Пак провал: Тошко върна папката, чакат ни предсрочни избори

Третият мандат е неизпълнен
Обновена: 5 авг 2024 12:39 | 5 авг 2024 12:06, Александър Попов
172

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има такъв народ" върна папката с неизпълнен трети мандат, което сложи точка на усилията за съставянето на редовен кабинет. Така страната отива на поредни предсрочни избори, които ще бъдат седми поред.

Благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, както и съмнения в парламентаризма като форма на функциониране на държавата. Решението на тази криза е в ръцете на политическите партии, от които всички очакваме да разберат, че основите на успешна коалиция се коват не след изборите, каза Радев.

Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра в следващите седмици, иначе сме обречени да повтаряме процедури, в които все повече хора не виждат смисъл, каза още Радев.

ИТН от своя страна, благодариха на президента за връчения трети мандат.

"Ако има някакъв позитивизъм, ние разговаряхме с всички политически партии. Имаше разговори между всички политически субекти в този парламент, които най-вероятно ще бъдат и в следващия. Това е една добра основа следващият път да не изпаднем в същата ситуация. Връщаме мандата неизпълнен", каза още Тошко Йорданов.

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с който не съм говорил. Ще я поканя още днес на разговори. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да видя има ли промяна в тяхното становище, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Tошко на токчета...Аве , колибарЮ , това ли е най-важното ?А Баце , бос ли ходи , за да е по-нисък ?
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сектата на Ивелин Михайлов има най-твърдо ядро защото е секта .. Ако не гласувате Сциентологията ще ви управлява и тогава Бог да ви е на помощ
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е провал , това вече в Бг-Тото на Европа е нормално !Ще сънуваме Шенгена !
60
1
 
3
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Хайде троловете по-долу ми обяснете къде са му специалистите на Ивелинчо? Останаха с Марков, а? И как ще управлява държавата без да има такива? По телефона от парка? То едно е да ръсиш Велики лафове, ама реалността е друго. И защо все гласува еднакво с депутатите на Шиши и защо само те го подкрепят?
59
4
 
8
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Няма "пак провал". ИТН бяха при Герб на срещата за 1-я мандат. Ако са искали да се състави правителство, още тогава можеда да дадат подкрепата си. Що за жалък онанизъм е ти да откажеш на най-голямата политическа сила, а после на 3-я мандат да я обвиняваш, че не те е подкрепила? Това само Слави и Тошко си го могат. При хора без моми е така...
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВЕЛИЧИЕ ПОБЕДА
57
2
 
9
 
! Отговори
не разбрахте ли? преди 1 месец
Като не гласувате мислите , че ще накривите капата на някого?!Единственото ,което правите е,че не наказвате никакви политици , а само себе си, имайки предвид контролирания вот! Един да гласува ,пак ще има избрано НС ,само че с240 депутата посочени от въпросния един човек!!!! Така ,че колкото повече гласували , толкова повече се объркват сметките на манипулаторите на вота! Всеки има глава на раменете и преценява,който разбрал,разбрал,който не,съжалявам,сам си прецаква живота!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още във нощта на предните избори, когато видях какво е разпределението на депутатите знаех, че ще има нови. Предполагам всеки нормален човек го е разбрал също като мен. Така че давайте смело напред.
55
1
 
5
 
! Отговори
Tошко на токчета преди 1 месец
Тошко ходи на токчета за да изглежда по-висок. И се обува с дебели вълнени чорапи. С токчетата и чорапите е висок 1.50м.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
още от първия парламентарен ден, дон Чалгаре ревеше за третия мандат. Да си имаме и политиците, няма да седнат на масата без някои и да се разберат и пак едни 100 милиона за избор на народни деликатеси, вместо да бъдат похарчени за нещо друго.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Патриот Вие още ли не сте се възродили, бе? Докога ще ходите невъзродени.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румен Радев е лично отговорен за провала в държавата от 4 години насам. Искаше да има още политици като Киро. И щеше да настане " майко мила". Колко лоши съветници има.
51
13
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Време е за Възраждане на България!!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин патерицата приключи. Ивелин Михайлов идва
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега е момента. Ивелин Михайлов!
48
3
 
8
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
Тошето и Славчу си поиграха на политици. Що бели можаха-направиха ги. Другият парламент- айде единият в Учиндол, другият- в Ямбол. Чалгарите-вън!
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкоз може куцата Славуца!
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До за малко съм На който му се гласува, да ходи да гласува. Тези пишман политици, особено милиционера-политик, не могат да разберат, че накрая процентът на гласувалите ще слезе по 30% и тогава ще се чудят откъде и как да намерят избиратели. Да не се наложи Главчев да бъде премиер още 8-10 месеци.
45
7
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 1 месец
От величие
44
1
 
3
 
! Отговори
мери преди 1 месец
еха голям напън, но нищо не родиха .жалко истърваха келипира не можаха със всички простотии и приказки да го докопат