ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани

В най-скоро време ще имат позиция за втория мандат
12 юли 2024 15:32, Нели Христова
99
ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани
Снимка: БГНЕС

Писмо до и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, Прокурорската колегия на ВСС и Софийската градска прокуратура, свързано с обвиненията, отправени от Ахмед Доган, изпращат от ПП-ДБ. Сигналът е за "информация за извършени престъпления по служба от магистрати, политически служители и представители на службите за сигурност".

Богдан Богданов обясни, че твърденията за "системен натиск върху определени хора с политически мотиви", както и споменаването на "лицето Делян Пеевски, които според твърденията е използвал институции за оказване на натиск и на народни представители". Те искат проверка на изнесената информация.

Бойко Рашков смята, че прокуратурата не е трябвало да заема "изчаквателна позиция няколко дни след изявлението на почетния председател Ахмед Доган, а да се самосезира". И попита на какво се дължи това. Той цитира част от писмото на Доган, в което се твърди за "заплахи, за рекетьорски или принудителни мутренски действия". Според Рашков мълчанието в ДПС показвало, че нещо ги смущава.

В сигнала се цитира и интервю на евродепутата Илхан Кючюк пред БНР.

Лена Бориславова подчерта, че подаването на сигнала не е свързано с разговори за съставянето на правителство и реализиране на втория мандат. "Каквото можем, със законови средства ще се борим срещу зависимостта на прокуратурата", каза тя.

А за втория  мандат бе лаконична: "Ситуацията е променена, ние сме в преговори с нашите колеги и се надявам в най-скоро време да имаме официална позиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
12
 
8
 
! Отговори
Левскар преди 1 месец
До АнонименНа Рашков жена му е виден столичен нотариус и изкарва съвсем легално по милион на година. Може и 20 апартамента да си купят:)
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До AЛА-БАЛА С ДОГАН.Той олигарха на "Лукойл", го изгониха от Русия, доколкото знам.
70
0
 
12
 
! Отговори
ХХ преди 1 месец
Тия ***.......... за какво се месят навсякъде и те ли са заплашвани или за всеки случай
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е добре, нека се разследва Пеевски и свитата му.Но не трябва ли да се подаде сигнал за етническите гонения, което започнаха ДПС срещу българите в партията?
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП станаха адвокати на чужди партии.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей сега ги слушах и гледах, наистина са били притискани, заплашвани някои хора, а в основата на целия конфликт в ДПС и интригите, заплахите, разделението и т.н., стои Илхан Кючук!
66
4
 
10
 
! Отговори
ПП ДБ ЗАПЛАШВАТ ЕНП преди 1 месец
ДОРИ АРЕСТУВАХА БИ ИСКАХА ДА УБИЯТ В АРЕСТА ЛИДЕРА НА НАЙ ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, ЧЛЕН НА ЕНП - НАЙ ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ НА ЕВРОПА
65
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 1 месец
Плюха по герб обиждаха и какво ли не А сега се сродиха официално
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този мазен плуджек плюска заедно с бандягите и си делкат евраци в кутии, вие го избирате за депутат. Ужас. Впрочем още чакаме доказателства за това как бил подслушван от службите. Хайде бе плужко извади ги тези доказателства!
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казва го човек от партията с милион и половина в брой , ей тъй за кампанията .Не ви е срам .
62
5
 
15
 
! Отговори
AЛА-БАЛА С ДОГАН. преди 1 месец
ПП ДБ ВСИЧКО ЩЕ СИ КАЖАТ - ЗА ЛУКОЙЛ - РУСИЯ, ЗА ДЖЕМКОРП-РУСИЯ..... ТЪНКА РУСКА НИШКА - ПЪПЕШ, КИРТАК, ПУДЕЛ И СОКОЛ....
61
2
 
15
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Тия пък не се погледнат, че станаха за посмешище и на кокошките, ами продължават с простотиите. Ама то у кого акъл за нещо друго? Всичките са обли, ама с претенции, като почнем от джобния женерал и свършим с Просто Киро и крадлмив Асан.
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
рашкоф не трябва ли да лежи в затвора? как е възможно да има 19 скъпи имота и 12 кендзефа? А винаги е бил държавен служител. А когато размяташе кутиите с пачки и пуделите? Как става това бе рашкоф? ---- Подозирам, че пачките ще са биле назаем от Шишо. Само за снимките.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
рашкоф не трябва ли да лежи в затвора? как е възможно да има 19 скъпи имота и 12 кендзефа? А винаги е бил държавен служител. А когато размяташе кутиите с пачки и пуделите? Как става това бе рашкоф?
58
2
 
6
 
! Отговори
ПП И ДОГИ преди 1 месец
Страшни са няма втори като тях.Така извъртяха нещета че да може да свормират евентуално правителство пп и доги ЕВАЛА
57
3
 
8
 
! Отговори
Пею преди 1 месец
ГОСПОД БОГ ЩИ ВИ СЕЗИРА ВСИЧКИТЕ. И ОНЯ КОЙТО СИ НАЗНАЧИХТЕ ЗА ГЛАВЕН С РАСОТО . ВРЕМЕТО НАБЛИЖАВА. И ЗА ПАЧКИТЕ И ЗА ГУЛЯИТЕ И РАЗГУЛА. НИЩО НЯМА ДА ЗАНЕСЕТЕ.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези се напълниха с бивши комуниги и синчета на копои от Държавна сигурност. Егати промяната. Точно това ли е най-важното сега. Вземете излезте с конкретни предложения за реформи - съдебна власт, електронно правителство, бюджет, борба с корупцията. Под влияние на болшевиките отново започват с прос.тотиите и ще опропастят всичко. Тръбят, че са разбрали глу.постите, които са сътворили, но май нищо не са разбрали
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Демократичен паяк - Като си демократичен паяк що не полазиш и ППДБ-то, нали до вчера се бяха гушнали с мафията и да не казмвам какво правеха, всички знаят. В противен случай изобщо не си демократичен паяк, а най-обикновен.
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дон Дамаджан- где остави пуделите с милионите...
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Демократичен паяк Ще, ще. Те даже веднъж го вкараха Бойко, и кво? Нищо. Ама като за феновете могат да повторят представлението ако се налага. Резултатът пак ще е нищо, но поне феновете ще имат зрелище за един ден.