Христо Панчугов: Кога Доган се сети, че Пеевски и Цонев са българи?

Не може да има две ДПС-та, Пеевски ще направи свой проект, смята той
12 юли 2024 19:00, Анисия Иванова
121
Христо Панчугов: Кога Доган се сети, че Пеевски и Цонев са българи?
Снимка: БГНЕС

"Намесването в лидерския конфликт в ДПС на нова тема – етническата, показва някаква форма на отчаяние. Обикновено тя се повдига, когато има нужда от сплотяване. Интересно кога Доган се сети, че Пеевски и Йордан Цонев са българи?", коментира пред БНР политологът и преподавател в НБУ Христо Панчугов.

Според него, без да е известна причината за сблъсъка на върха на Движението, в момента наблюдаваме разделение на влиянието в корпорацията.

Конфликтът вече има структурно изражение, вижда се пренаместване на влиянието по места. И това със сигурност ще отслаби партията.

Още по темата

Думите на Делян Пеевски, че с г-н Доган се познават добре и знаят истината, приличат на блъф, допълни Панчугов. Защото всяко публично разкритие ще изнесе наяве и неприятни истини за разкриващата страна.

Може да се предполага, че Пеевски ще направи собствен политически проект. Няма как да има 2 ДПС-та. Но и новата формация ще бъде базирана на много силна корпоративна зависимост. Ще се разчита на личната обвързаност на всеки член от лидера.

Зависимостта ще се определи както от финансовите средства, така и от останалите политически играчи.

Ако има силни политически партии, за корпоративните проекти няма да има много място, убеден е политологът.

Ако се реши да се състави правителство под мотото „Заедно срещу модела Пеевски“, трудно ще излязат сметките за съставяне на мнозинство, допълни Панчугов.

По думите му на политическия терен вече е започнала предизборна кампания.

Каквото и да говорят или правят политическите представители занапред, то ще е насочено към избирателите, а не към българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затова дайте сега да дадем цялата власт на Пеевски. Той случайно попадна в Магнитски, иначе не краде
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общо взето ПП/ДБ имат 39 ,БСП имат 18,итн имат 16 има и 36 независими плюс 47 на ДПС разцепени между Доган и Пеевски.Трябва много майсторски да се използва ситуацията с 36-те независими депутати ,щото и на нови избори да отидем пак едва ли ще се договорят за кабинет .Изисква се политически майсторлък и пластичност .
7
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Шиши е много голяма и мазна хапка за Доганеско. Ще се задави Пиян Доган накрая.
6
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Браво Панчугов!!!!!!
5
6
 
3
 
! Отговори
бай Бай преди 2 месеца
да де, ама второто "ДПС" ще е нещо като бившето Величие - само, че "величието" ще е Шиши. И по същия начин скоропостижно ще се ocepe... :)
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е Пеевски трева не никне. Имайте предвид че освен в ДПС е и в България.Ще я приключи като нищо.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм от Силистра ,селата са чисто турски .Нищо не е направило ДПС за хората там.Нищо.По улиците в селата няма асфалт ,35 години крадене и всяка година се претопля манджата за възродителния процес .Върхушката на ДПС със лимузини и самолети а електората им едва преживява ,и за това по голяма част от структурите на ДПС не подкрепят Доган.
2
2
 
9
 
! Отговори
Бомба преди 2 месеца
По думите на Станислав Анастасов от ДПС по bTV лично Асен Василев, когато е бил финансов министър, се е подписал, че няма данни за злоупотреби от страна на Делян Пеевски. Такива писма е имало и от други министри. Те са били изпратени дори до Американското посолство, разкри още той.
1
2
 
14
 
! Отговори
Ц.Василев преди 2 месеца
депесе банкрутираха като катебето едно време