върнат обратно на хората, за да има смисъл от дерогацията”, заяви Добрев.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”. Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален  арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

„Има много голяма опасност в дългосрочен план „Газпром” да ни осъди и ние накрая да платим. С дерогацията правителството работи за „Лукойл”, с 20-те лева работи за „Газпром”, каза Добрев.

„Не вярвам БСП да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада”, заяви Добрев по повод изборите в неделя. Той допълни, че партийната позиция остава за подкрепа на кандидатите на ПП-ДБ, където ГЕРБ не е на балотаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 11 месеца
Аз няма да дойда ,защото подкрепям Лукойл.
130
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 11 месеца
До bbb Извинете - 229
129
0
 
3
 
! Отговори
bbb преди 11 месеца
Понеже са се явили едва 11 депутати, значи 230 подкрепят Лукойл! Сега Добрев какви ще ги дъвче?
128
5
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Сега ИТН казаха че зам министър на ПП е взел кодовете на машините
127
0
 
5
 
! Отговори
жорето преди 11 месеца
ММА среща между Делянчо /нема значение кой/ и Денкуф - обзалагам се, че Денкуф няма да избяга от клетката
126
0
 
7
 
! Отговори
боко преди 11 месеца
Да не сте посмели да ми барате близака
125
0
 
4
 
! Отговори
лекар преди 11 месеца
Аз съм човека. Ша го оправя, ама срещу по-висока Джи пи такса
124
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-добре за този празнодумец е да потърси лекарска помощ! Обвинява артлиците си от сглобката,че работили за "Газпром",а не за българите и в същото време твърди,че герб ще подкрепят кандидатите на киро-кокорите на местните избори! БОЖЕ,защо ни наказваш с тези неадекватни тъпоумници???
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на Денков! Зароби българите само за два дни с половин милиард лева за АЕЦ с абсолютно неясни данни за това колко ще струва, колко ще струва тока му и какво ще се прави с този ток.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добрев , като махнеш ПП от сглобката , дали те нямат да минат опозиция и да се съюзът с другите партии и този път вота на недоверие да мине а ? Защо си мислиш че не са се сетили ? Вече ще имат доста народ по общинските съвети , дали още отдолу няма ви блокират ? Мисли малко стая глава
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бузанчо
120
1
 
5
 
! Отговори
Сиси преди 11 месеца
Подкрепям Лукойл и няма да дойда в НС.
119
1
 
9
 
! Отговори
ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ! преди 11 месеца
След 33 год. Демокрация, Членство в ЕС и в Клуба на богатите(както обичат да ни натякват) да се дърляме за некакви си 73 ст. или Левче, а за милиардите в чували изнесени през летището да няма, ДА НЯМА и ДА НЯМАААА пРОКУРАТУРА !? Докато се въртим в това дребнотемие, т.е. - ни въртят(!) и след още една Христова възраст ще сме на това дередже!
118
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Слушах го този, всяко второ изречение отрича предишното. Няма по-голямо кречетало
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Точно пък тоя на снимката ще ми говори за Лукойл. Мошеник.
116
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
Цялото живеене на гроб и ДъПъСъ може да се изкаже в едно изречение: гербери и депесари към Лукойл: плащайте ни рушвети, че ще ви спрем далаверата. Целият рев, е че Лукойл не са платили такса спокойствие на Шиши и Бибитко, за това е целият рев!
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НИНОВА Я ИЗВИКАЛИ В *** КОНАРЕ- КОКОШКИТЕ ИМАЛИ ИНФЛУЕНЦА, АМА ТЯ НЕ ВЯРВА И ОТИШЛА ДА ГИ ДЪРЖИ НА РЪЦЕ КАТО КОЗИЧКАТА НА БАБА ДОРА ЗА ДА НЕ ГИ УНИЩОЖЯВАТ ХУМАННО.
114
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
До Анонимен/120 "... отговорнстта в целия цивилизован свят е ЛИЧНА" - хахаха... поредният неграмотен про'с'так. Да си беше показал носа извън коп'тора да спреш да ръсиш про'с'тотии....
113
0
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
Малииии, как Държавникът Борисов разкоспирира ПП- тата и ДБ-тата, че са на хранилката...
112
1
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
Добрев, а вие китки сладки къде спахте 12 години когато управлявахте и имахте мнозинство? Защо още тогава не решихте проблема с Лукойл? Или да го приемаме като признание, че 12 години сте били корумпирани и за това? Как всички се сещате да циврите когато се борите за кокал? Къде спахте 12 години и колко милиарда прибрахте в чекмеджетата за тези 12 години? Това кажи китке гербава!