Корнелия Нинова сдава БСП, подаде оставка!

Резултатите са катастрофални на изборите, заяви тя
Обновена: 11 юни 2024 14:31 | 11 юни 2024 14:02, Александър Попов
622

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова оцени резултатите от изборите като катастрофални за БСП.

"Поемам политическата отговорност и подавам своята оставка", заяви тя на брифинг и допълни, че остава в парламента като депутат.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването. Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората. Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това. Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие", каза Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нов конгрес през октомври, уточни лидерът на БСП в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
Абе Кортни, ти нов цирков номер не можа ли да измислиш? Тоя вече го игра няколко пъти, даже пенсионерите не ти се вържат на изтърканите номера.
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цялото ГЕРБ обсъжда чужди оставки,а не си погледне вожда,че няма с кого да състави кабинет,ако не се прегърне официално с ДПС.
87
0
 
4
 
! Отговори
Кака Кури преди 3 месеца
Утре пак , пълен напред !
86
2
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Аз даже си мисля,че Пеевски е следващият лидер на ГЕРБ.
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неееееее, още 2-3 пъти на избори и БСП са извън парламента , защо не си довърши работата . Както винаги комунистите остават нещата по средата
84
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 месеца
Подава оставката,отказват и я и си остава
83
4
 
3
 
! Отговори
паф преди 3 месеца
ударете сега един последен валс със бойко, толкоз години се опитваше, накрая той те свали!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Втората жертва на великите след Иванов.
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очертава се нещо много лошо явно включване във войната, имат информация и плъховете един по един почват да напускат кораба....надали някой колкото и да е про ст иска да ни вкара във война... но няма как да откаже на господарите се ако е във властта...
80
4
 
4
 
! Отговори
муньо преди 3 месеца
Супер новина довечера ще се направя на мотика.
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАРОДА УВОЛНИ БОЙКО ЗА КОРУПЦИЯ НО НАГЛИЯ ДИКТАТОР ПАК ПЪЛЗИ
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя си свърши работата и сега може да се оттегли. От 550-600 000 глас на избори , тя ги докара до 86000. Изгони "играчите", които печелаха гласове , обгради се от пенд--ели и послушни лелки и сега като дръпна едни пари се оттегля за да си ги харчи.
77
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Станишев уволни Нинова за корупция. Те я изгониха през вратата, тя се върна през прозореца. Такава наглост няма никъде. Те не я искат в селото, тя пита за попа. Сега разиграва циркаджийски номера. Няма да се оттегли.
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя оставка подава за пореден път ! Не и вярваме ! Всички партии които се отцепилата от БСП са в парламента ! Това са загубени гласове за БСП ! Единствено Корни е виновна но и тя може да продължи кариерата си в ДПС кво , нищо чудно ! Щом Ленчето Йончева успя.....
75
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко и Пеевски размазаха всички българи, благодарение на лековерните българи, които влязоха във фалшивия разказ на мафията. Напротив, ППДБ направиха опит, вероятно последен за определен ДЪЛЪГ период от време, да се справим със мафията, но хората не го разбраха. ТОКОВА ПО ЗЛЕ ЗА ТЯХ. Ще продължават да се "възраждат, величаят", роят и да търсят под вола теле, докато се самозатрият. Насила хубост не става.
74
3
 
15
 
! Отговори
София преди 3 месеца
Изтъркан номер Вече го игра няколко пъти Подала оставка,но забравила да я депозира.В това време партийната организация от село Зайчино ореше излиза със сърцераздирателно писмо "На кого ни оставяш како Без теб слънцето няма да изгрее" И Нинова ,какво да прави? С болка на сърце ,отново поема тежкия кръст на лидерството и грабежа.Та ,така
73
3
 
8
 
! Отговори
срамота преди 3 месеца
А мравоя.да Ристо Въртиопашков обеща, че ще напусне и двата поста-хранилки.Баба Корни обаче стика единия кокал ,по-мазния!Факт.Значи мравоя.да Ристо е по-мъж от Корни.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не мога да повярвам
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Късно е Маро.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пипи е с най-голям спад от -25 депутатки. БСП губи -4 а ГЕРБ -1. Велички са с най-голям ръст от от 13 депутатки, ДПС +11, ИТН +5. БСП са най-голям евроспад -3, ГЕРБ -1. Пипи и Възраждане са най-голям евроръст +3.