Светило в неврохирургията: Шумахер няма как да се е появил публично

Пациентите след такива травми са изключително крехки
9 окт 2024 09:30, Нели Христова
16
Светило в неврохирургията: Шумахер няма как да се е появил публично
Снимка: БГНЕС

Новините за появата на Михаел Шумахер на сватбата на дъщеря му Джина миналата седмица озадачиха сериозно аудиторията на най-големите световни медии.

Информациите бяха оскъдни и тръгнаха от жълтия като съдържание германски "Билд", но дори и там гръмката вест бе публикувана с въпросителни и неяснота.

Още по темата

Имал ли е седемкратният шампион във Формула 1 първата си публична изява от 2013-а насам, когато след инцидент и падане на ски получи тежки мозъчни травми и е практически невидим за външния свят, подложен на домашно лечение от семейството му?

Отговорът изглежда ясен след интервюто на доктор Юси Пости - светило в мозъчната неврохирургия, шеф на клиниката в Турку, Финландия.

Това е едно от няколкото големи имена, с които семейството на Шумахер се е консултирало в първите месеци след ужасната случка от 2013-а. Доктор Пости само веднъж през годините бе говорил по темата, като отказа да даде подробности около състоянието на Михаел, които е получил при консултацията с най-близките му хора как най-добре да продължи терапията му.

Тогава обаче (през 2015-а) докторът от Финландия не отрече първите диагнози на лекарите във Франция, оперирали Шумахер - а те са, че мозъчните му травми са необратими.

Сега за втори път Пости говори, след като е бил потърсен от местните медии да коментира "новините" за появата на легендарния пилот на сватбата на дъщеря му.

"Първо, не мисля че е честно към семейството му да се публикуват такива неща - казва лекарят. - Второто важно нещо е, че всичко това ми се вижда абсурдно, освен, че е грозно.

Ако е построена клиника в дома му за лечението му, нали не мислите, че води активен живот извън нея? Пациентите след такава травма и такъв тип лечение стават изключително крехки.

При това хората трябва да са наясно, че възстановяването продължава до някаква степен в първите две до три години. След това състоянието на пациента практически е стабилно, но не се променя много. Уверявам ви, че той е в най-добрите възможни условия и сред най-важните за него хора. Но ме натъжава, когато се пишат подобни неща."

Информацията бе, че сватбата е била в имението на семейството в Майорка, където се лекува и Шумахер. И въпреки това финландският хирург е убеден, че неговата публична поява там не се е случвала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Русия
Руската ПВО е прехванала 47 украински дрона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Минка преди 38 минути
Поява,изява,вече ще поместят интервю даже с Шумахер! Защо не го оставите,нека си почива, че много му дойде с това падане!
13
0
 
1
 
! Отговори
Новините днес са преди 48 минути
просто уникални... духа на Шумахер е ходил някъде и бил забелязан, а някой оспорил, биг брадър почнал и кои са kpeтените в него беше важно да научим, какво било взето от килията на Навални... въобще, все важни за нас неща.
12
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 59 минути
ТАЯ ТЕМА СЕ ИЗТЪРКА!! 10 ГОДИНИ ЗЕЛЕНЧУК СИ ОСТАВА ЗЕЛЕНЧУК!
11
0
 
1
 
! Отговори
Това е преди 1 час
Полицейски сайт за всякакви заблуди и следене в Нета!
10
0
 
5
 
! Отговори
България рухна преди 1 час
Клюки,клюки за милиардер, а в същото време Българи бедстват във Виена Австрия и не могат да се приберат защото в посолството работят луди баби на 70!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Очевидно Шуми е бил адски здравв физичекиВсеки друг щеше *** на мига.
8
0
 
12
 
! Отговори
Унижавам ЛибеРАСТи преди 1 час
Страхотен човек и много жалко, че така се получи с него.
7
4
 
4
 
! Отговори
До Унижавам русофили преди 1 час
Ти си абсолютен нekaдърник, пич. Съжалявам. Няма никаква идея за какво говориш!
6
0
 
7
 
! Отговори
До Унижавам преди 1 час
Сена от малък се е качил на картинг, бързо стига до Ф1, въпреки че богатото му семейство са били твърдо против.Потърси в гугъл състезанието му в Монако,ами там е невъзможно да се изпревари, щото са тесни улици и много завои и въпреки това Сена спечели.Много рисков играч.В предния ден на тренировките в Имола загива Австриец,Сена и други настояват да се отложи старта,НО не станало.На 1ви май Сена е носил австрийския флаг,ама вместо да го развее на финала и той отива в Рая...
5
4
 
4
 
! Отговори
шушу-мушу преди 1 час
Семейството прибира парите от рекламните договори.Никой не е предвидил такава кауза в договорите.Обикновенно отношенията приключват при настъпване на смърт,каквато и да е тя.Та затова не обявяват смърт-за да им текат милионите към банковите сметки.Затова доктора е абсолютно прав-да го държат в това положение ,е нито етично,нито морално.А е и отвратително което прекрачва всички норми.
4
4
 
0
 
! Отговори
фалшиво появяване преди 1 час
все едно порошенкото да води армиите на укрите в окопите . никога няма да стане . сега е като плазмодии в паралитико-циклофреничен вид . заминава психиката на пребилия се скьор . няма нито гири да вдига, нито да кара сърф . джексън беше бял . емили тротинетката падна със 110 км и оцеля , 3 св война ни се размина .
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Абе голям голяяяям беше Шуми и колко нелеп инцидент само... Ще минеш десетки хиляди километри с над 300км/ч, и накрая ще се убиешш на ски писта!!!Съдба братче-квото ти е писано това ще стане.Разбирам мъката на семейството ама 11г.минаха вече и нищо,ами оставете го човека да си отиде,да му полети душата към небесните писти, вместо да го държите на системи като растение у ваза.Помня 1994та като дете как плаках за Айртон Сена,ама той поне бързо си отиде и не се мъчи.Големи бяха и двамата:((
2
5
 
7
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 час
Сена беше романтиката във Ф1, Шуми нейната доминация в най-чистия й вид. По-големи от живота!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Абе дайте сватбата на Лена мустака - кумува Просто Киро баджанака :)))

Спонсорирани публикации