Радан Кънев: Най-голяма партия в българския парламент не желае да има правителство

Отиваме на избори, категоричен е той
21 юли 2024 20:34, Нели Христова
40
Радан Кънев: Най-голяма партия в българския парламент не желае да има правителство
Снимка: БГНЕС

Това, което всички разбрахме, е, че основната, най-голяма партия в българския парламент не желае да има правителство в този парламент. Без тях правителство е само теоретично възможно. На практика всички виждаме, че няма как да стане. Така, че до тук има едно ясно нещо - отиваме на избори. Това заяви пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

"Декларацията е началото на един възможен сериозен политически разговор, в който реформата на службите е част от един по-смел план въобще за бъдещето на обществото ни. Политиката по своята същност е разговор за бъдещето, различни виждания, конкурентни идеи", така евродепутатът коментира предложената от ПП-ДБ декларация.

"Второ нещо, което е много важно, ако може тези седмици, които предстоят да бъдат посветени на законодателна работа, а не черната кампания да започне пак. И ако може въобще този период до октомври, когато най-вероятно ще са изборите, българските политици, поне отговорните политици в България да се въздържат от черна кампания това ще даде шанс разговора в следващия парламент да започне", допълни той.

Според него декларацията, която са предложили е била важен и смислен политически ход. Искали да дадат възможност, повод, хора, които не си говорят, които са се обвинявали в грехове, да седнат и да започнат политическия разговор за бъдещето.

"Има дългосрочен план. Да сложим началото на тази институционална реформа, която да ни доведе до едно общество, в което службите се занимават със сигурност, а не с компромати, кражби, медийни атаки и т.н.", посочи Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От гьотверени акъл не щем!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя си оправи живота в Брюксел сега кусури намира. Първата партия предложи правителство, не мина. От там на сетне другите да мислят.
28
0
 
7
 
! Отговори
Кукунела Снайпера: преди 1 месец
"Много е жизненоважно да запозная посетителите в зоопарк донос.бг с меродавното,ерудирано и високо оценявани в световен мащаб експертно мнение на Рада Дълбоката... Със сигурност форумците ще покажат любовта,уважението и благодарността си от ценните и мъдри изказвания на видния Сойяджийски Грантаджи Юроатланшит Рада Дълбоката в своите коментари и е напълно възможно дори някой да прочете статията,която резонно ми носи по 200 гривни на съчинение! "
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС няма доверие вече в САЩ и партията няма да участва на изборите.Жалките опити на Доган да спаси нещо, като прехвърли всичко на Делян Пеевски е обречен.ДПС няма вече да участва на изборите.Така ГЕРБ и ППДБ ще имат 121 депутата на есен.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-голямата партия в парламента води отговорна и последователна политика в държавата от около 15 години, а другата такава плете без принципно и безотговорно, естествено Лена не е научила думата компромис, което Габриел правеше не еднократно.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ си има служебно правителство, но то не може да окраде онези 50млрд евро, които чакат в Европа. Там му е зора на Боко. Не че не иска редовно правителство, но не и ска правителство, където той да не е на първа линия на крадене на еврофондовете, или пък да дели с някого, ако той има най-много 8% на изборите/ Нинова/
24
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Радане,ама нали твоят съпартиец бездарният Мравояд Христо Иванов съсипа Конституцията и направи така,че служебното правителство да е на ГЕРБ.ББ си има правителство.Зор да прави редовно няма.На следващите избори Шарлатаните ще са с още по-малко депутати.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И коя е най-голямата партия? Защото ако някой е гласувал за да разкара измамниците не го прави член на никоя партия. Пак избор на по-малкото зло.
22
1
 
8
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Оф, тоя евнух продължава да се изказва отвисоко. Набутаха го там.. Дано поне не изпусне самолета като другия такъв..
21
4
 
8
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
ЕЙ, ГЛАМЧО, НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ ЖЕЛАЕ НИКОЙ ОТ ВАС, КАМО ЛИ ПРАВИТЕЛСТВАТА ИЛИ НЕФЕЛНИТЕ ВИ ЗАДРУГИ НАРЕЧЕНИ СГЛОБКИ!!! ЗА ТОВА НЕ ГЛАСУВА, ЗАЩОТО СТЕ И ЯСНИ ПО МАНТАЛИТЕТ И НЕЧИСТОПЛЪТНИ МЕРАЦИ. АЛЧНИ ПРЕДАТЕЛИ
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И този се изказа под сянката в ЕП! Да не си помилим, че не е жив!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18 Викаш ако излезем от ЕС ще гласуват 99.99%. Бива ли да си толкова ***? Да не си русофил?
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най голямата партия е на негласуващите . Ето до това доведе членството в ЕС и нато . Трябва да се сменят поколенията . Младите ще изринат дърт евроатлантизма който с регулации кетапи и доживотни ясли ги убива . Работодателите искали мярката 60 на 40 да бъде върната за да не затварят и да уволняват . Така признават че сме в тежка западна криза . Явно времето на запада отмина и всеки трябва сам да се оправя без ,,членства,, в чужди империи . Това е хубу . Ще има конкуренция .
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отврат.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ае, бykлyk, ще гласуваш ли да отпадне праеилиро на единодушие есес и правото на вето на България?
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Реформа " изречена от устата на ДБ се нарича корупция и търговия с влияние.Тя икономиката цъфнала и вързала ,финанси,доходи ,приходи ,здравеопазване,проекти но за хората, тия бълнуват вече години наред как да дялнат службите и смачкат прокуратурата И само това повтарят с години,,колкото" реформираха "Конституцията и законите.
14
7
 
18
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
Ами като е най-голямата ще решава как да постъпи. Станете вие най-голямата и тогава диктувайте какво да става. Ама май сте на пързалката.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А,бе ясни сте!Говорителя на Атанасов и Костов искали да "реформират" службите,демек да ги приватизират.За да ги ползват за политически шантаж.Оставете службите да си вършат работата,не спряхте да ги обстрелвате,ако ви докладват кирливите ризи.Щом изнесат неправомерни действия и тия почват да искат оставки.Ами,на трябва да ги "реформираме",казват.Бившето генералче го хванаха да вербува от военно разузнаване,срещу кариера,друг техен министър си засне създаването на кода,без да има право.Тъй че,не!
12
5
 
14
 
! Отговори
Striker преди 1 месец
Шизофренията може да се поддържа с медикаменти, Радане. :) Просто се обърни към съответните специалисти.
11
15
 
7
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 месец
Руснаците обичат да залагат на Пропаднали типове, с много зависимости, като Тиквата....