Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 дни
Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. ГЕРБ са искали да бъде написан така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021 г., но така не само не минава пред Европейската комисия, а най-важното - не работи за българските граждани.ПП/ДБ са внесли работещ законопроект, който да е справедлив и да няма изключения за такива като Борисов. Борисов не е искал този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли??? Никой не е над закона, но Борисов мечтае да Е!!!
253
2
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 4 дни
Мутрата Борисов продължава да саботира всичко, което може и да изнудва абсолютно всички! Или ще ни управлява той, или никой друг! Докога, Бойко? Докога ще държиш цяла България като заложник на собственото си оцеляване и корупционни интереси?
252
1
 
5
 
! Отговори
Истината! преди 4 дни
На България й е нужно Реформаторско проевропейско некорупционно правителство, което бързо да приеме нужните за страната ни закони, за да вземе България 4 милиарда по Плана за възстановяване и устойчивост от ЕС и за да се присъедини България към Еврозоната и Шенген!!!! На тези критерии отговаря единствено Коалицията ПП-ДБ!!!
251
1
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 4 дни
От една страна стоят старите мошеници ГЕРБ и ДПС. От друга страна са руските радиоточки Възраждане и ИТН плюс евентуално БСП и Безличие. По средата са застанали ПП-ДБ и се чудят в кой политически ад са попаднали.
250
1
 
1
 
! Отговори
... преди 4 дни
.....
249
2
 
6
 
! Отговори
Мафията вън! преди 4 дни
За съжаление Мафията зад ГЕРБ и ДПС отново е завладяла държавата ни. Картинката стана пълна! Върнахме се 30 години назад в Мафиотските времена на 90-те!
248
1
 
8
 
! Отговори
Помним добре преди 4 дни
А бате Бойко нали имаше снимки спящ с пачки евраци и кюлчета злато, а какво стана с къщата в Барселона и луксозния бутик на манекенката...А какво стана с Делян Пеевски, който е в черния списък на САЩ и Велекобритания за корупция и пране на пари по закона "Магнитски"? Тези ли двамата ще "коват" законите в България??..
247
2
 
7
 
! Отговори
ПП/ДБ са спасениито! преди 4 дни
ПП-ДБ бяха единствените, които работеха здраво и съвестно за благото на България, въпреки помията и компроматите, с която ги заливаха всички други партии! Чест и почитания за смелостта, всеотдайността, за това че вдигнаха доходите, пенсиите и детските надбавки на българите в една изключителна Световна криза, породена от ковид-пандемията, войната в Украйна и повишаване цените на горивата на Световната борса! Чест и почитатия на ингелигентния, емоционално уравновесен и морален Николай Денков - типичен европейски премиер! Чест и почитания на брилянтния финансист Асен Василев за перфектните държав
246
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Цена на ДИЗЕЛА ЛЯТОТО НА 2021Г- 3.90ЛВ- справка ФУЕЛО.
245
2
 
7
 
! Отговори
Борисов е вреден за преди 4 дни
Борисов събори последното Редовно Правителство, защото Проблемът за него беше в механизмът за избор и проверки на кандидатите за регулаторите и контролните органи (и мястото на ДПС). Това са тези над 100 човека, чиято смяна с нови лица може да рестартира държавността - или да продължи да я държи в плен. Процесът беше болезнен за ГЕРБ и ДПС, владеещи досега тези органи, тъй като не просто трябва да отстъпят територия, а и да отслабят контрола върху тях!!!!!
244
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
КАСОВ БОН ОТ МАЙ 2022Г - един хляб-0500гр, кенче бира- ВЕРЕЯ-330мл, един домат- 5лв- никога моделът БАДЖАНАЦИТЕ!
243
2
 
5
 
! Отговори
Мутри вън! преди 4 дни
След като тъпоглавата мутра Боко, за пореден път ни вкарва в избори, за които бяха похарчени общо 1 000 000 000 лв., а не може да състави правителство, ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА И ДА НАПУСКА ПОЛИТИКАТА! Некадърен, ***, нагъл, некултурен, необразован селски тарикат!
242
1
 
6
 
! Отговори
239 Анонимен преди 4 дни
Аз едно не мога да разбера, хем ГЕРБ-СДС си носят отговорността, хем предлагат правителство на споделената отговорност. Аз като гледам кабинета е пълен само с хора от ГЕРБ-СДС, та защо другите ако се навият на тая глупост ще трябва да носят отговорност и те ? То е ясно, че никой който не иска да си направи политическо самоубийство няма да подкрепи тоя кабинет, та за чий е цялата тая история.
241
1
 
5
 
! Отговори
Я камилата, я камила преди 4 дни
Парламентарното мнозинство, което ще крепи правителството на малцинството, ще е крехко и този, който подкрепи правителството на Борисов ще обере негативите. Затова му е нужен надежден партньор, който да сподели отговорността или дори да поеме омразата на електората, т.е. да изиграе ролята на измамената камила,
240
2
 
5
 
! Отговори
Право на мнение! преди 4 дни
Бойко Борисов е като туморно образование за България!
239
2
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 4 дни
Бойко Борисов е виновен, защото бутна редовното правителство и вкара България в поредната спирала на нестабилност! Сега търсел #КОЙ да го подкрепял. Гиси хитър лисунгер!
238
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Питам само? НЕ, НЯМАШЕ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО- ТАМ БЕШЕ САМО МАРИЯ ГАБРИЕЛ!
237
2
 
5
 
! Отговори
Те това е преди 4 дни
Покана от Борисов и Пеевски за правителство към трети (който и да е) е като покана от два тлъсти вълка към агне да пишат заедно обедното меню. На следващите избори със сигурност ГЕРБ няма да има 80 депутата, най-много 60 да имат, защото за 6-и път се провалят в съставянето на правителство поради наглостта, простотията и селския тарикатлък на мутрата!
236
2
 
6
 
! Отговори
Жертвено агне се тър преди 4 дни
ГЕРБ търсят "жертвено агне" за да имат мнозинство. "Жертвено агне", което да обере негативите на управлениато на Бойко Борисов, каквото "агне" станаха ПП-ДБ.
235
2
 
6
 
! Отговори
Питам само? преди 4 дни
Защо българските журналисти не попитат Бойко Борисов, след като имаше пълно мнозинство с ПП-ДБ в предния парламент, та трябваше да събори правителството и предизвика хаоса сега....защо сега говори за стабилност, преди не беше ли нужна, защо свали редовно правителство, което щеше да вкара страната в Еврозоната и Шенген...