Шансовете за правителство вече са изчерпани

Виждаме политически играчи, а не лидери
22 юли 2024 11:44, Инна Ангелова
21

Жюстин Томс, експерт по социални мрежи коментира в “България сутрин”, че шансовете за правителство са изчерпани.

"Въпреки че се създава умора у хората и все по-трудно излизат да гласуват, трябва да си научим урока, че ако не правим добрите и правилните избори, ще трябва да повтаряме упражнението", коментира Томс.

PR-експертът Даниел Киряков допълни, че на преден план се вижда разпадът на няколко политически формации, което допълнително допринася за "политическия водевил". По думите му избирателите искат една по-силна и смислена България, а това което виждаме е пълна противоположност.

PR-експертът Пепи Димитрова заяви пред Bulgaria ON AIR, че мисията за съставяне на правителство в този парламент е невъзможна. "Изборите са сигурни, въпросът е Румен Радев да реши кога. Най-вероятно ще се опита да ги направи в стабилна седмица на септември, когато ще сме си изпратили децата на училище”.

Димитрова е на мнение, че политиците ни трябва да си научат урока. В момента виждаме повече политически играчи, а не лидери, които гледат собственото си оцеляване. “Затова сме свидетели на разпада вътре в партиите", анализира тя.

Кой ще получи третия мандат?

Според Томс разумната част от политическия спектър ще върне мандата веднага. "Най-добре е НС да запретне ръкави, да вземат отпуск и да приемат някои закони за ПВУ. Ако има обединение, ще е добре", допълни от своя страна Киряков.

Димитрова пък изрази мнение, че третият мандат няма да бъде върнат веднага. Според нея той ще отиде или при БСП или при ИТН. “Няма да бъде върнат веднага, защото това е перфектна възможност и за двете партии да си направят предизборна кампания. Избори през август са самоубийство за всички", категорична е тя.

Бедствията като опит за привличане на избиратели

"Спомнете си назад при наводненията колко силно участие имахме на терен. Никаква промяна в поведението, използва се всякаква възможност. Политиците и ние загубихме нормалното отношение. В България през последните години нямаме силни политически речи", посочи Димитрова.

По думите на Томс, ако политиците се мобилизират, имат шанс. "Хората са уморени. Избирателите търсят алтернатива. Големите партии прекалено много са се откъснали от реалността", обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички миш0ци искат да управляват сами или нови избори. за да могат да си правят далаверите без никакви проблеми и да си пълнят рекмеджетата необезпокоявани. да ама не! избори до дупка! докато Лойко, Дебелян и Сокола не се отстранят от властта безвъзвратно!
19
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
тука няма политици тука са цър-ву-ли по генезис лапачи и авантаджии хванали се закококала и 30 години не пускат едни и същи навле-ци не се ли усещат че са досадни не сели наядоха не се ли напиха затова не гласуваме
18
1
 
1
 
! Отговори
Шарлатаните преди 1 месец
бяха инсталирани от путин чрез *** точно за да разбият политическата система в България. И божков помагаше активно.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
оставете това недоряумение Жюстин Томс да си мели в социалните мрежи, между разни инфлуенсъри!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с гласуване се видя че не става, я да видим какво ще стане ако не гласува никой.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не и според илюзиите на Копейкин. Той чака мандата с отвора уста и с каквото завършва отделителната му система. Писна ми от паляци.
14
1
 
1
 
! Отговори
Чекемджан от Банкя преди 1 месец
Докато гласувате за мен и моите клонинги от ДПС, ИТН, Из ра жда не няма да имате правителство освен такова с цел пълнене на чекмеджето. Казах, че следващите избори ще са последни, защото ще поделим порциите с дпс, изр ажда не и малко ще дам на слави, че много гласоподаватели обърка.
13
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Аз се чудя дали този път някой въобще ще отиде до урните, изключвам тия с купените гласове? И вие медиите, защо не огласяване партиите, които купуват гласове? Хванаха хора, които купуват гласове- новината, а пазите "държавна" тайна за партията/ партиите! Уж демокрация ама не съвсем.
12
0
 
6
 
! Отговори
Цялата система... преди 1 месец
Цялата система е сбъркана!!!Защо получават тия заплати като реално не управлява нито един от тях в момента? Доим държавата хазна! Защо се возят на служебни автомобили? Защо им плащаме горивото? Всичко излиза от нашият джоб, а нищо не влиза в него? Това не е нормално!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мухаха, 35 години демокрация и накрая Жюстин Томс ви казва, че нямате смисъл.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то шанса се изчерпа още при гласуването за кабинета на ГЕРБ. Мaлoyмнu да бяхте още тогава щяхте да го разберете
9
2
 
2
 
! Отговори
врачка преди 1 месец
Вижте ко, няма смисъл от избори. Народа няма за кой да гласува и няма да гласува пак. Оставете Главчев, то е ясно, че Радев докато не направи партия няма да имаме правителство. Всичките 7 партии в момента са отбор клоуни и измамници.
8
1
 
2
 
! Отговори
Баба преди 1 месец
Тех не ги интересува как живее народа след пожарите,останали без жилища,тях ги интересува кокала.избори,избори до като сме там на хранилка да си живеем живота,за сметка на нас данъкоплатците.белите им риски скоро ще са черни.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно краварите от козяк да си събиратбагажа и да се изнасят от България,България не е тази заухова окрайна иномерата на краварите тук не вървят :)))
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога се разпуска парламента??? И защо ще получават заплати ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ?!
5
0
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Много Добра Идея! Който не работи, не трябва да яде!
4
0
 
4
 
! Отговори
Хубаво преди 1 месец
Не ви ли е СРАМ- ПОЗОРНИЦИ
3
1
 
3
 
! Отговори
Мистер Сенко преди 1 месец
Всичко зависи от алабалата!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък искам да се приеме в парламента, че при липса на съставено правителство, заплати не се взимат. Като сформират - тогава. Ай да ги видим тогава.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-ДПС и техните патерици ИТН и Възраждане са разруха за България...