Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер

Първо ще сменя МВР шефа, заяви той
Обновена: 5 авг 2024 18:21 | 5 авг 2024 18:07, Анисия Иванова
176
Димитър Главчев е съгласен да бъде отново служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Ако президентът Радев ми предложи отново поста, ще го приема заради целия екип, с който работим. Виждате - няма от какво да се срамуваме. Организирахме прозрачни и честни избори, каквито не е имало до този момент. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че успоредно със задълженията за провеждането на честни избори служебното правителство се справя и с текущите проблеми, които се появяват.

"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", заяви Главчев.

Той подчерта, че целият му екип си върши работата прилично. „Да не забравяме, че организирахме избори честни и прозрачни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, съм готов много да споря не само аз, а и всички, които работим“, каза Главчев.

Служебният премиер припомни, че основната задача на неговия кабинет – освен подготовката на честни и прозрачни избори, е "да запазим европейския път, който е поела България“ от над 20 години. „И това смятам, че направихме. И последното е да решаваме проблемите, които възникват във времето на нашия мандат, и мисля, че и това направихме“, допълни той.

Попитан за коментар относно законопроекта, внесен от ПП-ДБ, за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда парламентът да избира заместниците на председателя на Сметната палата, той обясни, че не би влизал в работата на друга власт, а именно законодателната. „Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Не е работа на МС и на министър-председателя да дава оценки на законопроектите, внесени в НС“, каза още Главчев.

По-рано днес председателят на Народното събрание Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Пред Радев тя е препотвърдила отказа си, като нейното обяснение е, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия диалог между партиите, нито ще повишат доверието в политическия процес.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
16
 
! Отговори
Глава и на рояци преди 1 месец
Главчев ми се струва много неадекватен. Понякога говори пълни безсмислици.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, сега пак на избори. Сефте комендантски. Ще трябва да го преживеем. Само не мога да си обясня това вълнение около Главчев. Имаме си правителство, криво-право, хубаво-лошо, това е. Сега ще изтървем питомното, ще търсим нови министри, те докато дойдат на себе си, его Никулден. И пак избори, този път през зимата.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доволен е от себе си, но не е доволен от външния си министър.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бре тоя чичак няма ли лозе за кОпане..
19
2
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Изключително нагъл и безскрупулен индивид ,който може да бъде"всичко".Назначилите го Делян Пеевски и Бойко Борисов - трябва да минат на "обучение" при него за хладнокръвна бруталност ,без външни ,а и вътрешни емоции - независимо ,каква меко казано лъжлива нелепост изрича - това става "без да му мигне окото".Той е най- висшия продукт на изградено от "господарите си "- хем безгръбначно мекотело,хем изпълнителни на мръсни поръчки от всякакъв характер,без да чувства и "грам угризение" за това.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марионетка на мафията предвождана от Бочко и Делянчо, с този изборите ще бъдат под купени тотално, Столипеново и Факултета ще се замогнат. На печелившите честито!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се ротират с външния министър.
16
1
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
То според домовета книга няма кой друг А иначе при него изборите бяха най нечестни.Освен корпоративния вот Тиквата и Пеевски на купиха доста *** гласове
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то други желаещи няма. Добре, че е той! Много ми е интересно, авторите на т. нар. промени в конституцията, как са си представяли ситуация, при която всички от домовата книга категорично отказват да заемат поста!!?? Какво правим!? Водим някого насила със сто тояги по задните части в министерския съвет, или го напиваме до безпаметност, та да кандиса!? Или държавата остава без подобен фигурант!? Смях!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя голямо натискане,украински предатели не ни трябват
13
1
 
19
 
! Отговори
Главчо,махай се преди 1 месец
На куцуз си .Откакто си премиер ,цялата държава гори
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро прооостоото и Ицо тъъпооото, Боко и Пеевски, така ги метнаха и чрез конституционния съд дори, че никога няма да се съвземат. Боко ще управлява до края на света. Защо му е да се натяга за правителство, като Главата може да си е доживотен. Ама и столичани са много слааабоооумни. Те ти "умни и красиви". Боко с власт до живот. Никакво гласуване повече. Смяна на системата. Тая не работи. Обслужва само олигарсите Боков и Пеевски.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОСОЧЕНИТЕ ЗА СЛУЖЕБНИ ОТ НОВИТЕ КОНСТИТУЦИОТВОРИТЕЛИ ОТ ГЕРБ-СДС,ДПС,ПП-ДБ ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО, ЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ВЪЗНИКВА ЕДНОВРЕМЕННО С ВСТЪПВАНЕТО В САКРАЛНАТА ДЛЪЖНОСТ И НЯМА "НЕ ИСКАМ, НЯМА НЕДЕЙ" - ТОВА НЕ Е КОНЦЕРТ ПО ЖЕЛАНИЕ!!! ИНАЧЕ ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ!!!...
10
0
 
19
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Тоя цирк няма ли да свършва вече !?
9
8
 
3
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Прав е човека, в тоя хаос какво да прави?
8
0
 
19
 
! Отговори
МОЛЯ КАЖЕТЕ преди 1 месец
НАКЪДЕ ОТИВА ТАЗИ ДЪРЖАВА
7
0
 
15
 
! Отговори
Скеч Тутурутка преди 1 месец
"Абе качвай се в колата, ще бъдеш новия Премиер" - "Ама аз не съм питал жена си" - "Абе качвай се, ние ще и кажем", НАЛИ ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ?
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-некадърния в новата българска история, само Киро Канадеца е по зле
5
0
 
7
 
! Отговори
Смях в залата преди 1 месец
Рая заблестя като в огледалото като ярка звезда. Не й липсва скромност.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи" --- Не е ли Главчев министър на външните работи?