Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой журналист попита Подоляк, той ще си каже дали се страхува от съпругата рускиня, но няма кой да го пита. Не е евроатлантическо да се питат такива неща, че може отговорът да не се хареса на евроатлантик Пеевски.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В енергийния бизнес, частните фирми за пренос на ел.енергия, почти всички се управляват от рускини, които са женени за българи от комйнистическото котило. Така че , кариерното израстване на българин член на БСП/БКП и женен за рускиня на 100% е подсигурено. Питайте Решетников.
162
1
 
2
 
! Отговори
До 174 преди 1 месец
Аз познавам много които си мислят,че тук му е вече Уколандия,ама не са ми приятели,така че да си ходят Уркорад,а не да развяват евтини лозунги с украинска просия и простотия
161
1
 
3
 
! Отговори
Да уточним преди 1 месец
Бивша съпруга рускиня.
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е ако не друго поне разбрахме че външно е яко пробито от терорусия, чистка требва там, чистка с големата метла и не само там
159
0
 
3
 
! Отговори
Try story преди 1 месец
Ta развръзката е много интересна - нашия човек до толкова омаял рускинята, че тя напусна ФСБ, омъжи се за него, и от години живеят в България, като вече имат две деца! На моменти го бъзикам, не се ли притеснява че тя все още работи за ФСБ, и тайно докладва на Путин неговите "големи тайни" в мебелния бизнес! ХАХАХАХ
158
2
 
1
 
! Отговори
До 168 преди 1 месец
Така е и право от украинските нагляри трябва да се почне после да се подкарат слугите на посолството и посолствата
157
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българин женен за рускиня не трябва да се назначава на държавна работа. Имаше един българин във министерството на отбраната , женен за рускиня, подгониха го че снимал разни секретни документи. Какво стана с него, прокуратурата набързо смачка делото за шпионаж. 3
156
1
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Кой кой беше, обърках се. Иначе всички украинци тук са руснаци, говорят на руски помежду си, с децата си и не знаят т нар официален украински език. Той Зеленски говереше основно на руски до скоро. А руския беше забранен в Укр, нямаше ТВ на него, отказваха обслужване на него, сега е друго но вече късно. Затова стана и войната,заради укранизацията на руското население. Като македонизацията на българското в съседката ни. Това е истината. Нека се знае.
155
2
 
2
 
! Отговори
Try story преди 1 месец
Имах един приятел, собственик на средно-голяма мебелна къща, който преди години (много преди войната) беше ходил в Путинград, да се опитва да развива бизнес там... Запознал се с една рускиня в някакъв бар, и понеже той си беше мачо, лесно я намъкнал в кревата... Впоследствие обаче се оказа че рускинята била някакъв агент на ФСБ, пусната да го наблюдава "какво е отишъл да шпионира в Русия"... Тия хора определено не са наред! (развръзката в следващия коментар)
154
1
 
1
 
! Отговори
До 169 преди 1 месец
Ти ходи си вземи от Укроландия куче и някой нагъл украинец да си ги храниш ,ама не ги набутвай на всички
153
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха хааа преди 1 месец
Такава простотия няма. Нас другите държави да не ни питат, какви посланници да пращат . Който пратят, той е. Не го искали укрите, че жена му била рускина. Муа ха ха. Е, зоказхте че сте укровски слуги. Марш веднага от България. Ама веднага.
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Мария Габриел го е предложила, а Денков не го е одобрил. Много интересно. Кой премиер на кого е бил? Защо не можа да се случи ротацията? Защо Денков беше пръв премиер, а беше от втората политическа сила? Мда, интересно. А къде е Мара?
151
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Mr. GlarovЗатова са супер, ама кой си ги води в къщи.
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно - от Расиа хората куче не вземат, той тръгнал жена да си мъкне
149
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До девето коляно, до девето коляно, казвам ви, трябва да бъдат проверявани хората, а след това убивани.
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и тоя сигурно е одил в рашка да изкара за Волга, ама се върнал с Олга :))))
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
па в нашето данъчно директно си назначиха една рускиня за инспектор, аз незнам как се допуска подобно нещо, отделен въпрос е че на половината военни учили преди 90-та година са женени за рускини
146
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що го наказвате още човека - той се е прецакал достатъчно като се е оженил за руска змия вече хахахах
145
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 141 Какво ме интересува какво е направил Ердоган? Какво общо има Ердоган с европейска държава или демокрация?