Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пореден път Румен Радев защитата изцяло българския интерес, а не украинския или американския, както правят шишо, кирчовците, баци чат пат според зависи и демократчетата на мравоята и костов! Те са вредителите, срещу които се изправя президента Радев, защитавайки България! Толкова е ясно, че няма на къде!
43
4
 
2
 
! Отговори
Вси сиганорейци преди 1 месец
с булгариш паспорти си доведоха жени от КОМИ, АССР, за да поразредят оксидацията. Рускините си падат по мypгaвeли, тypчоpлал и африканци.
42
7
 
7
 
! Отговори
Това е положението преди 1 месец
Всякакви връзки с Русия и проруски пристрастия, ще бъдат третирани като новата чума и ще трябва да бъдат подавяни овреме! Така трябва, така и ще бъде!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в Грузия съжаляват за разпадането на СССР. Стремят се към дружба с Русия.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алооооу, Петър Танев е българин, не е руснак - алоооууу демократчета долни, ставате и лягате с Путин вие, тежък живот живеете хахахахах
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да се разбере, че не всички руснаци, особено тези живеещи в чужбина, са прокремълски и пропутински настроени. Точно обратното - живеейки в демократични държави, те са много по-критично настроени както към властта в Русия така и към случващо се в Украйна.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
предложението е било на правителството на Денков, и по-принцип е поредното доказателство за абсолютната неадекватност на шарлатаните, все едно ние да изпратим етнически турчин за посланик в Армения, или арменец в Азербейджан
37
7
 
6
 
! Отговори
Аналния отвор: преди 1 месец
Браво г-н Радев, защитавайте БЪЛГАРСКИЯ интерес, а не американския! Адмирации! Пазете България, щото тия сорсиди ще я доразпродадат или доразподарят на неприятелските азовци!
36
5
 
7
 
! Отговори
Йонко преди 1 месец
Все отбор Копринки по пътя на властта от Гумен Гадев,! Един за всички и никой за един!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От сАЩ България е видяла само 1 - през 1944г. Нищо друго не е видяла! ФАКТ!
34
3
 
4
 
! Отговори
Имаше период, когато преди 1 месец
България пропищя от снахи, доведени от СССР, предимно рускини. Знаеше се, че на този вид специфична "пета колона" СССР залага много. Причините за тази напаст бяха две. Семейства с амбиции държаха синовете им да завършат висше в СССР, това гарантираше завидно бъдеще. Тези момчета заминаваха за СССР веднага след уволнението от казармата, когато хормоните бошуват. Рускинчетата чудо правеха да се омъжат в чужбина, а нашите момчета имаха и съвест, имаха и страх да не впишат в досието им, че /продълж/
33
0
 
4
 
! Отговори
Разведчик преди 1 месец
Познавам двама души от Държавния Департамент на САЩ, които се ожениха за муслиманки от "ония държави". След по-малко от месец ги пренасочиха към Европа: единият в EDF, Paris, а другият - в Лондон, UK. Така-щото трябва да се внимава за кого се жените (омъжвате), ако сте в политика.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала Радев, превръщаш се в единствения борец за национално достоинство и суверенитет! Продажници, като тагаревци, пасита, плевнелиеви и други, счучещи от НПО-та с американско финансиране трябва да се държат в ъгъла, където им е мястото! Браво!
31
5
 
1
 
! Отговори
Тагарев преди 1 месец
Ако рускинята случайно падне от високо- много международни/а твърде вероятно и семейни/ проблеми ще бъдат разрешени!
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петър Танев направи коментар и относно конференцията на руската демократична опозиция, която ще се проведе днес и утре в Европейския парламент в Брюксел. Сред участниците е руският бивш магнат Михаил Ходорковски. .. Сред въпросите, които ще се разискват, е как руското общество може да направи демократичните промени в страната си и подготовката за нейното управление след падането на режима на Путин. 05.06.23г.
29
6
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Разеденителят Радев е инструмент за хибридните атаки на москва против България. Това трябва да спре! Вижда се ясно, че ПП са русофили и заедно с президента възпират стратегическото развитие на българия. Успешно задлъжниха страната външния дълг е в космоса, даваха субсидии на Лукоил докато се възползваха от дерогацията и още много примери има. Осъзнаване трябва и повече никога ПП БСП, Възраждане и Разеденителски Радеви Партии
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България винаги е страдала от продажници, като тагаревци, плевнелиеви, пасита, кирчовци и тем подобни плазмодии, инсталирани да ни разрушат! И все пак е оцелявала, благодарение на хора, като Радев! Браво, Радев! Единствен им го навря където трябва!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рано сте злоупотрбили.
26
0
 
7
 
! Отговори
Що за преди 1 месец
Заглавие?????
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
някои от превит до земята гръб ще осакатеят