Даниел Вълчев: КС винаги е удържал на натиск

Десислава Атанасова е един от вносителите на промените
23 юли 2024 19:45, Инна Ангелова
10
Даниел Вълчев: КС винаги е удържал на натиск
Снимка: БГНЕС

“Решението на Конституционния съд не е обикновено, ако някой мисли, че може да скрие името си, няма да стане”, каза деканът на Юридическия факултет в СУ проф. Даниел Вълчев пред bTV. Така той коментира очакваното решение на Конституционния съд по отношение на последните промени в основния закон от декември миналата година.

"Много е важен въпроса дали Десислава Атанасова ще гласува. Ако тя гласува, вероятно ние в Юридическия факултет ще го изучаваме", коментира той.

Десислава Атанасова е конституционен съдия от януари тази година. Тя е и един от вносителите на промените в Конституцията. Още, когато встъпи в КС, тя беше питана дали ще участва в гласуването. Тогава обяви, че няма намерение да не участва, още повече, че в КС не се предвижда възможност "отвод" каквато има в съда. 

"Аргументите, че не се предвижда отвод, не ми звучат сериозно, оттук нататък всеки остава сам със съвестта си. Много ми се иска да се гордея с нашия Конституционен съд", каза проф. Вълчев. Бившият политик допълни, че досега КС винаги и удържал на натиск.

"Натиск винаги се оказва, вероятно на всеки, който е на публична позиция", добави проф. Вълчев.

Вълчев коментира и дали смята да се завърне в политиката така: “Започвам да се възпламенявам”. Допълни, че все пак би заел позиция по-встрани.

Според него голямото противоречие било не  между ляво и дясно, а е между либерално-глобализиращите идеи и тези, които се съпротивляват срещу това.  Най-лошото било, че част от политическия елит мислила, че може с непочтени средства и тарикатлъци да се получат трайни политически резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: политикаКонституцияКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КС да издаде присъда на Гумен Решетников Радев.
9
0
 
0
 
! Отговори
Този ерудит преди 1 месец
Не заряза ли семейството си, заради някаква ***-ка ? Мноого е умен...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вълчев пак не разбирал, почти като сжрепликста за "закриването на се сянката". Не разбрал, че Десислава Атанасова гладува " за" по решението, с което се "отмени" задължителната съдебна медиация. А именно тя бе председател на парламентарната група - при приемането на този закон. Тогава нищо не рече професорът - а сега пак популизъм. Щял да изучава - "седейки" след "седенки"!
7
0
 
2
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Моето мнение като *** Човек , Вярващ на Конституцията , Приета от Велико Народно Събрание е - Незаконни са Промените .Тоест - Смяната на Конституцията която се случи е Неизконна , Тоест - Не може Деси Атанасова , Генерал Атанасов , Пинокио (Христо Иванов) , Лена Бориславова да сменят Основния Закон на Републиката . Утре тези 4 човека може да ви вземат парите в Банките и Имотите .
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слушах интервюто днес и се отвратих - благодари на Бога, че сме избрали русофил-патриапх и че НЕ сме приели правителството на Борисов. Вълчев беше от печално известния с некадърността си "Реформаторски блок" и министър на образованието във второто правителство на Борисов, където се скатаваше като мишка и за щастие, не успя да осъществи глупостите, които беше намислил.
5
3
 
0
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
"Много е важен въпроса дали Десислава Атанасова ще гласува. Ако тя гласува, вероятно ние в Юридическия факултет ще го изучаваме", коментира той."В сексологическишт университет пък ще се изучава майсторлъка й на свирене на кавал и флейта! Била изключителна музикантка и това е феномен. Хем юрист, хем музикант - наказва и награждава!;)))
4
4
 
6
 
! Отговори
Тоя Д1рт содомит преди 1 месец
Колко открадна
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анатема за унищожителя на истинското образование.Направи го в полза на султаната на Доган.Позор и анатема!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Браво! - Наистина, умен и възпитан мъж. Признавам си, че уедно време ме подразни със седЕнката по време на стачките, но не може да му се отрече, че е интелигентен и ерудит.
1
4
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Изключително интервю! Това е човек не само с интелект, но и визия!