ПГ на ДПС се събира във връзка с втория мандат

Движението ще праща писма на партиите в НС за подкрепа
9 юли 2024 07:50, Анисия Иванова
24
ПГ на ДПС се събира във връзка с втория мандат
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория мандат. За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението.

ДПС е втора политическа сила в 50-ото Народно събрание и се очаква вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на тях.

Вчера председателят на ПГ ДПС Делян Пеевски коментира, че за втория мандат ще бъдат разпратени писма на партиите в парламента, за да стане ясно дали са готови да подкрепят правителство с втория мандат. „Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство – взимаме го и продължаваме“, коментира Пеевски.

Той декларира, че мандатът може да бъде получен и от него с излъчения за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер, но нека първо да минат тези консултации, каза Пеевски и добави, че с всеки мандат може да се състави правителство.

Първоначално Пеевски заяви, че ще върне мандата празен. След което депутатите, гласували „против“ кандидатурата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Росен Желязко, заявиха, че може да има правителство с втория мандат. Това направиха и изключения от парламентарната група Джейхан Ибрямов и председателят Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай.  Последните се срещнаха с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в имота му в парк „Росенец“ в събота.

От „Продължаваме промяната“ в неделя заявиха, че докато Делян Пеевски е начело на ДПС, не могат да говорят с Движението по политики. Вчера от ПП заявиха, че не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и остават конструктивна опозиция.

За третия мандат заявка направиха от „Има такъв народ“ и от „Възраждане“. От ИТН предлагат експертно правителство, а от "Възраждане" правителство на обединение срещу ГЕРБ и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доган, сори*
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 13, не са убивали и българи в Батак, нито в Стара Загора, това е "руска провокация" на Путин да ни настрои срещу турците и помаците, ти вярваш ли си в това, което пишеш, събитията в момента показват това, турците на Доган срещу еничарите на пеевски, които са гласували за правителството на ГЕРБ и щяха да изключват хората на Чакъров, вече започна покаянието пред Ердоган, а къде е цонев, дето се поведе по акъла на осъдения за корупция пеевски
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ и ПП-ДБ са готови, "в името на България"
11
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
етн партия попаднала в нс с гласовете на чужди граждани от турция няма работав политиката за съжаление тази икон групировка е във властта от създаването ите раздават порциите кадри на дпс са в горите фонд земеделие където са европаритеще останем без вода от тази сеч
10
0
 
5
 
! Отговори
Доган Саколят преди 2 месеца
Аз защо бех паборник срещу Тодар Живков и взривявах влакове пълни с майки и деца, българи, не турци... за да връяам сега мандати празни след като ДПС трябша да управлява България? Кво ви каза, Палковника? Дайте цялата власт на ДПС! Ето, това! Ашколсун, Палковник, аферим, евалла, шта напраа паша на сссанджак!;)))
9
0
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 месеца
Сега ще видим реално г-н Магнитски кои партии държи в подчинение.
8
0
 
7
 
! Отговори
Партийния Дом преди 2 месеца
Содом и Гомор
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ги подкрепят само ПП и част от Величие. Борисов иска избори. Само ПП не пожелаха анти Гербдпс правителство, Величие ще искат да са в парламента по-дълго. Атанасов и Дсб също може да клекнат, като имаме предвид как се молеше на Герб в миналия парламент за ротацията и сега даде заявка за какво да и техническо правителство. Демократите не веднъж са седели в скута на Пеевски.
6
4
 
3
 
! Отговори
Бай Тошо беше преди 2 месеца
Хомосексуалист направи нъзродителен процес защото турци е баха жена му и дъщеря му групово им го подаваха в хралупите червени.
5
0
 
8
 
! Отговори
Ердоган преди 2 месеца
Некви дерибеи било имало в България
4
0
 
5
 
! Отговори
Ердоган преди 2 месеца
Звъннах на Доган и му казах Уважаеми почетен Прецедателю чух че в България целото ДПС ядете сфинско и сфиня ви била прецедател вие с Аллах ли се еб анате?!! и Доган ми отговори няма такова нещо заклеваме се в Аллах да ни накаже ако лъжеме.Това интриганти ги говорят тия неща.
3
0
 
8
 
! Отговори
9 преди 2 месеца
Бай Тошо ще се обърне в гроба.
2
4
 
8
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Не мисля,че Българите се интересуваме от сбирките на някакви османски ч..и..Ф..у..т..и..,каквито са турците и п..о..м..а..ц..и..т..е. Да си хващат талигите и към Испания,от която нахлуха някога.А от Испания към Индия през Египет.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДПС е тумор