От БСП искат още консултации преди третия мандат

Те предлагат експертно правителство на националното спасение
22 юли 2024 13:57, Елка Василева
31
От БСП искат още консултации преди третия мандат
Снимка: БГНЕС

Очакваме президентът Румен Радев да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство, каза заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин на брифинг в централата на партията. Един допълнителен опит за диалог би бил важен и оттам нататък ще очакваме на кого ще връчи третия мандат, посочи той.

Още по темата
Ако бъде връчен на нас, имаме готовност да проведем разговори, да предложим отново нашата идея за начина, по който може да бъде сформирано правителство в този парламент, заяви заместник-председателят на БСП. Нашият подход е единственият работещ, който до този момент не беше опитан, посочи той. Нямаме намерение предварително да се предаваме, заяви Вигенин. Ако и когато дойде този момент, ще трябва да свикаме нашите политически органи, отбеляза той.

Вигенин уточни, че предлагат експертно правителство, което са нарекли "на националното спасение", други - "на националното съгласие", в което не участват политически лица и политически лидери, с договорена по възможност сред всички политически сили програма, с ясни пет-шест приоритета и определен срок на действие.

Перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима, но нищо не е приключило, докато наистина не приключи, коментира Вигенин. Друг е въпросът дали следващото Народно събрание ще е по-добро от това, допълни той, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 30. С метките са объркани! Отиваме на избори!!
30
2
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Все пак е възможно да се състави правителство без ГЕРБ и ДПС на Пеевски с третият мандат. Но само ако Възраждане са готови да подкрепят експертно правителство. Но те, както винаги, подкрепят само себе си, и така на практика крепят модела ГЕРБ.
29
0
 
6
 
! Отговори
Един монмавър иска преди 1 месец
Един файтон депутати иска мандат!
28
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
ама вие наистина ли не разбрахте,че никоя от политподметките нямат желание /да не говорим за възможност и качества/ да управлява ?..В техен интерес е да има БЕЗВЛАСТИЕ,за да не бъдат обезпокоявани за далаверите си...Това особено силно важи за Тиквата..Па и за другите крадци и далавераджии..
27
1
 
8
 
! Отговори
ФАТМАКА преди 1 месец
радефф майката ви разплака ......до края на мандата му ще сте на 0.001% и ще пълзите в краката му , молейки за някоя службичка .......
26
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Точно така,Вигенин, още един кръг консултации.После още един и още един.Трудна е раздялата с дебелата депутатска заплата.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много искат.
24
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
И какво ще я правят тази консултация. До изборите всички напъни за показ ще се изтъркат.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партията, която пусна султаната на Доган да превземе отечеството.Вечна анатема!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кой по-точно, няма правилна алтернатива и ще е политическа грешка при сегашните ляво представени партии, сиреч Нинова би взела правилното решение на съвета на партията...
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия всичките продажни политически безделници да се разкарат от цирка,който сътвориха и да отиваме колкото е възможно по-бързо на избори! Виждали сме ги всичките демагогски измишльотини на лъжците от БСП,като експертни,на спасението, на съгласието"правителства! Всичките бяха лъжа,измама,уйдурма и прах в очите на хората! И след тях само мизерия и разруха! Червените са с един файтон депутати,не са никакъв фактор,да заминават на Бузлуджа да си гледат скапаната партия! Радев да връчва третия мандат!
20
0
 
7
 
! Отговори
Нинова каза: преди 1 месец
"Влизаме в сериозна съдебна сага, за съжаление. Към момента аз съм председател. Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила, защото има период на обжалване. Решението ще бъде обжалвано социалисти от цялата страна ми се обаждаха, те вече пускаха жалби. Ще има втора инстанция не се знае кога. Влизаме в тежка съдебна процедура". Сега Радев с кого ще се консултира? Кой е председател на БСП?
19
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Още един като го видя (дори и на снимка) и си търся пушката (жалко, че е въздушна).
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен/ Каква е разликата между Възраждане и БСП??? Никаква, и едните и другите са крадливи и лъжливи популисти. Разликата е само, че работят за различни олигарси от котилото на Путин, и това, че Копейкин е максудец, а ония от БСП са с неясен семеен произход: от масква, от вашингтон или от факултето...
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Третият мандат се дава на председател на политическа група. БСП нямат председател на ПГ. Хахахаха Да се смееш ли, да плачеш ли?
16
0
 
12
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
с бсп напред към светли бъднини ! всички ше са равни , нема да има бедни и богати , всичко ше е безплатно , всичко ше е общо , ше се построят тунели , мостове , язовири , заводи , много детски градини и училища , даже и деца партията ше направи . но партията има две условия - да не спирате да мечтаете и да не се събуждате
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бля, бля ,бля....
14
1
 
20
 
! Отговори
Динко преди 1 месец
Другари, няма вече мандри. Защо ни е този мандат?
13
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
никакво губене на време отиваме на избори наесен и ако и тогава сте същитему-цу-ни отиваме на избори напролет нагаждачи все до кокала толкова години
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледна кокошка просо сънува. Те не могат да се оправят вътре в партията. Нинова не знае подала ли е оставка или не. Щяла да съди ръководството. Тя била легитимна все още. Тръгнали България да оправят. Румен Гечев фалира за един ден 16 банки. В момента Румен Гечев е депутат и дори се сърди, че не е избран за Евродепутат. Представяте ли си какво се случва? Вместо лустрация, те искат мандат.