Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румбата направо разказа играта на референдума за президентска република. Браво Румба, браво пилон! Продължавай с издънките, зелено чорапче.
183
4
 
2
 
! Отговори
Ти можеш ли преди 1 месец
Да четеш?Не го е предложил Денков,а Мария Габриел.Или пък си функционално неграмотен и не можеш да осмислиш прочетеното?
182
0
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
До Анонимен 197 "Веднага мога да ти кажа за нашите складове без да ми трябват шпиони. ПРАЗНИ са," Ти нищо не можеш да кажеш, и си личи.
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеления чорап пише издънка след издънка. Благодарим ти, зелен чорап, затова, че обезмисли референдума за президентска република. Покрай Румен пилона никой вече не ще да чуе за президентска република. Яко а?
180
6
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Не знам с тези посланици каква е играта,обаче знам,че днес *** от Лудогорец ше разширят халките на футболистите на Динамо Минск:):):)
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
интересно с какви очи го е предложил Денков, все едно в Армения да пратиме някой етнически турчин за посланик, или в Азеребейджан някой етнически арменец, наистина е голяма излагация
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 186Веднага мога да ти кажа за нашите складове без да ми трябват шпиони. ПРАЗНИ са, каквото малко е останало е старо, бракувано и неизползваемо и затова не е откраднато или подарено на украина. колкото до това за съпругата рускиня, правилно, ако някой украински безумец вземе да я линчува или някаква такава беля какво ще правим.
177
3
 
3
 
! Отговори
Случайно е! преди 1 месец
А то те така и половината работещи в щаба на армията и в структурите на службите (ОСОБЕНО НА ДАНС) "случайно" са женени за рускини. Ама напълно "случайно". Отишъл на почивка на море, "случайно" се запознал с някаква на плажа. Купил апартамент, "случайно" предишната собственичка рускиня, някакъв негов приятел "случайно" го запознал с приятелката на жена му, която и тя рускиня и приятелката й. Абе в тая държава всичко така "случайно" става. И точно такива хора после се оказват големи "родолюбци".
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.-----Вчера очилатият герой излъга, че не знаел защо се е стигнало до разминаването между президент и правителство. Седесарите са лъжци като герберите.
175
0
 
5
 
! Отговори
Ауууууууууууууу преди 1 месец
Страхотно заглавие! Браво!
174
0
 
5
 
! Отговори
Пак герберска връзка преди 1 месец
Синът на неодобрения кандидат Петър Танев,който носи същите имена като баща си,е сътрудник на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев.Затова Мария Габриел го е предложила.
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и ДАНС как му е дал допуск до класифицирана информация, за такъв пост трябва, безобразие
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
предложен бил от правителството на Денков-Габриел, ама видиш ли бил харесан от Радев.... бг журналисти
171
1
 
2
 
! Отговори
До 186 преди 1 месец
И що си мислиш уркоп ,че България е една голяма фабрика за оръжие,а?
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че външно е пробито свидеталства , че наскоро щяха за малко да сменят Българското гласуване за геноцита в Сребреница. Преди няколко години за малко с помощта на Русия Бокова щеше да стане шеф на ООН.
169
3
 
3
 
! Отговори
До 182 преди 1 месец
Направо да питаме уршетиков дето си мисли,че тук му е Урколадия и може да си развява евтини просешки лозунги
168
3
 
9
 
! Отговори
Надя преди 1 месец
Спорет мен всички, които са сключили брак с украинци трябва да бъдат обявени извън закона и имуществото им да бъде отнето в полза на държавата. Това трябва да са минималните мерки срещу тези дeгeнеpaти.
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хич не е смешно!Рускинята може и да не шпионира средно голямата мебелна къща на приятеля ти,но да шпионира оръжейните заводи и складове в България.Дет се вика веднъж от КГБ-цял живот от КГБ....После идва Баширов и Петров...
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това като в соц.времената, щом имаш роднина избягал на запад нямаш право на кариера. Сега явно същото, ако имаш някаква, каквато и да е връзка или роднина с връзка с Русия. То верно Историята се повтаряла!
165
2
 
1
 
! Отговори
До 179 преди 1 месец
Ами тук не ти е Урколадия