Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
9
 
! Отговори
Мама преди 1 месец
Чудя се колко мозък е нужен за да кръстиш детето си Рейчъл Стоянов?Може пък аз да съм одъртяла вече.Извинете.
182
1
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
румци лупинга ги прибра от унгария, ше ги прибере ли от париж, или го е страх да го не бачеват колегите му от нато?
181
0
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
случаен коментар за голема кошница, туризъм и празни приказки
180
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да изгонят Китай тада се трети на седващата олимпиада.
179
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На косъм от медала. Раева сигурно е с нервна криза. Даже не излъчиха награждаването.
178
1
 
12
 
! Отговори
неразбрал преди 1 месец
А онова природно недоразумение със суперглуповато изражение ,счетоводителя Митьо Главчев ,защо не отиде да се снима с хлипащите девойчета?
177
0
 
9
 
! Отговори
мали преди 1 месец
грациите в полет ,,,,,, към България
176
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
Ако безполовите френски олимпийски джен.дъре бяха прогонили и Китай заради лошите руснаци , и Израел заради Газа ,сега нашите проскубани девочки щяха да са втори...Егати Олимпиадата ,егати смешката...Европе.дерастията няма край.
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не игра ли Бойко на бухалки? Ееее, затова нямаме медали
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СПЕСТИХА ПО 250 000 ОТ БЮДЖЕТА.ПО 5 КАТО ВКЛЮЧИМ И ОСТАНАЛИЯ ПЕРСОНАЛ И ПРЕМИЙКИТЕ ЗА ФЕДЕРАЦИЯТА - НАШИТЕ ХОРА...... ТОВА Е ОГРОМНА РАДОСТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. СЕГА СА НАРЕД СМЕТКИТЕ. НЯКОЙ ЩЕ УДАРИ ДЖАКПОТА.
173
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дадоха среброто на Израел, щото не можаха да им дадат златото, а трябвало да им го поднесат на тепсия щото току виж, Израел като нищо ще прати ракетите в Париж. Нетаняху много мрази да губи. От омраза може да гръмне Айфеловата кула.
172
6
 
21
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Ако там бяха рускините и беларуските ,нашите щяха да са 6ти.Прехвалените ни девойчета и досадната Илияна Раева имат късмета да се занимават с нещо ,което малцина определят като спорт.Само в десетина държави ,предимно от бившия СССР , се практикува това подскачане ,подхвърляне ,премятане, търкаляне и задължително хилене към публиката.
171
4
 
17
 
! Отговори
Велес преди 1 месец
Реално, Китай си заслужи златото... Малко грешки, добри съчетания! Италия- също добро представяне... Реално нашия отбор направи много грешки на обръчите, но бе почти безукорен на ленти и топки... Реално 3-то место! Тук вече, при Израел политиката си каза думата... И грешки имаха, и съчетанията не им бяха от сой, но съдиите им дадоха бронза ... за наша сметка!!!! Ааа .. пропо... Израел защо са на олимпиадата ? След толкова убийства на цивилно население? А ? Що ?
170
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мястото им е по кабаретата да забавляват напкоманите, а не на олимпиади! Колко получава един медалист от олимпиада по химия и аритметика - нищо! А тези за Токио им дадоха колкото на олимпийски шампион в индивидуален спорт, а донасят 1 медал! Айде, да не им разделят премията на 5, но малко по прилично!
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тва силно представяне ли е? Че чак и удивителен знак сте сложили
168
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо крият името на треньорката на Израел? Каква е тази треньорка? Да не е от Иран или Ирак, че никой не казва името и? Или е от Русия и мълчат като пукали, че то като гледаме само отбори с руски треньорки печелят медали. Хахахахахаха Ха-ха Хахахахаха Хахахахаха Хахахахаха
167
0
 
12
 
! Отговори
Като Уж им преди 1 месец
била Слаба Психиката - ами да НЕ Взимат - Пари тогава - защо Лапат Милиони без Резултати?! и на мене ми е слаба психиката - ама без свършена работа - не ми се плаща, още по-малко в милиони!!
166
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Комарджия- Що не скочиш от някой мост. Ще отървеш близките си от теб.
165
0
 
12
 
! Отговори
Пульо преди 1 месец
Прекалено големи очаквания имаше към тях.Едва ли не задължително трябваше да вземат златото.Не издържаха психически.За следващата олимпиада трябва да бъде привлечен руският отбор гимнастички да играе за България.Златото ще е гарантирано.
164
3
 
4
 
! Отговори
Комарджия преди 1 месец
за 7 500 000 лева Кеш - щях поне нещо да Спечеля, а тука - 100% - загуба! що за Пр0ст Народ, що за Еничарска Държава!!