Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
12
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
До Боби Писна ми от тия глупости в обстрелвания Донецк. Руснаците изравниха със земята десетки градове. Не просто 3-4 снаряда както е в Донецк, а няма камък върху камък. Свали си червените очила, влезни в нета и разгледай стотиците сринати жилищни сгради в Харков, Бахмут, Малиупол и после ги сравни със снимките от Донецк, където за последните години я са паднали 20 снаряда я не.
360
1
 
12
 
! Отговори
3 преди 6 месеца
"Тази битка ще бъде дълга и ще изисква допълнителна помощ. В един момент кранът ще спре - може би скоро и това ще спре помощта и ще подпечата съдбата на Украйна."
359
1
 
9
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Най-доброто, което Украйна може да направи сега, е да се бори с Русия и да постигне споразумение чрез преговори, което ще й позволи да запази своя суверенитет, териториална цялост и сигурност от повторна специална операция. "Дори това положение сега може да изглежда нереалистично", се казва в статията. Конфликтите в Близкия изток, напрежението в Тайван и умората на американските политици от финансирането на войни на други континенти са сред аргументите, че нов пакет от помощи от 60 милиарда няма да реши проблемите на режима в Киев.
358
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Парамунчев Китай продава чаркалаци за дронове на РФ на прозводствени цени както се оказа а СКорея си изпразни складовете със стари снаряди
357
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съвсем скоро наркомана Зеленски ще бъде обесен от собствения си народ насред Майдана в Киев. Фашизиранато джудже е винвно за смъртта на над 500 000 млади украинци. Родителите и роднините им, ни кога няма да му простят. Вече мобилизира дори студенти от чужбина.
356
5
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 6 месеца
До362 Забравил си да споменеш България бе копейкин:):):)И ние като страна от НАТО пращаме много за Украйна колкото и да ти е гадно:):):)
355
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 366 Направи заход и стигна до ... Киев!
354
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И в Ласточкине, руснаците приложиха познатата тактика от Авдеевка, а именно "врящ казан". Заграждане на враа от 4 страни, последвано от изпържване на всичко, което е вътре в кръга.
353
1
 
10
 
! Отговори
До Българин преди 6 месеца
Правилно си отбелязал може да ни нападнат. Какъв мотив имат да ни нападат изобщо не е ясно и никой не казва. Излезна Зеленски и каза:- Дайте пари,оръжия,че следващите сте вие. Той както е тръгнал ще започне да ни агитира и децата да си пратим да умират за Слава на Украйна. Дай сега превантивно цялата държава да работим за Украйна. Да се въведе 20% данък и парите да отиват директно за Украйна, обърках се, исках да кажа за Зеленски и фамилия, защото корупцията в Украйна е религия.Какво ще кажеш?
352
12
 
0
 
! Отговори
Парамунчев преди 6 месеца
Приятелчетата на путев от брикс - юар, имат едни 500 хил снаряда 155 мм, които ще бъдат предоставени на украйна. Естествено юарците ще искат гущераци или евраци за тях, но пък ЕС имат предостатъчно финикийкси знаци, така че верния прител на путев за малко денги е готов да го лиши от малко чмобики, но путев едва ли ще му се разсърди, все пак са приятели в брикс, заради едни чмобики няма да се карат я.
351
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
A Контранастъплението на Зелята и НАТО до къде стигна ?
350
15
 
4
 
! Отговори
Сту преди 6 месеца
Колкото и територия да завземат, щото им е малко и не им стига, винаги са били и ще бъдат бедни, мизерни и нещастни.Цял народ просяци, нямат нищо освен оръжия. 90 % живеят като кучета. Дайте им още територия, че тази не им стига.
349
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия не започва войни! Завършва ги!
348
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 888 За Победа те ще пишат другата седмица. Все пак масите в ЕС, САЩ, Австралия, Канада, UK, Ю.Корея и Япония с Нова Зеланди и Фиджи трябва да си мислят че помощите които им пращат не отиват напразно.
347
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киевския наркоман клоун е висок 146, както го наричаше ген. Залужни "полтора метра". А сапунджията е колкото него. Комплексирани жужета.
346
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Лаврентий Берия 2 Украинската Власт ще избяга но няма да избяга от възмездие. Вече има не един пример че РФ спец служби ликвидират тихичко предателите и виновните. Последния пример беше е Испания...
345
3
 
16
 
! Отговори
888 преди 6 месеца
Закъснявате с инфото дами и г-да евроатлантици, и Ластичкино и Победа паднахъ преди два денъ! -)
344
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първият унищожен Абрамс вече е на видео и снимка. Горит нормально.
343
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия не превзема територии! Освобождава ги!
342
1
 
17
 
! Отговори
Лаврентий Берия 3 преди 6 месеца
Украйнофилите тук - Ако могат да мислят - Нека се замислят - Как би реагирала САЩ , ако Китай и Руската Федерация си построят едни Военни Бази и Химически Лаборатории - в Мексико ?!?! Или в Куба ?!?! .... До самата граница с Америка?!?! .... Дали ще го позволят , как мислите? Веднага ще ги атакуват - Това е повече от сигурно! Русия ги предупреди къде строят... Но явно Украинските клоуни си помислиха че Американските Милиарди ще ги пазят! Е! Не ги пазят... Няма й да ги опазят!....