Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"този органичен умствено тъпоъгълник" - хареса ми изказът.
14
6
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Дано да бъдът последни за тебе,долен комунист,селянин нагъл
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пожарникарчето къде беше до сега , да не е гасило пожари , не ми се види много очаден ?
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е ББ. ПП/ДБ без патериците сами нищо не могат да скалъпят. Един път ги подпираше Славуца и Корнелия, друг - гербаджиите. Но тези (не)умните и (не)красивите са нагли и неблагодарни, надуват се все едно заслугата за бившите правителства е само и единствено тяхна.
11
4
 
24
 
! Отговори
Карл Май преди 1 месец
Винету от четене на книги и учене на английски така и не намери време да се избръсне.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Бойко, ако ДПС не участва в тези избори ще са последните вече за 4 г цикъл.Освен ако талибаните на Доган не почнат и гражданска война.Тия няма да се съгласят султаната в републиката да си иде кротко.Така е било с Византия.Постоянно компромиси с емиратите на нейна територия, дорде не влязат победоносно и унищожават империята.Вие пуснахте султанчето в б.Не ти де, Станишев беше, ама и ти както направи, да не се допря до Доган и той те мрази, но той мрази всички българи по дефиниция.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Абе , че то е вече цирк , цирк го направиха , ама на баш циркаджиите поощрения да даваш сценарии да правят и да очакваш опера да се получи , няма как да стане .
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тези избори трябва да са последни", каза Дучето преди да наложи фашистката диктатура.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Малко е глупав , за това се изразява така , иначе е много комбинативен в личен аспект .Самороден талант е .
6
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удари с желязна ръка по масата, Генерале, и с генерал Атанасов въведете ред и послушание в държавата!
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито ми се слушат ,нито ми се четат глупостите на този органичен умствено тъпоъгълник. Някакъв политик не може да бъде този ако ще 100 год да си тренира мозъка
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как последни ? Ше закриваме държавата ли ?
3
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целият народ се надява тези избори да са ви последни.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светилото изгря . Тиква , чак пък последни , на пожизнен наследствен режим ли залагаш , личен .
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значu cлeg тyй cтaвaмe цapcтвo? Дego Moнu лu nak шe ce aнraжupa, uлu лe ce npaвu нoв kacтuнr?