След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби

Не противодействали ефективно срещу руското влияние
148
След смъртта на Навални ДБ зове за реформа в родните служби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В позиция по повод смъртта на Алексей Навални от Националния съвет на „Да, България“ отбелязват необходимостта  от прилагане на комплекс от политики за повишаване на съпротивителните способности на българските институции срещу заплахите от Кремъл. „Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, в която да наложи своя модел на управление. България трябва да засили отговора си срещу тези кроежи на всички равнища“, смятат от партията.

„Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за сигурност. Особено обезпокоителни са сигналите, че българските служби не оказват ефективно противодействие на руското влияние и проникване у нас, включително и в самите институции от сектор "Сигурност", посочват още от „Да, България“. От партията призовават парламентът да започне разглеждането на законопроектите, „отнасящи се до нужните трансформации в сектора“. От формацията обръщат внимание и на ситуацията в Украйна. „Успехът на Украйна е от жизнен национален интерес за страната ни“, казват от партията.

„Време е да се ускорят усилията на нашите институции в изпълнение на съответните решения на парламента и от декларации да преминем към бързи действия. Очакваме Министерството на отбраната да отчете дейността си в тази насока пред Народното събрание“, се казва още в позицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: службинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
9
 
! Отговори
Ристьо,да те преди 6 месеца
Открехна и сам да провериш как съседна Сърбия се превърна в най-мошната военна държава в Европа!ФАКТ!До като блеете в ПАРЛАМЕНТА и ви галят господарите ви по тиквите,Сърбия е с над 900 самолета от 44-то поколение,С-300,С400,С-500,1250 хеликоптера,всякакъв вид артилерия,над 11 000 танка,25 000бтр. и т.н.С какво ти ще се похвалиш?
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига с този Навални! Защо не си зададем въпроса, защо този бард предпочита руси затвор пред живот в Германия? За съжаление дългата ръка на съратниците му го докопа и в Сибир...Защо случайници унижават и унищожават България и българите?
55
2
 
9
 
! Отговори
Тези въпроси преди 6 месеца
Касаят службите за Национална сигурност а не Народното събрание за което сте назначени да решавате въпроси свързани с икономиката и законодателството.Слжбите са мулти-културни и там Българи-НЯМА?Дупетатите са национални предатели която е международна тайна?Вашите служби са майчините и това също се знае от цял свят и държавите около нас са със 100г. напред.
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждам връзка между смъртта на Навални и нашите служби. Какво има предвид Иванов????
53
2
 
17
 
! Отговори
Тази професия преди 6 месеца
Дупетат,а приори да се забрани чрез РЕФЕРЕНДУМ или и той е забранен?
52
2
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Българи защо гласувате за такива личности нищоправещи
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дб и ПП знаят ли какво се е случило на днешната година и дата ,че са загрижени за поредния фашисти
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човек чак да се разплаче.Умрял е един расист, наркоман,крадец/имал е акции в най-големите руски компании/ и предател на своята родина/ в тясна връзка с руските олигарси в Лондон и агент на MI6/
49
1
 
17
 
! Отговори
Ако наблюдавахте преди 6 месеца
Западните държави как ръководят държавите си вместо да гледате като пуяци и ме виждате,означава че,сте с отрицателен IQ-тест за интелигентност и това се вижда на статистика по всички среди сме на дъното.Племената в Бразилия, живеещи по устието на р.Амазонкя са по интелигентни от дупетатите които живеят в нечовешки условия сред диви животни и рептили.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нае бални е бил в колония и не е бил изолиран от другите, а затворниците надали обичат Путин, колко му е да се внесе отровата, дадена им от MI6 и да му я сипят в храната.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мравояде лицемерни,по спомен Дебелян е санкциониран по закон Магнитски ама това не ти пречи да се прегръщаш с него и да бъдете първи дружки,ама иначе ще бориш руското влияние,пълна отврат сте и ти и генералчето гноом и цялата шайка празноглави променители!
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И Ристю Дългоносий, роден в Москва, как точно разбра че е убийство, след като няма нито труп, нито аутопсия?
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо тези от Г-7 не излязат с декларация и не поискат да се знае кой уби в България Алексей Петров, онзи нотариуса и т.н. При нас дори е сигурно, че е убийство ама никоя от големите държави не се загрижи за нас. Но виж за Русия и някакъв затворник ще ни побъркат да говорят и правят глупости тези управляващи. Вместо да си гледат държавите и икономиката и като искат да наливат в Украйна оръжие и пари колкото искат.
44
0
 
14
 
! Отговори
Бръснар преди 6 месеца
Тоя не се хващам да го бръсна,защото сигурно е пълен с въшки.като му видите външния вид може да разберете колко му е у???.ама си пълни гушката.
43
0
 
16
 
! Отговори
Доган паша : преди 6 месеца
"Къци къци къци къци...добро пуделче! Претърколи се! Аферим,Ристю! Сега седни! Ашкоусун, Ристю! Сега се прави на умряло! Еваллллаааа,Ристю! Сега ***!" Ристю Мравояда : "Бау-Бау-Бау-Бау..." Доган паша :Сус бре ач кьопек!!! Ти кого лаеш бре, гьотверен пе3евенк?!?!?
42
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 6 месеца
Тез па кви са?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как се нарича Формата на управление където избори са забранене? Питам за един приятел в Украйна ;)
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин бил диктатор, но се явява на избори, а Зеленски за по сигурно, ги е забранил ;))
39
18
 
2
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 6 месеца
Трябва наистина управляващите да се захванат и да изкоренят всичко руZко от България! Затворите да се напълнят с русофилски копейки.
38
0
 
14
 
! Отговори
Спомни си за преди 6 месеца
България как беше до 1990г. И от тогава различните политици и партии от Българският народ съсипаха и счупиха държавата всичко Българско и родно и НИКОЙ политик или дупетат не допринесе за срива под дъното, която е в момента да подновите производството, заводите и фабриките за конкуренцията в стоките и продуктите а предпочетохте да ги подарите на важте господари в Анкара и се превърнахте в ПУДЕЛИ.