Цепнатината в ДПС: Ще има ли кабинет "Всички срещу Пеевски"?

Възможен ли е кабинет с участието на Борисов, част от ДПС и ПП-ДБ?
Обновена: 9 юли 2024 09:44 | 9 юли 2024 09:28, Александър Попов
78
Цепнатината в ДПС: Ще има ли кабинет "Всички срещу Пеевски"?
Снимка: БГНЕС

Възможен ли е кабинет с участието на Борисов, част от ДПС и ПП-ДБ?

Цепнатината в ДПС създава интересен момент - всички срещу Пеевски. Това може да създаде технически кабинет, с идея на нова форма на сглобката, с цел съдебна реформа, заяви социологът от "Галъп" Първан Симеонов пред Нова тв.

"Решението Пеевски да е съпредседател е на Доган. То е взето с убеждението, че ще бъде продължена линията на живота на почетния председател, за да бъде негов наследник и да се отдалечи партията от Анкара. Пеевски е прекалил в разчистването на хора, а те са отишли да се оплачат на Доган", коментира събитията в партията той.

"В ДПС не изглежда да има сериозен конфликт, някакви хора се опитват да се легитимират чрез Доган, защото тече смяна на поколенията. Пеевски може и да е правил неща зад гърба му. Втората хипотеза е за сериозен конфликт, но съпредседателят държи ресурса на партията. Когато две крила в един и същи етнос започват да се карат, арбитър е митрополията. Ако Пеевски и Доган се сбият, никой не е вечен. Невинаги последната дума ще е на Доган, чисто биологически", коментира той. И допълни, че е възможно КС да реши да върне правомощията на президента за служебен кабинет.

Според Симеонов първият мандат е бил обречен, защото и Бойко Борисов не е искал проектокабинета "Желязков" да бъде приет.

Политологът Стойчо Стойчев на свой ред посочи, че въпросът защо Доган е дал тези указания за гласуването на проектокабинета остава неотговорен.

"Можеше да го направи седмици по-рано, когато течаха консултации. Доган сигурно казва много неща, въпросът е защо ги казва, каква е аргументацията. Центърът на власт в ДПС е г-н Доган, иначе Пеевски нямаше да се церемони да действа. Той усеща, че независимо от финансовия си ресурс, няма силите за това. С пари и влияние не се правят резултати", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не са политици , това напрактика е олигархията .Самата олигархия няма да се самосвали , тя може да е вечна , единствения начин да се свали олигархия е силово .Така е създаден модела преди 34 години . Унгария , Полша и другите от соц блока избраха пътя на нормалното развитие и сега са хубави държави .Сега стои въпроса , продължава ли държавта по този път и рано или късно приключва или избира друг път на развитие , като нормалните държави . Народа трябва да помогне с масови протести .
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ППДБ-тата пак си разкриха червените шорти, като Щирлиц в деня на съветската армия. Когато ДПС се опитва да заеме твърда евроатлантическа позиция, те се чудят какво да измислят, за да не стане, искат да го върнат обратно, към неизяснените и половинчати позиции, както е било преди.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дори доган оттегли доверие от герб и шишикакьв кабинет
25
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
До Анонимен. за ГЕРБ продължават да гласуват, срина се доверието в тези които доказаха, че не са по различни от тези, които искат да изчегъртват..., даже се оказаха и по-лъжливи и по-шарлатани, че и осъждани в чужбина...
24
6
 
1
 
! Отговори
Червен Кольо преди 2 месеца
Цепнатината в дебелите корумпирани *** на дерибеите и Евроатлантици воглаве с Дебелян става все по-голяма...Страх тресе депесарите от Доганов ШУТ! ВСЕ ПО-ОГЛУШИТЕЛНО СТАЕА МЪЛЧАНИЕТО НА БАШ ХИДРОИНЖЕНЕРА МИЛИОНЕРИН АГЕНТ САВА СОКОЛА ААМЕД ДОАН ! ЗЕМЛЬО ТРЕПЕРИ...ВСЕКИ МОМЕНТ СОКОЛА ЩЕ ОТВОРИ ЧОВКАТЯ..
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видях, че пропастта започна да се отваря и да умират много хора, с идването на Боко и ЦЦ на власт! Какво предлагате, след толкова протести срещу тях и отчаяние на хората? Та хората вече и не гласуват, срина се доверието в политиците тотално!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много пара има, все пак почетния председател разпределя порциите на финансирането в държавата
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма как ако няма ДПС , едни хора които дори не говорят бългаски да станат милиардери . Доган ги направи милиардери на гърба на българите и с парите на българите
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отговора е : Не! Няма да има такова правителство!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДПС е създадено от службите и от тях ще бъде закрито .Дойде време България да стане нормална държава или да бъде закрита като държава и то завинаги .
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оказа се че всичко в България за последните 34 години е лъжа , умело режисирана , ограбване на хората и създаване на олигархия .Сега се оглеждат и ослушват , да не ги линчува народа , след като се видя истината .Службите знаят всичко и ако имат зелена светлина , нищо не може да спаси олигархията , нито Дубай , нито където и да е по света . Дойдоха с хавлиени чорапи и ги назначиха за богаташи .Ето ви истината .
17
7
 
5
 
! Отговори
Дрън дрън ярина преди 2 месеца
И кучатта на село разбраха че сичките са руски кавали
16
2
 
14
 
! Отговори
Според Първанов, преди 2 месеца
"Кабинетът Желязков е бил обречен,защото Борисов не е искал тоя кабинет".Какво ни казва Първанов,че Борисов е безотговорен и след като шест пъти ни праща на избори,не иска кабинет?И какво е очаквал,като разтури сглобката,че ще има 50+1 сам или с Пеевски?На е е просто един Неможач,на който шест пъти му дадоха да бие дузпа и все греда.Сменете дузпафжията.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ОЩЕ не могат да се разберат Кой да води бащина дружина?! Уж знаят посоката, но егото им гони небесата!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Технически кабинет с технически ръководител Ахмед Доган.
13
0
 
7
 
! Отговори
vs преди 2 месеца
Много мисли тоя конституционен съд бре!Деса поетеса не му ли даде нужния тласък като баш разбирач на материята!? Мина една година вече, казуса с правата на президента още не е решен! Започвам да се чудя дали НС не може да си прави всичко! Конституция, сглобки, технически правителства ... Нема такива ска***паняци!
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще има кабинет анти цайсмени с висше от 75г, които нямат квалификации за 21век.
11
8
 
2
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 месеца
доста елементарно от човек, който и идея си няма! Днес Конституционни Съд Решева по Жалбата на Радев, дали Изборът на Сгобката на Атанасова и Белазелков е ПротивоКонституционен - Уговорката е да ги Оставят, но в замяна на това до 2-3 дена да гласуват, по другата Жалба на Радев за Промените в Конституцията - така, до дни промените в Конституцията падат, с което и Главчев, който става АнтиКонституционен и съответно Радев връща Гълъба Дончев като Премиер - това ще е правителството!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мекия миндер се определя бъдещия лидер
9
1
 
14
 
! Отговори
Тва най-важното? преди 2 месеца
Смешна държава. Ще правят обединение срещу едно дебело момче. С и за това се борят. Хората излязоха в космоса, дори индийците. Ние готови пари от ЕС не можем да усвоим. Темата на държавата е това момче и някакъв залостил се в палат пиян татарин.