Депутатите на Пеевски: Атакуваха ни с "ние, турците, ще си дадем партията на българите ли"?

Йордан Цонев назова и имена
12 юли 2024 13:15, Нели Христова
307
Депутатите на Пеевски: Атакуваха ни с "ние, турците, ще си дадем партията на българите ли"?
Снимка: БГНЕС

"От десет дни всички наши активисти са атакувани по телефона, когато се приберат по родните си места с подобни тези. Те не са атакувани с "вижте, неправилно се управлява партията или допуснати са грешки", а с "Ние, турците, ще си дадем партията ли. На българите и помаците ли?", каза Йордан Цонев.

Йордан Цонев допълни, че във форума "Аз подкрепям Ахмед Доган" има призиви на етническа основа, които той определи като "меко казано странни". Той подчерта, че публикациите в страниците на ДПС, които подкрепяли политиките на Пеевски, били изтривани от модераторите. Тези с етнически характер обаче били оставяни.

"Всеки пост, който не е в подкрепа на тези хора, а е в подкрепа на екипа на Пеевски, се изтрива моментално. А постовете, които имаха етнически характер, не се триха".

По думите му това е дало основанието да каже, че имат такова усещане.

"Ако искат да го нямаме това усещане - да спрат да тормозят колегите ни с етнически мотиви - партията турска ли е, българска ли е. Наша ли е ваша ли е? И да почнат да трият тези постове. И тогава няма да имаме това усещане".

Цонев назова и депутатите, които го правят - Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али. Те звънели по телефона и казвали: "Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия, ще станеш ли предател".

Хамид Хамид пък уточни, че не става въпрос за фейсбук войни войни. "Български граждани от мюсюмански произход, етнически турци, са тормозени от бивши депутати от ДПС, с което се насажда етническа омраза към различните. Това не е философията на ДПС, не в това е българският-етнически модел, създател на който е д-р Ахмед Доган. Той няма да позволи група деребеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители да използват първо него като параван, после етническия модел и карта, за да оцелеят за няколко месеца. Това не е ДПС, това е анти ДПС", каза той и настоя за заедност.

Според Хамид българските мюсюлмани виждат какво прави за тях г-н Пеевски. Това, което не правено 30 г. за тях, през последните месеци е факт, каза той.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз, когато лоши хора плюят по някой, се замислям, дали е лош!
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Пеевски явно трябва да си прави нова партия
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
199 много фирми на ДПС, са подизпълнители! При нас 2 години работиха! Бачка здраво и взимат хубави пари!
189
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами тогава Цонев да каже какви точно са "политиките" на Пеевски? Пеевски досега знаеше само две думи "хората" и "ДПС", а сега ДПС отпада от неговия речник.
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посмали ***! Преди години се смяташе, че народът е създал българския етнически модел, а сега вече Доган. Разбира се, аз знам, че самият Доган не е казвал такова нещо
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Непрекъснато ми падат реклами докато пиша и се допускат грешки особено хората със зрителни проблеми.
186
6
 
14
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Каквото и да говори Данчо "МЕНТАТА", за мен лично Пеефски е долен олигарх, повярвал си, че може да управлява еднолично държавата чрез заплахи. Подобен индивид беше и Ал. Петров. Доган може да е всякакъв, но е доста по-умерен, по-дипломатичен и разсъдлив - доказал го е във времето. А пеефски - маминото милионерче ?!!?- какво направи за България, освен че ограби КТБ ?!?
185
1
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Чакаме ДПС2.
184
2
 
9
 
! Отговори
корекция преди 1 месец
Има култ към личността на Доган но то това не е от вчера. От самото начало е. Само че всички партии са на държавата киято ги е регистрирала и субсидирала. Партиите не са нито на Доган нито на Пеевски. На държавата са !
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има култ към личността на Доган но то това не е от вчера. От самото начало е. Само че всички партии са на държавата киято ги е регистрилала и субсидирала. Партиите не са на Доган нито на Пеевски. На държавата са !
182
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ОТ САМОТО НАЧАЛО, НО НАШИТЕ СЕ СТРАХУВАХА ДА ГИ ПРИЗНАЯТ ЗА ТАКИВА. ВРЕМЕНАТА БЯХА ОБЪРКАНИ- В ЮГОСЛАВИЯ СЕ ИЗБИВАХА. С ГОДИНИТЕ ТУРЦИТЕ В ДПС ИЗКРИВИХА ИДЕЯТА /АКО Е БИЛА ТАКАВА/ ЗА ЕТНИЧЕСКИ МИР. ЗА ТАХ ДПС БЕШЕ ПАРТИЯТА НА ТУРЦИТЕ И ТРОЯНСКИ КОН НА ТЯХНАТА ПРАРОДИНА. ПОМНИТЕ ЛИ ДУМИТЕ НА КАРАДАИР? ДОГАН ВМЪКНА БЪЛГАРИ В ПАРТИЯТА ЗА ДА ИМИТИРА, ЧЕ НЕ Е ТУРСКА, НО СЕГА НЕЩАТА ИЗЛЯЗОХА НАЯВЕ. КЪДЕ СА ПРОКУРАТУРАТА И КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ?
181
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ИМ АЛИАНС, НО НЕ ЗАРАДИ ПЕЕВСКИ, А ЗАРАДИ СУЛТАН ДОГАН!
180
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган създаде мирния етнически модел в България. Слава тебе, бай Догане! Саламалейкум, ашколсун, ефенди, Доган!
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо никой не каза в годините кой изжън пределите на България настоя да се създате тази партия?
178
3
 
39
 
! Отговори
До 162 преди 1 месец
ЕТНИЧЕСКИЯТ МИР В БГ НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ДОГАН, А НА ДОБРИЯ БГ НАРОД, КОЙТО Е С ОТВОРЕНО СЪРЦЕ ЗА ВСИЧКИ ЕТНОСИ - ТУРЦИ, АРМЕНЦИ, СЪРБИ, РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, И Т.Н. ПОКЛОН НА БГ НАРОД!!!
177
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците се скараха с еничарите. Разцепление. Ако не дай си боже запалят междуетнически конфликт в България, мислите ли, че САЩ, Англия и запада ще защитят България? Не вярвам да направят нещо за нас западняците.
176
1
 
1
 
! Отговори
96634 преди 1 месец
Страх ли ви е ???
175
3
 
14
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 1 месец
"Данчо ментата" е стара лисица! Когато го изритаха от СДС, Доган моментално го прилапа и от тогава Цонев е несменяем в ДПС, служейки вярно на етноса. Но защо имам чувството, че е решил да смени султаните и мнооого здраво настъпи мотиката. Доган не прощава(спомнете си за един друг който се заигра зад гърба му) и това което очаква Цонев никак, ама никак няма да му хареса .
174
0
 
2
 
! Отговори
90840 преди 1 месец
Да ходят на Уран
173
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам съседи турци и се разбираме 50 години прекрасно!Не палете изкуствено огън,не копайте пропаст там където я няма,само за да продулжите да лапате!Проклети бъдете!