Николай Николов ли ще замени Калин Стоянов като вътрешен министър?

Той е едно от най-вероятните имена
24 авг 2024 07:13, Нели Христова
111
Николай Николов ли ще замени Калин Стоянов като вътрешен министър?
Снимка: БГНЕС

Главен комисар Николай Николов е сред най-вероятните имена за бъдещ министър на вътрешните работи, който да смени Калин Стоянов, съобщават от в. "Труд".

Николов бе дългогодишен директор на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от 2006 до 2022 година, а след пенсионирането си от системата на МВР първоначално стана съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия на вицепремиера и МВР министър, а в последствие бе назначен от Гълъб Донев и за заместник-министър на вътрешните работи. Последната му професионална позиция му пък бе съветник на досегашния МВР шеф Калин Стоянов.

За разговори с него потвърдиха неофициално пред "Труд" източници от Министерски съвет. Самият Николов също, потърсен от нас за коментар, не отрече да е воден подобен диалог с него. Той бе лаконичен в изказването си, като нарочно отказа да коментира настоящите драми около МВР, и също така не отрече да е сериозна опция за бъдещ министър. "Ще говорим по-късно", очерта отворен хоризонт на нашия въпрос той.

Спекулациите относно министерското кресло в силовото ведомство в последните дни са немалко. Така например се спрягаше и фигурата на бившия вътрешен служебен министър по време на кабинетите на Радев и Гълъб Донев Иван Демерджиев, но вчера пред „Труд" той категорично отрече да е бил търсен по този повод и съзря в тези спекулации страх от "определени кръгове" МВР да бъде оглавено от човек, който наистина да се бори с купения вот.

Сред възможните опции за МВР министър са също и Стоян Темелакиев, настоящ заместник на Калин Стоянов. Той бе уволнен по време на „некоалицята" след протестите срещу БФС и последвалите екцесии, но през април отново бе върнат на поста. Останалите замове - Христо Стефанов и Тони Тодоров също са били обсъждани, както и Атанас Илков, шеф на Националната полиция.

Що се касае до останалите министри в проектокабинета, които премиерът Димитър Главчев следва да представи на президента в понеделник, то съществени промени не се очакват, особено в най-важните ведомства. С изключение на това, че най-вероятно Главчев ще се откаже да съвместява и длъжността на външен министър, като най-вероятно такъв ще стане досегашният заместник-външен министър Иван Кондов, дългогодишен дипломат от кариерата. Самият настоящ премиер пък заяви в началото на седмицата пред колегите си в МС, че ако зависи от него, не би сменил нито един от тях, но след срещата си с президента Радев ясно намекна, че ще махне Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Политика
Димитър Ганев: Не виждам дори малки сигнали на разрешаване на кризата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От трънта на глог
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя Стоянов големи натискане да бъде министър ,той е избран за министър преди ротацията от ПП а нее от Бойко ,и сега ПП го не искат защото и той ветоятно знае кодовете на машините ПП откраднаха над 10 милиарда лева от бюджета на държавата е сега че копуват избори и цели комисии с тия милиарди
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 94 Говореше се под сурдинка че г-л Бриго Аспарухов е ходатайствал за главен секретар на МВР да бъде издигнат Бойко Борисов което и е станало. Г-л Аспарухов после може би е съжалявал.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Николай Николов 70 пенсианер на пенсия и заплата, кандидат за министър на МВР, Запрянов пенсионер на пенсия и заплата министър но МО. Аве нема ли вече в Българиа други освен пенсионери на пенсиа и заплата за министри?
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако тоя на снимката е кандидат за МВР министър О-ЛЕ-ЛЕ!! Вижда се че е зависим от АЛКОХОЛА уеее!! Вие луди ли сте?!?! ДОЛОГА такива приммати ще ни управляват живота?!ДО-КО-ГА ?? Какъв е тоя проЦт народ та не излезе на улицата и помете цялата тая политическа ПАС-МИ-НА???
101
1
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 2 седмици
И какво му беше успешното - че често го даваха по телевизора ли?
100
1
 
4
 
! Отговори
Този е преди 2 седмици
Пернишко пиянде.
99
2
 
6
 
! Отговори
Герберска работ преди 2 седмици
а! Махат министър, за да сложат съветника му! Чакайте да видите честни избори!
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя с тия торбички пред очите, сигурно пие по 2 л гроздомицин на ден.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 96, това което Хитлер е причинил на Германия, не искам никой да го причинява на България
96
6
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Главен комисар Николай Николов беше успешен ръководител на пожарната дълги години.Ще се справи и като министър.Добър избор.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 94, Не съди човека по професията. Все пак Хитлер е бил художник...
94
8
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ И КИРО преди 2 седмици
ИСКАТ ДА НА ЗНАЧАТ РАШКОВ...... ТОГАВА КЕША ЗА ТЕХНИТЕ ПАРТИИ ПАК ЩЕ ТЕЧЕ КАТО ВОДОПАД,.... А КАЛИН СТОЯНОВ ИМ АРЕСТУВА ПУДЕЛИТЕ,ЗАТОВА ВИЯТ НА УМРЕЛО....
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Видяхме един пожарникар издигнат от хора на БСП до главен секретар на МВР, после го гледохме цели 12 години като министър председател. И България стана най бедната и най корумпираната страна в целият ЕС. Сега пожарникар за шеф на МВР какво ще давършва - всичка е сринато най много некоя пожарна да купи.
92
2
 
5
 
! Отговори
Явно преди 2 седмици
МВР е много важно за ала-балата...
91
3
 
3
 
! Отговори
Не сте прав преди 2 седмици
До Анонимен 88Не е толкова лесно да се започне работа в МВР, връзки, наши хора, манипулации на резултатите от изпитите. Трудна работа е.
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
89 Тиквата, мислиш, Киро просто. Правоъгълна е главата му и празна. Ниско чело, крива уста и пелтечи глупости.
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха,ха,ха, и него ще обявят за обвързан. Всички са свързани с Пеевски, щом не са "наши хора". То не остана никой в тази държава. Брътвежите на Киро просто за "равно отдалечени" са нон-сенс. Всеки е бил поне веднъж някъде, на някой ръководен пост, сатанизират го тези, които искат свой човек на поста му. Киро просто е равноотдалечен отвсякъде, за нищо не го бива. Измамник, неграмотен.
88
5
 
9
 
! Отговори
Важното е преди 2 седмици
Не трябва да се спират доставките на пици с кристали. Потвърдено и от Тиквата.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Напишете Бойко Рашков за брой полицаи в МВР ...полицаите 2010г бяха 65 000- сега/2022г/ са 49 000 човека- 15 000 са избрали да работят друго! Всеки който желае може да започне работа в МВР- търсят се служители по сайтовете на МВР!