Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
6
 
! Отговори
Ефрейтор преди 3 месеца
На мен отдвна са ми ясни нещата в българската политика и такива като този. Нито и дума дори за другите агенти като Бойко Борисов *** Ахмед Доган например. Ясни са ми, защото служих в поделение на тогавашното УБО. Дори и в ефрейтор ме произведоха. При това, без да съм писал доноси.
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Полоковник Марков имал технология на технологиите , чиста енергия от нищото , прототипа бил готов в БАН .. И забележете с кой партньор ще го реализира - със американците.. Охо Бохо ако го имаш това ЦРУ да са те утрепали .. Е такива глупости говори Марков , по подобие на Хитлер - оръжието чудо ... Което ще реши проблемите..
150
2
 
5
 
! Отговори
Tенгри кан преди 3 месеца
До АнонименНито Бойко, нито Радев са подходящи за президентска република. За президентската республика е нужен друг тип хора (защото тя е преход към парламентарна монархия), каквито в България, не, че няма, но никога няма да бъдат издигнати, поради манталитета на населението;)))
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дядо ми беше приближен до Тодор Живков, живяхме срещу партиния дом, имам добри спомени, но слава на Бога днес живеем скромно, не сме агенти или политици. Не сме натрупали пари или власт. Спомените остават
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1000 пъти съм ви казал. България може да се оправи само с народен съд. Всички до стената и....ак47 да работи. Около 20 000 бокклука са дето мътят водата на държавата. Навремето комунистите са същата бройка са ги изчистили за няколко месеца.
147
1
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО СЕ ДОПУСКАТ преди 3 месеца
АГЕНТИ НА ДС В ПАРЛАМЕНТА
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле, много партии, много нещо... на тая земя, като една човешка длан.
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а бе т.нар. Полуковник Марков, продажното ***, да беше национализирал Цеца, или поне на десислава и сашка васева за заслуги да дадеш по една листя бре. Етин, че Леви. бря бря бря. Величие. Бря бря бря. 30 800 деня от пепелта, пушек и към слънцето. Марков смята да си построи частен АЕЦ и да ни гаси лампите после.
144
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
На 10.11.1989 г смениха Тодор Живков. На 17.11.1989г всички архиви на ДС бяха преработени. От тогава всеки на когото не пречеше мързела можеше да се рови в архивите. След толкова години ровене има ли някой който да вярва в ново открити данни? Според приказката: ти кажи че сестра му е к...ва, а той нека доказва че няма сестра.
143
2
 
11
 
! Отговори
Off преди 3 месеца
Никога не е късно да станеш за резил. Сигурно е донасял за колегите си. Тъжна история.
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На вас трява ли Величие от камъни .. Това е гроб .. Нищо велико
141
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Донасял за колегите си, а се прави на артист. Гнус! Получавале пари и привилегии за това, от ДС.
140
4
 
3
 
! Отговори
Платена преди 3 месеца
Статиика
139
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие се са измамници , разчитат на първосигналните българи , Ако слушате внимателно изявите полковника на Марков .. той лъже , той е американец. не зане дори историята на Света , каква национална сигурност какви 5лв. вчера се изцепи че Алендър Невски бил мразен от защото сключил съзюз с татарите. нито дума за кръсносния поход на запада срещу Русия - истинската причина дека го мразят
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То има и други списъци:- Престъпници;- Представителки на древната професия;- Сводници;- Наркомани;Дайте бройката на споменатите?
137
0
 
3
 
! Отговори
Полк. ДеСов преди 3 месеца
Ако след 89 е станал седесарче, прогресивен елемент , тва предишното не са брои!
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Песента на Етиен: "шесто чувство." Вече знам от къде идва идеята :))) (
135
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Нямало от ДС в ПП/ДБ???? Ти вярваш ли си? Бащата на Киро е от ДС, Хр. Иванов е от тъмночервената фамилия Бойкикеви на БКП, Атанасов е от БКП и ДС, прокурор по време на възродителния процес, Терзиев е син и внук на създателите на ДС и племенник на президента от БКП. Същото важи за сабрутевци, мирчевци и т.н. Там, в ПП и ДБ, няма случайни, всички са наследници на членове ДС и секретари и лидери от БКП. Във всички останали партии има ДС отрочета, а в ПП/ДБ всички лидери са такива.
134
4
 
3
 
! Отговори
Ние сме на всеки км преди 3 месеца
Долу ръцете от Етиен Панайотов!
133
3
 
6
 
! Отговори
Бозаджията преди 3 месеца
Бивш агент няма. Един път влязъл ли си, излизане няма. Още повече че нашите служби бяха проекция на КГБ. Пропуснахме момента за лустрация. Ако го бяхме направили преди 30г. Сега България щеше да бъде друга и щяхме да си спестим Атака, величие, Възраждане и т.н.