Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Ха, ха, ха, какви избори последни, какви пет лева бе, ***?!? Отвратихте хората от демокрацията, клетви на килограм и за до 50то коляно имате, халал да са ви кражбите и слугинаж!!! Всичко, което ви се случва и ви се стоварва е от делата ви, каквото сте посяло, това ще жънете! Само да не се чудиш от къде ви се стоварват (не)щастията. Жалко, че при такава хубава природа и хора я направихте, вие, политиците да я мразят и избягват българските граждани. Позор сте всички, без изключение
214
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е единствената държава в света управлявана от роми
213
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
За тебе обезателно!
212
9
 
1
 
! Отговори
dddd преди 1 месец
Докато у нас има хора, които се държат като нелегални имигранти в собствената си страна, дотогава няма да стане нищо. България тръгна нагоре при ГЕРБ, те излязоха на протести, защото бензинът стана 2 лв и не могат да пилят гуми. Откраднаха 2 милиарда и за малко да сложат Пеевски за шеф на ДАНС. ГЕРБ пак оправиха държавата, пак тръгнахме нагоре, даже престъпниците започнахме да съдим, тъпият народец пак отиде на протести и съсипа всичко. Ако щете - ***.
211
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато мутрите и зависимите се махнат ще спре тая въртележка. Борисов, махай се!
210
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
банкянски ром, новия цар киро хасмукар
209
14
 
0
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 месец
Неблагодарен народ, п, ро, с, т! Бойко защо им строиш пътища да те мразят в червата? Дай да управляват харвардците и да приключва България ...
208
2
 
19
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 месец
няма да са последни, защото Борисов е маниакален лъжец и манипулатор. Всичко, което казва е лъжа.
207
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше правителство и баце го бутна от алчност, сега се загрижил за народа, да ходи да си гледа внучето или да го държи на Доган
206
1
 
10
 
! Отговори
Oт nocoлcтвoтo преди 1 месец
Cъrлacyвaxтe лu c Гaля?
205
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце, кАжи защо ги ручахме жабетата
204
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откриването на всеки километър от магистралите се прави, за да се споменава често името на ген. Бойко Борисов в медиите и се гледа непрекъснато от народа по телевизионните канали! На това нещо в САЩ му казват политическо позициониране и е забранено със закон! У нас. "Папипонката" ръководител на СЕМ, се прави на УмноТъп и не санкционира медиите, когато правят партийна реклама на Бойко Борисов и партията му Герб. Иначе скъсва от глоби водещи телевизии, ако се спомене име на търговска фирма!
203
1
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Прав си и казваш истината !!!За теб и компания ,ще са последните.
202
6
 
7
 
! Отговори
Извън темата преди 1 месец
Снощи гледах в Панорама интервюто с патриархаАми той готов путинистКак се гърчеше Отврат
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайки в унес как Кунева - Пръмова ни реформира фамилиите.... С Раданчо бадева.... А Бат Бойко с ляв мигач прави десен завой. Обединявайки и тия, дето вече ги няма....
200
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този мишок изглежда много се страхува,щом не смее да излезе на улицата сред хората,а се среща само в затворени помещения с най-твърдите си привърженици,които преди това сигурно са обискирани от горе до долу.
199
1
 
3
 
! Отговори
два мандата преди 1 месец
Само два манд-ата общо за навършили 40 години - да се узакони веднага.
198
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята на Пеевски беше ГЕРБ и ДПС да управляват заедно и затова подмами Борисов ,като му обеща да е премиер. Баце затова разтури сглобката и изгони Мария Габриел. Шиши трябваше да осигури 41 депутата, а Борисов останалите 80. Затова Баце обикаляше селата и повтаряше: "Дайте ми 10% и аз ще съм премиер. Получи ги, но понеже си е глуповат, не прецени, че при ниска избирателна активност, тези 10% няма да му стигнат. В интерес на истината, Пеевски осигури обещаните 41+4 депутата ,но Борисов не получи заветните 80.
197
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тези избори се окажат последни за теб,ще има всенародни тържества.
196
28
 
0
 
! Отговори
Карлово преди 1 месец
Само този човек на снимката може да донесе стабилност и развитие на България.