Рамадан Аталай: Доган разпореди ДПС да не подкрепи правителството

Пеевски се разпорежда с партията като с лична фирма, твърди отстраненият
3 юли 2024 09:03, Петър Бойчев
218
Рамадан Аталай: Доган разпореди ДПС да не подкрепи правителството
Снимка БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разпоредил ДПС да не подкрепи правителството на ГЕРБ. Това разкри в студиото на bTV Рамадан Аталай, който бе отстранен от ръководството на ДПС.

Още по темата
„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай. „Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството“, каза още Аталай.

„Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“, твърди Аталай.

През последната седмица множество структури на партията из цялата страна пуснаха отворени писма относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях. Според него в момента той е определян като превратаджия. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза Аталай.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от Балкани
Радев: РСМ да спазва подписаните международни договори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
7
 
! Отговори
Lina преди 5 дни
доган най - сетне загря с де ментната си глава,че не става от болничната постеля да реди.
152
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Едно време, во време оно! В ония специфични комун СССР текеЗеСарски години, когато след 1944г. по заповед на Сталин всите бъгарски земи влезнаха в Колхоза... започнаха едни ПЕТИЛЕТКИ....Петилетки на всеки пет години се събираха и правеха СМЕТКИ, какво да правят с туй българско стадо, току що излязло от Османско Робство.... Обезземено от ТКЗСто, ограбено, обезвредено, обесено, обезбългарено.....
151
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това е само един пример за антибългарската деятелност на ибрикчията Сидер Ага от Атака, крадец на фотографска техника и сътрудник на органите на ДС, КГБ и в последните години *** на турската партия ДПС, незаконно основана по поръчка на комунистите и ДС агентурата у нас, руски ***.
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Та Сидер Ага, ибрикчията от Атака въведе закон в днешна България срещу българите, подобен на закона на Отоманската Империя в Македония срещу българското население там. В резултат в Македония българите вдигнаха Илинденското Въстание, а си е ред това да стане и в днешна България, болшевишката кояина България.
149
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Та да обобщя, Илинденското Преображенско въстание избухва след като турците забраняват да закупуват земя на българските емигранти завърнали се от Америка. Подобен закон пробута в Парламента на България ибрикчията Сидер Ага ор Атака - на практика забрани на бългаските емигранти да закупуват българска земя, като скритата цел беше да се запази цената на земята у нас ниска, за да могат комунистите мародери да я изкупят на ниски цени.
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
След като под натиск от Запад мюзюлманското население в Босна и Херцеговина е било принудено да се изселват на Исток и се е настанявало в Македония, то също е изпитвало нуждата да притежава собствено парче земя за да се прехранва. За да се даде възможност на мюзюлманите придошли в Македония да си купуват земя, отоманското правителство решава да забрани на българите да купуват земя. Това е причината за избухване на Илинденското Въстание!
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Отново повтарям - българите са имали ПРАВО да напуснат Отоманската Империя (това право им бе отнето след 1944 от руските ***, комунистите в България) и са имаи ПРАВО да се завърнат обратно в Отоманската Империя (без да се обвиняват в "предателство" скакто рубладжиите правеха у нас), а са имали ПРАВОТО да си закупят земя.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Един кратък урок по история, преди Илинденското Въстание българите от МАкедония са ходили в чужбина, предимно в САЩ и са се завръщали обратно със събраните пари са си купували парчета земя за да си издържат фамилиите. Турското правителство вече им е било разрешило покупката на земи и българите са предпочитали да се завърнат от Америка за да живеят в родното си място, въпреки, че Македония е била в ръцете на Отоманската Империя.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
2014г. Какъв закон вкара в Парламента "националиста" Сидер Ага. "Атака" бяха ибрикчиите номер едно на Ахмед Доган от ДПС, а законът бе забранен на български емигранти да купуват българска земя.
144
3
 
5
 
! Отговори
Млади меринджейи преди 5 дни
Той Доган им каза време е за нови лица, кво се прави Аталай на жертва . Делянчо наистина иска да работи за България по свой си начин, но има желание момчето все пак. Три години много загуби има за България . Окло 60 милярда евро по груби сметки...20 милярда за възтановяване от ковида-неусвоени, 25 за зеления преход-неусвоени, 20 милярда нов дълг на лихва 4,5% (Бг банките отпускат на 2,5% Асенчо скача на 4% от вън да тегли без да търси вътрешен дъл). Ше се връщат и пари за недовършени проекти...
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе Рамаданчо,абе чоджум ,как Доган ще разпорежда,като е "ПОЧЕТЕН" председател бе? Той няма власт да разпорежда Или пускаш димката за да си спасиш кожата?
142
0
 
5
 
! Отговори
екс ченге от дс преди 5 дни
поинтересувай се за генезиса на дпс от 1989г насам и ще намериш верния отговор!
141
3
 
7
 
! Отговори
Стилиян преди 5 дни
До каквото и да се е докоснал българин все се е разпаднало. Османската империя, СССР, СИВ, сега още една империя ДПС, очаквам скоро и НАТО и ЕС. Няма такъв народ
140
2
 
12
 
! Отговори
герберче преди 5 дни
Не смятам, че е толкова просто да разберем какво става. Когато става въпрос за Доган НЯМА лесен прочит! Аз съм по-близо до хипотезата, че Делян Пеевски съвместно с Доган извършват поредната чистка! За отстраняаването на Аталай са гласували ВСИЧКИ?!! Помислете!
139
1
 
2
 
! Отговори
Вик преди 5 дни
Тази сутрин той каза "г-п Доган даде препоръка да не се подкрепи правителство герб-сдс" не е разпоредил отразявайте правилно а партията си има избрани лидери които вземат решения които са адекватни в сегашната ситуация. Аз не искам от моите данаци вче да се финансира нови избори.
138
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ТОЛЕРАНТНО НАБИВАНЕ НА КОЛ >>> Тази технология за избиване на Божествения Народ - Българите е била използувана не само по време на Османското - Мюзюлманско Робство, но и по Времето на Социализма по Концлагерите в България - Набиваха на Кол, Българската Интелигенция, Българската Аристокрация, Кулаците - Селяните, които не си даваха земята в ТКЗСето .....
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не знам какво стои зад тези партии и мутренските им истории, също не ги знам и не са ми ясни, не знам кое е най-доброто и в полза на България и населението, много трудно може да се прецени, наблюдавам интригите, но не знам какво стои отзад и дали това което виждаме явно отпред е истина или заблуда. Да направят някакво правителство там, поне до изборите!
136
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ДПС ще загуби само от ГЕРП. По-добре е МЕнелай и др. да са опозиция на престъпния ГЕРП.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ТОЛЕРАНТНО НАБИВАНЕ НА КОЛ >>> Двамата цингурели обърнаха вдървеното тяло на гръб и почнаха да връзват краката за основата на кола. През това време Мержан гледаше дали човекът е жив и внимателно разглеждаше лицето му, което изведнъж бе станало подуто, по-широко и по-голямо. Очите бяха широко отворени и неспокойни, кляпачите бяха неподвижни, а устата отворена и двете устни вцепенив гърч. - Иво Андрич, из "Моста на Дрина"
134
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 дни
Тук има някой много неграмотен, но аз друго питам, къде е почетният прецедател.