Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тулупа пак ще си избира министри по автобусните спирки с едно единствено изискване вярност към идеите на евроатлантизма ...
201
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко е в нокдаун,ама още не го е разбрал.Пак бута лелките отпред,ако се провалят те да са виновни.Страхливец!
200
0
 
14
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ преди 4 месеца
НАЙ-ВАЖНОТО СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО НЕ Е В СПИСЪКА ЗА ГЕРБ > остава за рома Метко
199
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Видя се че хората приемат демокрацията като нещо нечисто и не желаят да гласуват за промити мозъци ...
198
1
 
17
 
! Отговори
Докато има Борисов преди 4 месеца
Тзи хора не могат да разберат че са проблем за страната и че управляваха неправилно и неграмотно-- да той строй във София за сметка на България поне 50 % от страната ни е пред обезлюдяване да не говорим за поголовното крадене и ,,пас ,, от всички институции ,ами ,,пас,, ще са всичко е тяхно --как можа тази държава да стигне до тук и да бъде превзета и то от посредствени.след мутрите дойдоха тия --тези го играеха че са спрели мутрите ,а те просто са си заедно и са се поприкрили и са си доволни
197
2
 
15
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 4 месеца
И това ще го преживеем но поне всички разбрахме че без правосъдие няма Държава Великия държавник Най поготвения премиер Най големия стратег умира от страх да поеме отговорност и да направи правителство Герб Скри се за пореден път под полите на жените
196
1
 
21
 
! Отговори
александр морозов преди 4 месеца
С 11% са пред 2-тория, но представляват 8% от хората имащи право на глас. Тази партия няма легитимност да управлява.
195
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пеевски - българският Ердоган!
194
2
 
27
 
! Отговори
хитрата сврака преди 4 месеца
Тариката боко с двата крака! Бяга от отговорност, щото ще го свалят с камъни!
193
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правителство на ДПС с премиер Пеевски май ще е по-добре, тъй като яко ще се озъби на САЩ за оня списък!
192
3
 
23
 
! Отговори
МУТРОС преди 4 месеца
Ех,не престана да се хвали и да обижда.Разбрахме,че си първи,но имаш по-малко депутати и заради теб бяхме на избори.Мислеше си,че ще вземе 80, ама нанайци.Хайде прави правителство с ДПС и ИТН и спри да прехвърляш вината на другите.То бива дебелоочие,ама това прекали.Азарян първа,ГеорЧо-първи.Ами работи,за да са щастливи поне тези,които гласуваха за теб.Няма по-голям егоцентрик от ББ.И кого праща за преговори-верните пуделки.ТомиславЧо защо не е?
191
2
 
23
 
! Отговори
Тиквеник преди 4 месеца
Каква победа, какъв кабинет, какви избори на есен, какви 5 лева? На ГЕРБ и ДПС трябва да им е ясно, че никой вече не ги иска. Това казаха 70%, че и повече. Не че ги оправдавам. Дошло е време да се позоват на конституцията за свикване на ВНС. Правят мнозинство от 160 гласа с ясни приоритети, касаещи корупция, конституция, съдебна власт, МВР, избирателен кодекс. След това тези се разпускат и да се спасяват. Ако отърват кауша, да се скриват и никога да не се показват. Видяхме какво могат.
190
1
 
9
 
! Отговори
Бацееее преди 4 месеца
на кОго ни оставяш, Бацееее?
189
2
 
15
 
! Отговори
зависимости преди 4 месеца
Трябваше да направи Габриел премиер,както се бяха разбрали,но Доган го натисна и сега трябва да се оправдава,защо не иска да е премиер.Редно е ако той не иска,премиер да е втория спечелил изборите-Дебелян./пардон-Доган...
188
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бойко пуска стръв за шарани.Кой се хване,хване.
187
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо Борисов не в затвора!
186
10
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров, а Борисов го посреща с въпрос защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията. Петков побеснява и троши с трясък стъклена бутилка върху покривното стъкло на маса пред лидера на ГЕРБ, а докато останалите лидери гледат ошашавени, Асен Василев обявява, че трябва спешно да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчук и се изнася от стаята.
185
9
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Ето фактите. След 25 юни 2023 трябва да текат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на ППна гръцкия остров Лефкада. Знае се, че Лефкада е едно от местата за каране на любимия на Петков кайт-сърф. В София от името на Петков се появява бременната Лена Бориславова, разговор обаче не започва.
184
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде по-бързо се изреждайте на надупения евроатлантизъм че септември пак и пак то и без партии добре си се живее!
183
0
 
22
 
! Отговори
Докато има Борисов преди 4 месеца
Все ще е така ,ти на мен така ама аз на теб така ! Хич не искам да го гледам и слушам ! На есен пак на избори ! Докато неговата партия не изчезне във БГ ще е така От Петков се чакаше ревизия на цялата им дейност те го праха чистиха ,благословиха и ето ви на Борисов чист и невинен възкръснал пак да управлява ,е нямало да е той друг щял да бъде ама пак ще е той ! И пак заплашва под сурдинка истимаро...