България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
6
 
! Отговори
Ние немаме нищо преди 3 месеца
За нас Оцаме иваве излишно Мухахахаха гнусна държава!
126
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
"ИЗЛИШНО" оборудване ?!?!?!..ИЗЛИШНО ?..."ПРЕЯДОХМЕ" с военно оборудване и за това да им пратим "излишното" ?!....СЪД И ЗАТВОР ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!!..И конфискация на откраднатото от тях !
125
0
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 3 месеца
мале *** вече е готов явно, щом почна да продава органи и да бие с гаубици по градоносни облаци...
124
0
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Не може ли да пратите барабар с оръжията и излишните афроатлантици тука. Имаме много от тях излишни а и са кухи манерки. Всички гласоподаватели на Винету на Киру Украинеца и Делян Магнитски. Моля Ви!!! Пратете и тях на Зелер!
123
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Какво значи излишно военно оборудване. Пък на Украйна ще и свърши работа.
122
0
 
20
 
! Отговори
Марш преди 3 месеца
Тоз не е ли пенсионер.Какво ще ми решава.С единия крак е при Св.Петър ,а от джоба му се показва некролог.Никакви старци повече в управлението.Трепетликата ще ми решава.
121
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
голям кеф е какво такива новини предизвикват в копейките
120
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Невероятни *** тебе май некой требва да ти обясни как работят системите против град. или искаш радарите от понор да ги ползваме да не пада град по кестенете у шопия? то бива да си с килийно и да караш на осемдесетарски партенки ама твойто вече е тотален т*шак
119
0
 
17
 
! Отговори
Галя преди 3 месеца
Ще подарим на тоя дъртак една екскурзия до САЩ, да се порадва, че малко му остана.
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей, запрянов ли си, задръстен ли си, ама държава в състояние на изчезване няма как да влезе в НАТО. И оня изцъкления нацист ти го каза, ама нашите *** ни евроатлантици, едно си знаят, едно си баят. Занесете вие всичките, като тебе въоръжението в Украйна, и не се връщайте.
117
14
 
3
 
! Отговори
Пейтриът преди 3 месеца
Шъ даваме! Ортъ дават много повече, а ние се чудим дали да се разделим с някви антики. Това е инвестиция. Да не искате да се приравним към Унгария? Ние сме горди европейци и тук там по някой свенлив русофил! СЛАВА УКРАИНЕ!
116
10
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До анонименза кво ти е машина с 2 двигателя от газка при бедствие, ако може да ми разясниш набърже. щот "плува"?
115
2
 
25
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 3 месеца
Армията вместо да помогне на агенцията за борба с градушките, отново подарява оръжие за Украйна, което ще потъне някъде.
114
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"цялото СССР-ско аружие трябва да замине за Украйна"......................Първо трябва да разпродадем органите на всички атлантици, за да купим ново въоръжение.
113
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
всичкото руско желязо в БА трябва да го пишат с отпаднала необходимости да заминава
112
2
 
12
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 месеца
Добре ще е освен оръжия да им предоставим и този ветеран,който да им покаже как да си служат с него,но той пък не ни е излишен.М,да!
111
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Христо Христовя въри се изцепи пред глиги така и после яла разкажи как е минало :))
110
1
 
19
 
! Отговори
-++ преди 3 месеца
Ненормалници каква помощ?Виѝ слепи ли сте с какви коли укропитеците са по Черноморието. Слушате и изпълнявайте американски простотии .Целия парламент и НС заминавайте при зелената гадина не се връщайте шушляци такива.
109
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
цялото СССР-ско аружие трябва да замине за Украйна
108
2
 
8
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Говори Посолството. Начи скору пак *** платим атлантически ръждавейки на хартия