България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
10
 
! Отговори
Tangra преди 2 месеца
Гледа като пукъл.***!
106
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кой е упълномощил тези еднодневки да раздават въоръжението на БА?
105
3
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
В България има към два милиона излипни неграмотни про'с'така, дет всеки път гласуват ЕС и НАТО да им дават МРЗ. Тях трябва да пратим.
104
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпратете излишните ви генерали иФатмаци на фронта в Украйна! Генерал Бойко, генерал Радев, генерал Янев, Фелдмаршал Тагаренко, Райхсмаршал Шкембе Войводата, фелдфебел Джамбазки и цялата партия Величие да заминават за Украйна! Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо! Хайл Голям Чалгарийски Райх!
103
1
 
17
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Какво да прави човекът, продал си е дъртото дупе и сега ще пее каквото му наредят!
102
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво, бой по путинските ***. Защита за православните украински братя, чийто дядовци са оставили костите си за свободата на родината ни.
101
2
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 месеца
КАКВИ ДОЛНИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ.ВСИЧКИ ДО ЕДИН В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СА СЛУГИ НА САЩ И ЕС. ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ВОЛЯТА НА СТАДОТО ДОБИЧЕТА НАРЕЧЕНО НАРОД.
100
2
 
10
 
! Отговори
ъцз преди 2 месеца
само че ни сваряват нас... и когато неостанат украйнцие ще кажат че е важно в името на демокрацията да пратим малък борий военни които да поддържат някаква техника... след това ще има Русия уби военни на НАТО не може така трябва да пратим войски...
99
0
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 2 месеца
Помниш ,ама си бил на баща си в пазарските торби още
98
1
 
18
 
! Отговори
Така е преди 2 месеца
До ъцз: Жабата се сварява всеки ден по малко. Украинската армия отстъпва. Докато се усетят, че трябва да преговарят за мир, ще са загубили още доста хора и територия.
97
2
 
10
 
! Отговори
До 82 преди 2 месеца
И понеже ги имаме само на хартия ще им дадем хартията да си ги сглобят
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До.95 а ние помним един дребен носа4 на куфари олгин
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в Бг има желязо за въоръжението на 1 000 000 души половината да занинава стара ссср железария за война срешу вроросортна армия като руската става
94
2
 
12
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Но защо? нали там са вече оръжия за 61 млрд и скоро ще има за още 50 млрд. Най-съвременни оръжия, с които Зеленски ще смачка руснаците, включително ще разбомби ПВО и градове в дълбочина. И ще отвори въздушно пространство и ще се втурнат на финален смазващ щурм F-16. защо са им на украинците и нашите стари, излишни и допотопни съветски оръжия?
93
2
 
13
 
! Отговори
До.92 преди 2 месеца
Генерал,ама от пожарната,а ние го помним това генералче как лъскаше колите на Сикаджиите пред стадион Славия
92
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
сто бе те ера, които трябват при бедствия, ги наричат излишни, а сега, ***, кои ще са излишни?
91
1
 
12
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
До Анонимен 79: Давайте! Сега ги считаме за излишни, но ако след време решим, че са ни нужни, ще плащаме милиони за да ги купим. От САЩ естествено. Като верни сателити.
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисов е генерал и може да омогне на Украйна.
89
1
 
22
 
! Отговори
ъцз преди 2 месеца
към момента НАТО единствено не са пратили войски официално... финансират войната, обучават войници, дават разузнавателна информация, целеуказват цели, техни хора оперират с ПВО-то в украйна, имат командване в Украйна... иначе НАТО са отбранителен съюз и те нямат намерение да участват... е така лека полека се сварява жабата и докато се осъзнае е сварена...
88
8
 
3
 
! Отговори
Рубла-Йоан преди 2 месеца
А какво стана със Сибир? Ще връщат ли, Сибир?