Пирински: Партиите губят разбиране за основното - трябва им доверието на гражданите

Конституционният съд е поставен пред сериозно предизвикателство
9 юли 2024 21:56, Нели Христова
23
Пирински: Партиите губят разбиране за основното - трябва им доверието на гражданите
Снимка: БГНЕС

"Общият проблем е, че е много сериозно е скъсана връзката между партиите и гражданите. Стана така, че гражданите престанаха да чувстват, че институциите, които избират, са техни истински представители, а са представители на някакви други интереси, които са формирали техните кандидатски листи, които са заредили с определени интереси техните парламентарни групи", заяви бившият председател на Народното събрание Георги Пирински в "Денят ON AIR".

Според него има тежко разминаване между големите предизборни прокламации и поведението във властта, което е всичко друго, но не и изпълнение на тези намерения.

"В момента наблюдаваме едно усилие на отделните партии по някакъв начин да покажат, че те имат и намерението, и умението да предложат друго развитие от тук нататък. И тук е проблемът. Това израждане на политическото представителство в безкомпромисно противоборство между отделните партии и вътрешно разпадане на тяхната хомогенност", добави Пирински пред Bulgaria ON AIR.

По думите му партиите губят разбиране за основното - че каквото искат да направят, трябва да спечелят доверието на гражданите.

"Претенцията, която прозвуча от г-н Пеевски, че едва ли не може да решава въпросите на страната със замах е всичко друго, но не и позицията на отговорен политик, който търси максимално широко доверие за една или друга политика. Трябва да има една достатъчно широка част от обществото, която наистина е убедена, че това, което предлага дадена партия или политика, е това, което всъщност е нужно на хората", коментира гостът.

Конституционният съд е поставен пред сериозно предизвикателство, смята Пирински.

"Тези така наречени промени, които бяха наложени по един недопустим начин миналата година, наистина поставят въпроса за конституционността на този кръг промени. Трудно е за Конституционния съд да намери онова решение, което да разреши тази объркана и блокираща развитието на страната ситуация", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
никакво доверие на ***=чи-те какво свърши лично ти в ес хората се отвратихаот вас и затова не гласуват
16
0
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Нагъл и безочлив абсолютен комунист . Никъде не му минават " селските терикатлъци " .
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да имаш доверие на мафиотските групички наричащи се партии след като даже помежду си се трепят е доста наивно и вероятно опасно за здравето.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лустрацията беше жизнено необходима за страната
13
2
 
5
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 месеца
Тоя пъ кой беше? Кога са на власт,дрънкат едни глупости,кога не са вече на власт,дрънкат други глупости
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Борисов си беше запазил гласоподавателите, така, че и магаре да върже и да гласуват за него, то тук Радев щеше да бъде "не причем". Но той вече не върви! Хората искат нови по-честни политици, но то няма такива!
11
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Американският гражданин Зайков може да дава акъл, също колкото и комсомолския секретар Росен-Рахим Плевнелиев.
10
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
нямам спомен този чиляк какво свърши като евродепутат
9
0
 
4
 
! Отговори
Родопски преди 2 месеца
Много е дълбок, т.е. висок Пирински. Хванал е същността на несъщественото.
8
0
 
6
 
! Отговори
гневен мъж преди 2 месеца
Губят доверието,разбира се,защото едни и същи муцуни от 30 г сте на върха,и не пускате кокала.Рушвети,крадене,измами,прахосване на народната пара.Нямате никакви професии,имате само едни дипломи отпреди 30-40 г.,които ние струват и пет пари,неможачи,но все се въртите във върховете.Гади ми се от вас.Заприличахме на латинодържава.Там търгуват с дрога и трупат пари,а тук крадете от народната пара.Все престъпници.Омитайте,и не се показвайте,дядка.Есни и същи муцини виждам.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е така, много са наясно какво правят повечето и разпада който наблюдаваме е напълно умишлено създаден от Радев и неговите проекти ИТН и ППДБ в полза на Русия.
6
2
 
3
 
! Отговори
Сбъркан ИК преди 2 месеца
За какво им е доверието на хората като с този ИК, където с 30% купен вот си управляват и се чудят какви врътки да ни приложат, след като 70% не ги искат!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Връзката между партии и народ го скъса Изборния Кодекс, направен от Гербб, с цел облагодетелстване на двамата Магнитски!! Ако се промени ИК само с 4 точки, нормалността в държавата ще настъпи!
4
1
 
2
 
! Отговори
Блу преди 2 месеца
Гражданите-канарчета!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин извади мумиите!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Koлko cтpaннo, нocът мy e npaв?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Партиите станаха Секти за грабеж и измама.