Радев назначи с указ Главчев и Георги Тахов за министри

Главчев ще е вторият едновременно служебен премиер и външен министър
22 апр 2024 11:51, Александър Попов
209
Радев назначи с указ Главчев и Георги Тахов за министри
Снимка: БГНЕС

Желанието на служебния премиер Димитър Главчев, който тази сутрин изпрати на президента Румен Радев писмо с искане да бъде назначен и на поста на министър на външните работи, е удовлетворено с указ на президента.

Той ще бъде вторият служебен премиер и служебен министър на външните работи в най-новата политическа история на България.

В третото служебно правителство под ръководството на Марин Райков, назначено след подадената оставка на кабинета „Борисов“ в отговор на антимонополните протести в страната и след провалените 3 опита за съставяне на правителство, се въвежда практиката на съчетаване на поста на служебния премиер и на служебния министър на външните работи. В кабинета "Райков", управлявал страната от 13 март 2013 до 29 май 2013 г., за министър на външните работи е назначен също Марин Райков.

Иначе, в световната история - не в служебни, а в редовни кабинети, само в три държави по света - Фиджи, Самоа и Катар, постът на премиера и този на външния министър, се заемат от един и същи човек.

Втората смяна, която Димитър Главчев предложи бе също изненадваща, тъй като министър Кирил Вътев, който бе сочен като един министрите на ПП-ДБ и кабинета Николай Денков, прие да остане на поста и в служебното правителство, но явно остана на него едва една седмица. Неговото място в министерството на земеделието се заема от днес с указа на Радев от Георги Тахов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 59....Вече са750 000..някои заблудени се събудих от ледения душ на шарлатаните
61
3
 
9
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 4 месеца
Здравейте забелязахте ли че като Боко тиквата и Пеевски свинята нямат допир до финансите на България има пари за безплатни учебници за всички има безплатни децки градини за всички.че има увеличение на заплатите и пенсиите със 100% виждам че ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа страдат от Асен Василев за яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Кой лъже Бойко Борисов и Пеевски злото на Бълга
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С по голям успех трябваше да назначи Слави Трифонов за външен министър.Щеше да падне едно плезине,показвани на татуировки ,знае чужди езици и тн Бедни ми Бедни Глафчо,кой ми те в таз робска люлка люлее...Да не Тиквата и Шиши ,бе...
59
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зад ГЕРБ са 650000 истински българи живеят работят и плащат данъци тук
58
5
 
7
 
! Отговори
Право на мнение! преди 4 месеца
Всичко било театър от страна на президента Расев, който уж преди вдигаше юмрук срещу ГЕРБ и Борисов, тоэе било за да обере негативтия вот на нароса и той го избере за втори мандат. Сега обаче няма право на трети мандат и се сглоци с Бойко Бописов и марионетката му Главчев!
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Разликата, а кой избра Главчев за шеф на сметната палата бре, Радев ли го избра:) циркаджии, и това е по-страшното че тоя човек след 2 месеца ще се върне пак шеф на сметната палата
56
3
 
0
 
! Отговори
JJIvanov DOuser преди 4 месеца
АКо сте снимани с тол КаМеРИ ВИЕ имате ТРАЙни ,тежки нелечими увреждания вкл на глава,главен и малък мозък..Ако получите глоба след тол терор ползвайте я за веществено доказателство за вкарване в затвора на наглите престъпнци и техните съучастнци../ВИжте тежко поразени трайно ХЕро МУстафа, Румен Радев,Кирил ПЕтков,Никола МИнчев,Тошко Йорданов, всички телевизионни говорители вкл от ЕВРонюз,Нова,БТВ..АКО Са ви залепили ЕКО СТИКЕРИ и Стикери за застраховки на предни стъкла ВИе и вашите деца сте жертви на КАнцерогенен дигитално холограмен терор. ОТЛЕПЕТЕ ГИ ВЕДНАГА с самобръсначки за еднокр
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак глупости пак лъжи от наетите драскачи дето хич не ги интересува България
54
4
 
4
 
! Отговори
Пелян Деевски преди 4 месеца
Какво направи бе Мистър Кеш??
53
1
 
3
 
! Отговори
БАНДА КОНТРАБАНДА... преди 4 месеца
.... ТАМ СА МУТРИТЕ.......... ТЕ ОРГАНИЗИРАХА 2020 ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА, ЗА ДА МОГАТ ИСТИНСКИТЕ МУТРИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ДЪРЖАВАТА....... СЛЕД САЩ, ВЕЧЕ И РАДЕВ РАЗБРА КОЛКО Е СБЪРКАЛ....
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лично до " Зозо"! Гаврата,тепърва Предстои с твоята ГЕРБ!-:)) Схващаш ли??!-:) Схващаш и още как схващаш ти Бойкофиле!-:)
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дългия изчегърта Баце, а РистУ, Киро и Асен го изпраха, подсушиха и изгладиха, да са Ви е честит новия чистт Баце
50
4
 
9
 
! Отговори
Ало,феновете преди 4 месеца
На Радев,срам ли ви е от това мекотело?
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поздравления за Радев
48
4
 
9
 
! Отговори
Те това е преди 4 месеца
Борисов, Пеевски и Радев са новата Сглобка!!!!
47
5
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Ей сега вече си пролича кой кой е! Президентът направи сделка с Борисов!
46
5
 
9
 
! Отговори
Събраха се преди 4 месеца
БКП на Радев и БКП на Борисов.
45
3
 
6
 
! Отговори
Разликата преди 4 месеца
До 40. На Христо Иванов конституционните реформи са добри, с тях Служебния премиер и Президента трябваше да се контролират един друг, а не двете власти да са едно цяло. Обаче президента показа, че е едно цяло с ГЕРБ и Бойко Борисов, който дърпа задкулисно конците на Главчев!
44
2
 
9
 
! Отговори
браво преди 4 месеца
Вече си имаме всичкоминистър!
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистите от ГРОБ и Радев обявиха война на българския народ!!