ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност

Костадинов отказа да коментира обвиненията
14 авг 2024 10:20, Нели Христова
139
ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

Първият за седмицата работен ден на депутатите започна с поредната размяна на декларации. А първи на трибуната се качи Йордан Иванов от ДСБ, който взе думата от името на "Продължаваме промяната - Демократична България". А целият текст бе посветен на "Възраждане" и "опасните позиции" на партията.

Иванов обяви, че народните представители от "Възраждане" правят недопустими изказвания, нарушаващи нормите на етикет и морала. Като друго прегрешение бе посочено, че през февруари са били по покана на "Единна Русия" в Москва. Действията на партията били насочени към това позициите на Украйна и целия Запад да рухнат в руска изгода.

"Всички тези позиции на "Възраждане" налагат ние, демократичните български сили да заявим категорично, че "Възраждане" със своя радикален и противоречащ на българските интереси, представляват опасност за националната сигурност и интерес и трябва да бъде изграден санитарен контрол, който да включва изключването на "Възраждане" от колаборации по централни политически теми, както и отхвърлянето на техни позиции като опасни за развитието на България", настоя Иванов.

Той определи като стратегическа грешка правенето на скрити и ясни колаборации с "Възраждане". "Възраждане е опасна за демокрацията", настоя Иванов, макар още с излизането си на трибуната да призна, че очаква да предизвика остри реакции с декларацията си.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов взе думата за декларация обаче реши да не отговаря на обвиненията. "Няма да правим нечистоплътни политически и исторически внушения", заяви той.

Неговата декларация за екстрадиран от Гърция с САЩ наш сънародник. Според него това е станало без да са информирани роднини, без да му се даде връзка с адвокати и българското посолство, след като са му иззети лекарства и лични вещи. Тъй като е и руски гражданин, след отказа да го свържат с българското посолство, той поискал контакт с руското - и такъв не е осигурен.  Според Костадинов вината на човека е, че е имал отношения с Русия. Той обаче уточни, че са били само търговски.

"Възраждане" ще пише до Министерския съвет да осигури 150 хил. долара за адвокат. Ако до 24 часа никой не реагира, "Възраждане" ще започнат кампания за събирането им. "Няма да оставим наш сънародник в един престъпен режим, какъвто е този на Байдън, правителството на САЩ практикува държавен тероризъм", закани се Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този ЛГБТ дундьо няма моралното право да дава оценки. Кой е той? Долен ляв съединител, бастърд на канадският *** и лапач на народни пари.Ай сиктьор бе дембел.
21
14
 
5
 
! Отговори
Zks преди 1 месец
Тотално разделение има в обществото по тази тема, единствения вариант е на изборите масово гласуване и ще се види народа иска или не иска блатная и предателите от възбуждане ще са аут, копейките не щем
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На когото му е писнало от фалшиви евроатлантици, да подкрепи Възраждане. Помислете защо.
19
11
 
10
 
! Отговори
БГ Z копейкаджии преди 1 месец
Възраждане и Копейкин - поредното сборище, заело мястото на Атака, което прилъгва ниско интелигентни , вечно недоволни и необразовани хора, на които все някой друг им е виновен. Перфектните индивиди за прокарване на имперските руски интереси.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно като по времето на Наполеон и ВСВ, но да не забравяме, че политиката на Англия е, че нямат приятели, а само интереси, САЩ винаги са били съюзници на Русия и сега също казаха, че Курската операция е без тяхно знание, ООН иска да прати мисия за убийствата на мирни граждани в Курска област, винаги вървим след събитията, ние никога не сме били съюзници на САЩ и Англия, те никога няма да повярват на страна, която непрекъснато сменя съюзниците си, не проявява никаква лоялност
17
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са сбирщина от меки китки и лакеи на запада ......
16
22
 
8
 
! Отговори
End преди 1 месец
Копейкин и свитата му влака и към Сибир, изключително неприятен е тоз
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт, само че има голяма вероятност след изборите да управлявате заедно! Особено ако Доган Ефенди натисне, тъй че не се репчете излишно много - много
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и всичко тва щото не дадоха на извратените да влизат в училища и детски градини.... :)
13
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не се събудите ППДБ ще прокарат гей - хомо законите и учителките в детската градина ще определят какъв е пола на детето ви. И ако е биологично момиче и решат , че е момче започват в пубертета да му наливат мъжки хормони и обратното, както е на запад. Това е стерилизация! Всички от ППДБ в затвора!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте му изражението .....
11
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако познавате някой ,който е гласувал за ППДБ го заплюйте в лицето! ППДБ са антибългари инсталирани с ала бала от Клаус Шваб и Александър Сорос! Събудете се! Държава на много над 1300 години сме! Всички от ППДБ с наказание по Крумовите закони!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До *** Що уе, щото не ви харесва да посочват руските наколнки с пръст ли?
9
6
 
30
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Ако Възраждане е заплаха за националната сигурност вие сте направо бедствие за страната
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че от къде Копейкин да има 150К долара, като на него му плащат в рубли.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копеката взе 5 милиона лева за руски лобизъм. А нямал 150 000 долара за адвокат на човека.
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хвала другари цялата партия и нейния лидер трябва да отговарят в специализираната прокуратура и ДАНС, търсим справедливост срещу тази очевидно терористична организация наречена Възраждане, борба до дупка!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ ВЕЧЕ НЕ СА ЗАПЛАХА ЗАЩОТО СЕ САМОУБИХА ПОЛИТИЧЕСКИ
4
24
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Крайно време е ВъZраждане да бъде разпусната и забранена като партия. А всички нейни членове да си понесат наказанията от закона.
3
9
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
Айде ***, давайте 150 хиляди долара за адвокат на руския бандит :))) Копейкин няма да ги даде от открадната партийна субсидия. Трябва вас да ви цедят.