Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Бойко Борисов е готов на всичко само и само да няма институционална РЕФОРМА!!! За него нямат значение загубеното национално време, европейското развитие, отговорността и върховенството на закона. Никакво значение!
233
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо подкрепям ГЕРБ ли- НСИ калкулатор инфлация-март2020г/март2021- 0.6% инфлация- моделът Баджанаците появили се в деня на обявяването на БГ, че е приета в чакалнята на Еврозоната от ЕК един юмрук се вирна и започнаха 4/5 месечни протести обилно платени от червените олигарси- март ГЕРБ си подадоха оставката и последва ето това- само за няколко месеца- 17.8% инфлация, а после тя стигна до 30%
232
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Борисов иска коалиция с ПП-ДБ, защото само с ПП-ДБ в коалиция ще се легитимира и ще стои добре в очите на Западните партньори! Защото ПП-ДБ са единствената адекватна политически партия! ПП-ДБ са добре образовани, политически културни, ингелигентни и млади като партия, с евроатлантическа насоченост и компетентни експерти!!!!
231
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и отново стабилна бедност ни очаква с вашето правителство, виждали сме ви какво можете
230
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това правителство е съставено от сериозни хора, доказали се.
229
1
 
9
 
! Отговори
До Евала Баце,шапка преди 1 седмица
ако не бяха некадърни и крадливи, дали щяхме да сме на това дередже след 12г? по-бедни от румънците, да не кажа че им дишаме прахта
228
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
с кого ще споделите отговорност, като внесохте пълен кабинет герберасти, постове за други няма
227
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Давай Борисов- НИЕ СМЕ С ТЕБ- ОСТАНАЛИТЕ ВОНЯТ НА БЛАТНАЯ!
226
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Току що изпран от ПП и награден от турският полковник Фойко пак се размечта .Не мутро ,няма да ти позволим повече дори и да си помислиш да припариш до властта.Мястото ти е в централния ,съкилииник на твоя авер Брендо!! Няма да ти дадем и един ден да крадеш!!
225
9
 
5
 
! Отговори
Евала Баце,шапка ти преди 1 седмица
свалям,защото добре си играеш играта,без да съм ти фен или член на твоята партия!Остави ги тия с анонимните коментари против тебе,били сте "крадци",обрали или окрали еврофондовете-липсват конкретни имена,цифри и числа,с една дума,доказателства за пред съда,КРАЙ ТОЧКА!Щели да се вдигнат и да ви изринат?!Кой,кога,къде и как?!Сите местни алкохолици,лентяи,мързеливци или безделници,дето не могат от пиене да изтрезнеят,изветреят и на малкият пръст да ти полеят!Това тяхното е ала-бала и ЯЛОВА МАРА!!!
224
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Аллуу Евтина помия е твоето. Пачките на Борсов ги видяхме снимани с дро н в чекмеджето му.
223
10
 
6
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 седмица
...всеки път трябва да се напомня на щатните плювачи, че ГЕРБ са първа политическа сила, и се ползват с най-високо доверие от българския избирател! Само с евтина помия..."тоя краде", Боко, Тиквун ..., държава не се управлява! Иска се и малко акъл! Всички заедно... леви и десни комунисти, необолшевики , Чалгари, Шарлатани, меки китки и вся остальная сво'лочь доказаха , че освен да крадат и да лъжат , да друго не стават!
222
2
 
9
 
! Отговори
Боко и Шиши преди 1 седмица
Отговорността може да споделяме, но регулаторите - Неееее!
221
2
 
12
 
! Отговори
Селски тарикат преди 1 седмица
Не може ли да краде, Боко не може да търпи правителство и го събаря!! Само когато може да краде еврофондове, тогава равителството е "стабилно"
220
3
 
8
 
! Отговори
Ало Ваньо? преди 1 седмица
Обаждам се да питам, в тая държава има ли изобщо прокуратура и съд? На ЕГН то звъня, да!
219
2
 
9
 
! Отговори
Буда Тиквата преди 1 седмица
Краде ми се бе народееее... Какво да направя, краде ми се! На тия юнаци зад мен също!
218
3
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Баце, стрхливецо, не се крий зад пердето! Не ни предлагай още от същите трикове! Подлезурец, вчера целува ръка на т.н. Цариградски патриарх. Никаккъв политик не, в най-добия случай си за пенсия!
217
3
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
Отговорността ще я споделяме, но пачките ще са само в моето чекмеджеееееее.
216
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каквото и да драскате каквото и да Лъжете избори след избори пак партии ще има единствено България губи и това е нарочно направено от олигарсите и шайката шарлатани вече четвърта година а вие си драскайте небивалици под статиите кой ви пита вас и какво зависи от вас нищо
215
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой може ли да обясни, защо ги ручахме жабетата. Павителство имаше. Парламентарно мнозинство - стабилно - имаше. Ако Борисов искаше, щеше да си сложи министри при Габриел. А сега 4 месеца безвремие. А сега имаме един още по-лош парламент и неяссно бъдеще дали изобщо може да просъществува правителство, дори и да се избере.