ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани

В най-скоро време ще имат позиция за втория мандат
12 юли 2024 15:32, Нели Христова
99
ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани
Снимка: БГНЕС

Писмо до и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, Прокурорската колегия на ВСС и Софийската градска прокуратура, свързано с обвиненията, отправени от Ахмед Доган, изпращат от ПП-ДБ. Сигналът е за "информация за извършени престъпления по служба от магистрати, политически служители и представители на службите за сигурност".

Богдан Богданов обясни, че твърденията за "системен натиск върху определени хора с политически мотиви", както и споменаването на "лицето Делян Пеевски, които според твърденията е използвал институции за оказване на натиск и на народни представители". Те искат проверка на изнесената информация.

Бойко Рашков смята, че прокуратурата не е трябвало да заема "изчаквателна позиция няколко дни след изявлението на почетния председател Ахмед Доган, а да се самосезира". И попита на какво се дължи това. Той цитира част от писмото на Доган, в което се твърди за "заплахи, за рекетьорски или принудителни мутренски действия". Според Рашков мълчанието в ДПС показвало, че нещо ги смущава.

В сигнала се цитира и интервю на евродепутата Илхан Кючюк пред БНР.

Лена Бориславова подчерта, че подаването на сигнала не е свързано с разговори за съставянето на правителство и реализиране на втория мандат. "Каквото можем, със законови средства ще се борим срещу зависимостта на прокуратурата", каза тя.

А за втория  мандат бе лаконична: "Ситуацията е променена, ние сме в преговори с нашите колеги и се надявам в най-скоро време да имаме официална позиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Е аз съм българин дето не харесва нагли просещи като роми украинци
51
2
 
22
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Хубаво сезирате прокуратурата , но ако тя е политическа според вас , досега да е сезирана за 20 имота на Рашков , за фалшифицираните подписи от Лена , за ала бала с машините , кеша , пудела с пачките , Джемкорт и прочие! Не става само във ваш интерес!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евроатлантик ПП/ДБ ще бъдат изпързалени. Сърбаха попарата на БСП, ИТН, ГЕРБ... Никой не става за управление заедно.
49
6
 
11
 
! Отговори
от кухнята преди 1 месец
Напротив, отиваме на избори, а Главчев остава.Байдън много го харесва.
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ДБ ще управляват.Бацето ще подкрепя.И други отцепници.П.п.По-долният,който ме коментира е ром-русофил.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарят Рашко трябва да намали пиенето и то в спешен порядък. Не ми харесва визията му напоследък, пък ще е загуба за републиката, ако вземе да му стане нещо здравословно. Пък и кой ще живее в тези много апартаменти. Намалете пиенето, моля ви се, другарю Рашко!
46
14
 
6
 
! Отговори
Демократичен паяк преди 1 месец
ПП-ДБ ще вкарат в затвора и Пеевски и Борисов!! България ще се отърве от мафията благодарение на Промяната която започна и никой неможе да спре!
45
0
 
8
 
! Отговори
търпеливия преди 1 месец
До абе "Не знам, на мен вече започна да ми омръзва от тези циркове." Е, щом само е започнало, значи имат още много време да си поиграят.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва правилният човек да сезира, за да няма за какво да се хванат разследващите и да излязат със заключение, че няма данни за престъпление. Затова Рашков се е заел със задачата. Уплашили са се да не вземе някой да пусне реален сигнал. Сега могат да кажат, че вече са сезирани и няма нужда да приемат други сигнали.
43
15
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
ПП-ДБ са едиствената партия способна да състави редовно правителство и да управлява България! Доказаха го след като 2 пъти за последните 3 години съставиха редовен кабинет, а ГЕРБ 7 пъти се провалиха в опитети си!
42
2
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
С кой бе украинецо .Ти май си мислиш,че света се върти около Украйна
41
3
 
9
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
ППДБ+ДПС+Величие. Я, каква хубава сглобка. Молецът ще е ротационен премиер. Айде, да е хаирлия!
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ СА АУТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ АЛА БАЛА СВЪРШИ ВЪН СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малии, Дамаджанов тежко гледа, червен и подпухнал. Явно още не е изтрезнял от снощи.
38
2
 
8
 
! Отговори
дфафа преди 1 месец
дамаджан пак ще седне върху таралежа
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РАШКОВ КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ СЛЕДОВАТЕЛ ПАК И ПАК НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА 2024 ГОДИНА
36
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ ще управляват и още как.Тук не е Москва!Който не му харесва да протестира в тези жеги.Повече от 20 човека няма да се съберат.
35
2
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Да се обединяват той ,където е отишъл Пеевски всичко се разпада, не случайно Боко каза,че само с него парламент няма да прави дори и да му стигат депутатите за мнозинство
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има порциики . Хората гласуват за порциики а даже един студен резерв няма . А във Варна полицията взе европорции от Урсула за 3 милиона лева и пита къде са другите 50 милиона откраднати . Ами раздадени са . Нали за тва ДПС са най големите евроатлантици ? Щото усвояват а българите трябва да плащат . Членство . Ко да прайш . Смисъла на парламентарната република е парламента да е пазар за постове и усвояване а не народа да е добре. Затова всички нормални държави са президентски републики
33
1
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Не знам, на мен вече започна да ми омръзва от тези циркове. Някакви, самообявили се за политици или нарочени за такива от Посолство, 4 години не могат да направят едно действащо правителство. Нагледах се на посредствени хора -млади, стари и на средна възраст. И не виждам някакви шансове за подобрение. Май ще взема да си бегам вече от територията.