Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много изпечен изглежда тиквун. Да не е гасил пожари? Хи хи хи
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много умен българин политик от класа, няма да се роди по умен и прозорлив.---И по-красив, и по-грациозен.
33
2
 
23
 
! Отговори
Лойко преди 1 месец
Другари,и да искам-не мога да се откажа.Тия милиарди трябва да ги браня.Ааа,и ни ми се ходи в затвора,бе джанъм,капише...
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много умен българин политик от класа, няма да се роди по умен и прозорлив.
31
4
 
23
 
! Отговори
ПП член преди 1 месец
Тиквата в затвора! Никакъв компромис с това!
30
2
 
5
 
! Отговори
Един от искащите преди 1 месец
,,Изчегъртване,, съм и аз -- да ,не се получи със ПП -предадоха ни ,НО никой желаещ изчегъртване не се е отказал просто си ви дебнеме и чакаме и все накрая някой ще си свърши работата и ще ви потърси сметка .
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш комунизма си е добър,ама разни тоталитарни режими се крият зад него.Да ви дадем за опитате пак,а ....
28
1
 
11
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
...и ще те разкараме завинаги!
27
0
 
11
 
! Отговори
не позна преди 1 месец
Ще бъдат последни,когато предложите нови хора!И внимавайте да не го отнесете,че на хората им писна от алчността и глупостта ви!Българина трае до като не му прекипи,и тогава изведнъж става страшно!Внимавайте,ама много внимавайте!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха, тиквуня вика, трябва да седнем да се разберем аз да управлявам, хахаха, е гати ***, то даже и шарлатаните не го искат вече, па може и шарлатаните да кажат, дай да седнем да се разберем третия да управлява щот сме по средата, хахахаха.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен Не съм привърженик на комунистическата философия , това че зад категорията комунизъм застана всъщност тоталитарен режим няма нищо общо , но да наричаш този носител на философия на престъпността , защото тук определено е добър ,може да гради схеми , зависимости , комунист е напълно нереалистично , той е бил член и носител на тоалитарната идея , която е много ефективна и в престъпността .
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буда, с 8 процента от гласовете на хората имащи право да гласуват, ли искаш да управляваш ?
23
2
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Този човек е задръстил развитието на България. Това вече става ненормално. Той е тотално компрометиран и мразен от българите. И продължава да се натиска да иска властта. Оттегли се бе човек , стига толкова. Хората са отвратени от теб и Пеевски.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се откажеш от властта и да ламтиш за власт Да! Но Продължаваш ли да я искаш още и още властта другарю,няма да са последните!-:) ГЕРБ няма Какво повече да вземе отБългарският избирател!
21
1
 
14
 
! Отговори
Ако дойде Радев преди 1 месец
Ще ви съди -- трябва да бягате при Урсулите....
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори до дупка, на гърба на народа, произвеждат жадните за власт и пари, всички които яхнаха държавата и я източваха, докато чегъртаха "модел на ГЕРБ", лъжейки най-безсрамно хората, от протестите през 2021, до днес.
19
2
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 1 месец
"Малко е глупав , за това се изразява така..." ------- Все по-често и по-често се сблъсквам с такива "нешлифовани диаманти", сиреч, селски тарикати. Уви, интелектуалното ниво на българина се срина, вече не може да състави правилно дори едно изречение в разговорния език...
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чул те Бог баце да са ти последни и на целото герп-дпс да са ви последни вовеки.
17
2
 
8
 
! Отговори
Няма да са последни преди 1 месец
--защото сте окопирали държавата или ай важната част от пирамидалната и структура и се разпореждате със нея като че тя е донор на мераците ви за благоденствие вие забогатявате а държавата се разпада тя остава без активи всичко е рапродадено и е на някой който или ви е платил или е от вашите човешкия потенциал също е унищожен тук сте вие и маргиналите вие лапате онея ви гледат и се облизват !
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другари Бойко,айде асвабади политическото пространство от зловонието си,ни се трае.Милиардер си най-подир,молим ти са...