Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Гаджев: Юнският пакет тепърва предстои да заминава
28 фев 2024 18:46, Анисия Иванова
179
Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена
Снимка: БГНЕС

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам", заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Нали Денков лично отиде значи на екскурзия с държавни пари и още няколко министри ей тъй моралистите от шарлатаните грозно и обидно е това което правят шарлатаните кои гласуват за тези незнам алчни за власт оставка държавата ни е затънала
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лъжци!
6
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Има поправителен - евроизборите - да им покажем - нито глас за ПП/ДБ! Съберат ли само 1% и искат или не ще трябва да си подават оставката!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали изпратихме един меч лично премиера го занесе, всеки помага кой с каквото може ,след някой друг ден ще иде делегация ще занесе лъкове, после след още някой друг месец и стрели за тях.
4
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
то няма смисъл вече да изпращат ръждясали каручки, укрофашистите и пеша ще се приберат към киев, които са оцелели де!
3
5
 
7
 
! Отговори
Да не дава Бог преди 6 месеца
Ей, на тази държава вяра да нямаш. Хората чакат помощ, нашите ходят да се снимат и да подаряват мечове. Дори едни зимни ръкавици не са сколасали да занесат. Дано не ни се налага да чакаме ние, че не знам кой.
2
2
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Нито глас за ПП/ДБ!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Усещат дебелия и вече дърпат назад за да се спасят от линч !