Чакъров: ДПС ще разговаря за кабинет с третия мандат

Шансовете обаче били минимални
22 юли 2024 16:15, Нели Христова
30
Чакъров: ДПС ще разговаря за кабинет с третия мандат
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров излезе с позиция за това дали ДПС (без Пеевски и група) ще разговаря за съставяне на кабинет с третия мандат, съобщиха от пресцентъра на председателя на партията и отстранените от ПГ на ДПС депутати.

"Вече изразихме позиция, че сме готови, ако бъдем поканени, да участваме в разговор за възможностите за съставяне на правителство с третия мандат. Става въпрос за принципен разговор, в който да се търсят общи цели и приоритети за стабилизация и развитие на страната, в рамките на утвърдената евроатлантическа ориентация на България. Единствено с Възраждане не бихме водили разговори. За съжаление, мнението ни е, че шансът за съставяне на правителство, в рамките на този парламент, с третия мандат е съвсем минимален. Но едни такива разговори при всички случаи биха били полезни за в бъдеще. Защото след поредните предсрочни парламентарни избори, ще сме изправени пред същите предизвикателства за съставяне на правителство и би било полезно да имаме някаква основа, на която да стъпим", се казва още в позицията на Чакъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББР продължава с отчаяните опити да вземе нещо за кредитираната със 150 млн. лв. фирма на Вълка Държавната банка обяви пореден търг за "Пътстройинженеринг", като търсената цена падна до 3.6 млн. лв. Възможностите Българска банка за развитие (ББР) да получи нещо повече от символична сума по един от най-големите отпускани от нея единични кредити за 150 млн. лв. все повече клонят към нула.
22
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Господин Доган заспал си дълбок сън добре че е Пеевски да те събуди да видеш реалноста как те заблуждават Аталай и Чакъров те са наистина Дерибеи заради тях спряха хората да гласуват за Дпс като чуят Дпс лидер веднага си викат далавераджия мошеник никой не ги иска в Пловдивския край Ако мислиш че Аталай е най умния човек в Пловдивския край за лидер на Дпс ужас събуди се Господин Доган и бъди благодарен на Пеевски да видеш реалноста
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бегайте на Далеч от нас Българите!!!-:(
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпираните и зависимите сега ще обливат с корупционни предложения кого сварят. Джевдет е турен за парлама.
19
2
 
6
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Мераците ви големи като дълговете на лидера ви Доганчу, ама никой и за нищо нема да ви покани, вие сте Токсични!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коя е Галя от посолството
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На следващите избори ДПС Доган, ИТН и Величие, са извън играта и може да се нареди нещо.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кого ще дадат третия мандат?
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Третия мандат е на ИТН. Ще се опитат да протакат, да,водят преговори с ГЕРБ ,с ДПС, Възраждане за"експертно правителство" за да може през това време да получават държавната субсидия защото кабеларката им е във фалит. На нови избори са извън борда. Защо не внесат за гласуване в парламента държавна субсидия от 1 лев или вече не ги устройва?
14
3
 
10
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 1 месец
Ама,че сте гнъсни,с всичките ви дпс-та,още на две да ви цепнат,дано!
13
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
И още грозен дивеч...
12
3
 
17
 
! Отговори
Припомнете преди 1 месец
Моля припомнете на този бг мохамеданин, че именно те гласуваха против създаването на редовно правителство, което имаше най-големи шансове
11
0
 
17
 
! Отговори
Boyko преди 1 месец
Румен Радев и Ахмед Доган са се обединили в общ фронт срещу Делян Пеевски.
10
2
 
14
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
те депесетата станаха като двете цесеката сега кое е тирето и кое числото е въпроса?
9
2
 
9
 
! Отговори
ШЕ РАЗГОВОРЯ ТОЙ.... преди 1 месец
..щото нали от баницата във властта живее --- СЪЩО КАТО ЦЕЛАТА АГЕНТУРА НА ДПС, НАЧЕЛО С АГЕНТ САВА....ХАХАХАААА НЕМА ЛИ ВЛАСТ--- НЕМА И ПАРИ И....УМИРАТ!!!:
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленият чорап ако пренебрегне Възраждане която е 3-та сила, а връчи 3-я мандат на шалварите които са четвърти, ще си навлече много погнуса от народа. Ще има линч за чорапа!
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е в Магнитски, за да не е там Ахмет Доган.Използва момчето и го предаде брутално.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато има Нелустрирани агенти на ДС като агент Сава, но и НЕ Е САМО ТОЙ В ДПС, ЩЕ СМЕ НА ДЪНОТО, А ЕЛЕКТОРАТЪТ ИМ - УПОТРЕБЕН И НИЩО ПОВЕЧЕ.
5
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
абе,дали има вече залагания на кого ще даде мандата Радев ?...Залагания за това,дали "третия" ще го върне празен няма,защото всеки знае,че точно така ще стане..
4
3
 
21
 
! Отговори
леля Пена преди 1 месец
ДПС 1,2 или каквото и да е са все очевадни крадци.Защо никой не пита Доган къде спечели парите за сарай 1,2,ТЕЦ Варна и т.н.Докато се правите,че не виждате тези неща.все така ще е.Доган ще е най-големият политик,а не най-гплемият крадец и подлец!