Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата

С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, посочи лидерът на ПГ на ДПС
10 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
361
Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата
Снимка: БГНЕС

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях".

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише Пеевски и продължава:

"С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва".

"България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", се съобщава още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 83 Е кой е гласувал за тях,айде Борисов се е окопал от години и има постоянен контингент,а за Пеевски кой е гласувал тия от Долината на широките га-щи и ония туристите с автобусите
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до Анонимен: "Украйна е по важна от ЕС и от национални интереси". По важна е разбира се. И тук не става дума за Украйна, на никой не му пука за Украйна, борбата е за Русия. Без ресурсите на Русия ЕС е свършен, то не става с вятърни мелници и слънчеви панели, и не само енергиите, ЕС няма нищо, а Русия вече има влияние и в Африка, и навсякъде от където ЕС получаваше ресурси. Падне ли Украйна, няма достъп до руските ресурси (и да са за центове ако може и без пари и това е краят на ЕС.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 91. Щот е много убав. Всичката му мисъл е изписана на лицето му.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Посолството ни го лансира този защото искат продажник а тоя и майка си ще продаде!!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте опозицията , която е била забранявана, гонена, преследвана, убивана в Украйна, това СА САМИТЕ УКРАИНЦИ И СЛАВЯНИ, те са били преследвани, останалите, които са се поддали на нацистко-еврейската пропаганда и техните олигарси, управляват Украйна, Украйна не се управлява от украинци и затова нямат никаква жал към украинското население и ги колят като пушечно месо в тази война! Русия трябва да удари командните центрове в Киев и т.н.! Има и още неща, нещата са страшни.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо този жалък инсулинов човечец ни се лансира от посолството?!?
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В отношението си към президента Пеевски проявява абсолютна категоричност,което означава ,че е откровен.Гневът му е отявлен и искрен
75
2
 
7
 
! Отговори
Тенгри яко в дупако преди 9 месеца
До Анонимен 72Toчно това е целта: да се покаже, че образованите не могат да управляват тази държава, сиреч могат да я управляват само простите сиреч Бойко. Тече последната фаза на изпиране на Бойко - центрофуга. Главният перач: Делянчо ДАНС white me;)))
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ли разбрахте? Беше ясно от първия ден, на първия мандат!
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Делян "магнитски" Пеевски е символа на евроатлантизма
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зе-просякът отново се опитва да оправи посоката. Току-що пристингна в Аржентина. Колко ли стари БТР-и ще изпроси?
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пеевски и Борисов наистина са престъпници. Но българите да не бяха гласували за тях. Кой ви с.а в гащите, бе умници? А и гласовете за разни копейки и корнелки не помагат, защото ни дърпат назад и надолу. Нали искахте "гласа на народа". Ами ето го. Сами си го направихте. Какво не ви е ясно?
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента убивате славяни и палестински жени и деца с български оръжия и данъците ви отиват за извършване на геноцид. Какво повече можете да объркате?
69
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 месеца
И на туй св*ине ще му дойде коледата, колкото к*вичи,по-бързо идва! Направо замирисва на барбекю! Нека да опитат импийчмънт, па да видим какво ще стане после.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Ангелина Тия сметки са в празната ти глава. В очите на животното, всички са животни.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И за какво ни е Евроатлантизъм? Погледни на запад. Всичко там става по зле. Украйна е по важна от ЕС и от национални интереси. Съюза до 4 години ще се разпадне. Като всеки замисъл е бил добър но некадърната му политика го развали. Вече прилича на диктат. Различни страни и култури няма как да маршируват в 1 крак. Загубена кауза. Радев е президент и му е в правомощията да коментира всичко стяващо в страната. То българин да беше щеше да разбереш.
66
4
 
13
 
! Отговори
Събраха се преди 9 месеца
Пеевски и Борисов са престъпници и още как и още как--срам за България!
65
0
 
7
 
! Отговори
До Ангелина преди 9 месеца
Ангелина, в тотална грешка си! Срамния епизод от политическата ни история е съществуването на ПП-ДБ-СС!!! Техните лидери трябва да влязат в заведения със строг режим и това ще стане по-скоро, отколкото си представят! И напълнените офшорни сметки няма да ги спасят!
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами, не му позволявайте!
63
5
 
15
 
! Отговори
Как е Турци с Пеевск преди 9 месеца
Пеевски е доказан международен престъпник и няма никакво право да говори за Президента!